gezond beleg cracker

3 x gezond beleg voor op een cracker

Tegenwoordig lunch ik vaak met boterhammen met kaas en vleeswaren, omdat dit snel is en makkelijk! Maar wil je iets gezonder doen en iets meer uitpakken dan zijn deze crackers met gezond beleg misschien een idee. Voordat Merlijn er was lunchte ik bijna iedere dag anders, soms met havermoutpap met een salade of met crackers. Nu neem ik er niet zoveel tijd meer voor. Ik lunch wel vaker buiten de deur (het nieuwe uit eten gaan), dus de afwisseling is er gelukkig nog steeds.

Oerrrlekker
Als ik aan gezond beleg denk, dan denk ik vooral aan voedzaam. Wat zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat je er de hele middag op vooruit kunt. Het begint met een basis. Ik heb nu de Oerrr crackers van Leev gebruikt. Dit zijn crackers van spelt met lijnzaad. Volkoren crackers met lekker veel pitten, boordevol vezels dus en voedzaam. En 100% biologisch. Je kunt ze kopen in de supermarkt. Fijne bijkomstigheid, Leev is een social Enterprise, dat wil zeggen dat hun totale bedrijfsopbrengst naar jongeren gaat die het nodig hebben. Goed initiatief!

3 x gezond beleg
Qua beleg heb ik 3 toppings gemaakt, mijn favoriet is de avocado-  eisalade. Dit is zo gemaakt en zo lekker! Heb je zin in iets fris dan is de topping met Hüttenkase en gegrilde ananas een aanrader en voor de zoetekauwen onder ons raad ik de geitenkaas met vijgen en gecarameliseerde honing pecannoten aan. Yum!

Welk gezond beleg lijkt jou het lekkerste?

gezond beleg cracker gezond beleg cracker gezond beleg cracker

Recepten 3 x gezond beleg

Avocado eisalade
Pureer 1 avocado glad met een el Griekse yoghurt. Kook 2 eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in stukken. Meng dit door de avocado. Breng de avocado eisalade op smaak met wat gehakte bieslook, peterselie en peper en zout. Serveer meteen. De avocado kleurt helaas snel bruin.

Hüttenkase en ananas
Je zou de ananas ook rauw op de Hüttenkase kunnen leggen, maar ik heb hem even gegrild. Snijd de ananas in dunne plakjes en grill deze in een grillpan goudbruin. Verdeel wat Hüttenkase over de Oerrr cracker en leg de gegrilde ananas er bovenop. Extra lekker met een beetje chilipeper.

Vijgen en geitenkaas
Verwarm een handje pecannoten in een koekenpan. Voeg als de pan heet is een kneepje honing toe en schud de pan even heen en weer. Zet de pan uit en giet de noten op een vel bakpapier. Besmeer een cracker met geitenkaas. Verdeel daarover dunne plakjes verse vijg. Garneer met een paar gecarameliseerde noten.

Ingredient avocadogezond beleg cracker

 

Dit bericht is in samenwerking met Leev, lees mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Snelle recepten Avocado Ei Geitenkaas Hollandse recepten Gezonde recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in