5x lekkere borrelhapjes voor Sinterklaasavond

5x lekkere borrelhapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijke avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. Sinterklaasavond vier je natuurlijk met cadeautjes. Maar ook met lekkere borrelhapjes. Dit jaar is het eerste jaar dat we Sinterklaas echt gaan vieren met Lasse en Merlijn. Vorig jaar was ik net bevallen en heb ik het aan me voorbij laten gaan. Maar dit jaar gaan we het gezellig vieren. Ik denk zelf dat Lasse en Merlijn het nog niet helemaal zullen beseffen, maar voor de papa’s en mama’s is het in ieder geval heel leuk om te doen. Er komen meteen herinneringen boven van vroeger. Ik keek altijd ontzettend uit naar Sinterklaas en vond het erg spannend allemaal. Het moment dat er op de ramen geklopt werd en we naar de deur renden om te kijken of we Sinterklaas nog zouden zien. Dat gebeurde nooit 😉

We vieren het dit jaar dus met cadeautjes en een tafel vol lekkere borrelhapjes. Van zoet tot hartig, maar allemaal makkelijk om te maken. Vergeet je dit lijstje niet op te slaan in je favorieten? Dan kun je het er iedere keer weer bij pakken en hoef je niet meer te zoeken naar lekkere borrelhapjes. Ben je nog geen member van Uit Pauline’s Keuken? Meld je hier gratis aan en sla je favoriete recepten op of stel een weekmenu samen.

Zoete aardappel crostini’s met blauwe kaas

Zoete aardappel crostini met blauwe kaas

Normaal gesproken maak je crostini’s van brood, maar in dit recept gebruiken we zoete aardappel als basis. Een hele lekkere combinatie met de pittige blauwe kaas en de frisse peer.

Mini banketletters met dadelspijs

Banketletter met dadelspijs

Er moet natuurlijk wel iets van banket op tafel staan met Sinterklaasavond. Ik ben dol op banketletters en deze mini banketletters met dadelspijs zijn ook nog een beetje verantwoord. En je kunt dit in de middag gezellig met de kids samen maken. Hebben ze ook wat afleiding voordat pakjesavond begint.

Zalmspread

Zalmspread

Lekkere dips doen het altijd goed op de borreltafel. Deze zalmspread is superlekker en makkelijk om te maken. Serveer er wat vers stokbrood of toast bij.

Pigs in a blanket

Kinderen weten deze pigs in a blanket wel te waarderen. En ik stiekem ook hoor! Lekkere knakworstjes in een jasje van croissantdeeg. Heel erg simpel, maar altijd een succes!

Speculaas muffins

Speculaasmuffins

En tot slot nog een zoet receptje voor speculaasmuffins. We maken ze van speltmeel, hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel. Maar bovenal zijn ze gewoon heel erg lekker en alles met speculaas is geschikt voor Sinterklaasavond.

Hoe vier jij Sinterklaasavond? En welke hapjes komen er bij jou op tafel te staan? Laat het ons weten in de comments!

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in