Beenham uit de airfryer

Beenham met cranberry compote

Dit recept voor beenham met cranberry compote is onderdeel van het Airfryer kerstmenu. We laten je zien hoe makkelijk het is om met de Airfryer een heel kerstmenu te bereiden, zodat jij stressvrij de kerst doorkomt. Als je geen Airfryer hebt kan je deze beenham ook gewoon in de oven maken natuurlijk. Het voordeel is dat je hier met veel mensen van kunt eten, dus dan ben je meteen klaar. De beenham uit de oven heeft wel langer nodig dan de beenham uit de Airfryer.

Beenham met cranberry compote
Het hoofdgerecht wat we gaan maken is een hele beenham met cranberry compote. En ja, dat maken we gewoon klaar in de Airfryer. We gebruiken hiervoor de Philips Airfryer XL. Deze heeft een extra grote bak, wat perfect is voor deze beenham van bijna 1 kg. Maar bijvoorbeeld ook voor een hele kip. Je kunt dus het hele hoofdgerecht klaarmaken in de XL variant. Superhandig! En wat ook fijn is, is dat het vet onderin het apparaat opgevangen wordt. Door een soort tornado van hete lucht smelt het vet weg. En dat zorgt er voor dat je vlees en stuk minder vet is. We maken een lekkere marinade van cranberryjam, mosterd, tijm en sinaasappel waar we de beenham mee insmeren. In ruim een half uur bakken we de beenham gaar. Wil je de beenham niet direct serveren of ben je nog druk met een ander gerecht? Geen stress! Want je kunt de beenham warm houden in de Airfryer met de speciale warmhoudfunctie. Erbij serveren we een lekkere cranberry compote wat perfect past bij de kerstdagen.

Airfryer kerstmenu beenham

Beenham uit de airfryer

Ingrediënten voor de beenham
Beenham van ongeveer 1 kg
1 el cranberryjam
2 tl mosterd
Takje verse tijm
Sap en rasp van een halve sinaasappel
Scheutje olie
Peper en zout
1 x recept voor cranberry compote

Zo maak je het
Meng de cranberryjam met de mosterd, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en een scheutje olie. Breng dit op smaak met peper en zout.

Smeer de beenham in met de marinade.

Vet een ovenschaal in en leg de beenham hier in. Doe de schaal in de XL-bak van de Airfryer.

Bak de beenham in 30-35 minuten gaar op 165 graden Celsius. Keer de beenham halverwege om en smeer opnieuw in met de marinade. De ham is klaar als hij een kerntemperatuur van 65 graden bereikt heeft.

Laat de beenham even rusten en snijd vervolgens ins plakjes. Serveer de ham met wat cranberry compote.

Wil je het toch in de oven maken? Bak de beenham dan gaar in 50 minuten op 175 graden Celsius.

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Kerst Airfryer  Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in