Cijfertaart
Een cijfertaart maken voor een kinderverjaardag is zo leuk! Wij zijn opgegroeid met cijfertaarten. Weliswaar niet zelfgemaakt, maar het was altijd een feestje. Onze cijfertaart was altijd versierd met lekkere snoepjes en spekjes. Blijer kun je een kind niet maken. Deze cijfertaart is in de vorm van een 1, maar je kunt natuurlijk elk cijfer gebruiken dat van toepassing is.
Topping voor de cijfertaart
Je kunt de taart met elke topping versieren die je maar leuk vindt. In dit recept gebruiken we macarons, raffaello’s en pareltjes. Maar je kunt hem ook versieren met lekkere snoepjes, spekjes, oreo’s of kruidnootjes.
Cijfertaart bakvorm
Shop hierCijfertaart bakvorm
Deze bakvorm is perfect voor het maken van een cijfertaart. Leuk voor een 1e verjaardag.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 pers.
Biscuit
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 120 gr suiker
- 100 gr bloem
- 20 gr maïzena
Vulling & toppings
- 1,5 x recept meringue botercrème
- 150 gr jam (naar keuze)
- Sprinkles
- Raffaello's
- Macarons
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.
Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.
Vet de cijfervorm goed in met een bakspray en giet het biscuitbeslag in de vorm
Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.
Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept. Ik heb het recept x 1,5 gedaan omdat ik ook de bovenkant met botercrème bedek. Verdeel de vulling over een spuitzak met spuitmondje.
Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door.
Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van de jam. Spuit 1/3 van de botercrème in de vorm van kleine dotjes over de taart.
Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart. Spuit de rest van de botercrème op de bovenkant.
Je kan de cijfertaart nu gaan versieren. Wij hebben verschillende sprinkles gebruikt. Deze kan je kopen bij taartdeco winkels, maar ook in de supermarkt kan je ze vinden. Raffaello’s en macarons. Deze heb ik goud gesprayd met een eetbare spray. En natuurlijk een kaarsje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in