cijfertaart

Cijfertaart

En toen was Lasse ineens 1. En dat vieren we met deze prachtige cijfertaart. Wow! Het lijkt alsof ik drie keer met mijn ogen geknipperd heb. Wat is dit jaar voorbij gevlogen. Vooral de tweede helft van het jaar. Ik vind het zo leuk om te zien hoe Lasse zich van kleine baby heeft ontwikkeld tot al een echte dreumes. Van die eerste weken waarbij Lasse vooral sliep, at en lekker wilde knuffelen tot de dreumes die grapjes maakt, boevenstreken uithaalt, de kamer rondkruipt en echt contact maakt. Ik heb genoten van iedere fase en vind het iedere dag leuker worden. Cliché, maar zo waar.

Een pittig jaar
Ze zeggen wel eens dat de eerste jaren met een baby de tropenjaren zijn. Slaap tekort, geen tijd meer voor jezelf en voor elkaar. Nu heb ik het geluk dat Lasse een ontzettend makkelijke en tevreden baby is. Hij slaapt goed (al vrij snel), hij eet goed en huilt bijna nooit. Alleen als er echt iets is. Ik besef me heel goed dat dit nog kan veranderen hoor, maar voor nu geniet ik er van. Zelf heb ik wel een pittig jaar achter de rug. Ik heb een hele zware bevalling gehad en daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van. Zure vruchten wel te verstaan 😉 Ik heb lichamelijk best een klap opgelopen en mijn herstel is moeizaam verlopen. Dit zorgde er voor dat ik steeds weer tegen een muur aanliep als het even een tijdje goed ging. Gelukkig merk ik nu eindelijk dat het de goede kant op gaat. Ik krijg mijn energie weer terug en hopelijk zal mijn weerstand ook weer verbeteren, want dat vele ziek zijn heb ik ook wel gehad.

Hiep hiep hoeraaaa
En nu kan ik uitkijken naar komend jaar. Het jaar waarin Lasse zich steeds meer als dreumes zal ontwikkelen en waarin we samen de wereld gaan ontdekken. En de eerste verjaardag moet natuurlijk goed gevierd worden. Daarom hebben we een overheerlijke cijfertaart gemaakt. Inclusief lekkere toppings. Vroeger kregen Pauline en ik ook vaak een cijfertaart met spekjes en snoepjes erop. Een groot feest was dat altijd. Ik heb voor deze cijfertaart iets andere toppings gekozen. Macarons, rafaello’s (mijn guilty pleasure), mooie pareltjes en sterren.

We hebben het klein gevierd met familie, maar het was een groot feest. Ik vind dat je alles moet vieren in het leven. Dus ook al krijgt Lasse er misschien niet heel veel van mee, vind ik het wel belangrijk om bij deze mijlpaal stil te staan en er een feestje van te maken. Hij is enorm in de watten gelegd en verwend met mooie cadeautjes. Dus hij heeft de komende tijd genoeg om mee te spelen. Hoe vierde jij de eerste verjaardag van je kind? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!

cijfertaartcijfertaart

Ingrediënten voor 8 personen
Biscuit
4 eieren (op kamertemperatuur)
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maïzena

Vulling§ & toppings
1,5 x recept meringue botercrème
150 gr jam naar keuze
Sprinkles
Mini meringues
Raffaello’s
Macarons 

Materialen
Cijfer bakvorm*
Spuitzak met spuitmondje

Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.

Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.

Vet de cijfervorm goed in met een bakspray en giet het biscuitbeslag in de vorm

Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.

Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept. Ik heb het recept x 1,5 gedaan omdat ik ook de bovenkant met botercrème bedek. Verdeel de vulling over een spuitzak met spuitmondje.

Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door.

Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van de jam.  Spuit 1/3 van de botercrème in de vorm van kleine dotjes over de taart.

Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart. Spuit de rest van de botercrème op de bovenkant.

Je kan de cijfertaart nu gaan versieren. Wij hebben verschillende sprinkles gebruikt. Deze kan je kopen bij taartdeco winkels, maar ook in de supermarkt kan je ze vinden. Raffaello’s en macarons. Deze heb ik goud gesprayd met een eetbare spray. En natuurlijk een kaarsje.

Lasse was erg blij met zijn cijfertaart. Ga jij hem ook maken?

*De cijfervorm die ik gebruikt heb is helaas niet meer te koop. Maar je kan ook een vierkant biscuit maken en het cijfer uitsnijden.  Of je gebruikt de vorm van Wilton. Deze is te koop bij taart deco winkels.

cijfertaartverjaardagstaartcijfertaart

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Taart recepten Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in