zelf pepernoten bakken

Truffel kruidnoten

Hij is er weer hoor. De Sint is weer in het land. Heb ik meteen een goede reden om het recept voor deze truffel kruidnoten met jullie te delen. Persoonlijk zijn dit mijn lievelings. Alhoewel ik iedere pepernoot met een laagje chocola eromheen fantastisch vind. En het goede nieuws is, ik maak ze extra groot. Mega truffel kruidnoten dus, net zo groot als een koekje. En ook hier geldt, dat je er best een handje van mag nemen.

Ik maak ze met witte chocolade en dan worden ze bedolven onder een laagje cacao. Krijg je lekker vieze vingers van, maar geloof mij dat zijn ze wel waard. Het maken van deze pepernoten is ook heel leuk om met je kids te doen. Lekker rondjes maken en in de tussentijd van het deeg snoepen. Je kunt er uiteraard ook gewoon kleine truffel kruidnoten van maken, verlaag de baktijd dan met 5 minuten.

Ik kijk zelf enorm uit naar de maand december. Merlijn is nu één en krijgt alles veel bewuster mee. Hij pakt zelf speelgoed uit zijn mand om mee te spelen. Vooral de dingen waar hij mee kan timmeren vindt hij leuk. Wij gaan Sinterklaas ook vieren met lootjes dit jaar, bij mijn ouders. Net als dat ik vroeger ook altijd Sinterklaas vierde bij mijn opa en oma. Ik heb daar hele warme herinneringen aan en ik wil die Merlijn ook graag meegeven. Vieren jullie ook Sinterklaas?

truffel kruidnoten recept speculaaskruiden makentruffel kruidnoten recept

Ingrediënten voor 32 st.
300 gr witte chocolade
250 gr bloem
125 gr bruine basterdsuiker
125 gr koude harde boter
3 el melk
2 tl speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
5o gr cacao
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 gr (hetelucht).

Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en een snuf zout.

Snijd de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.

Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van. Is het deeg nog te droog, voeg dan een lepel extra melk toe.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

truffel kruidnoten recept

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een 2 euro munt van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.

Bak de mega pepernoten in ongeveer 25 minuten af in de oven. Laat de kruidnoten volledig afkoelen.

Smelt 2/3 van de witte chocolade in de magnetron (steeds per 15 seconden) of au bain marie. Voeg de resterende witte chocolade toe en meng totdat alles gesmolten is.

Haal de kruidnoten door de witte chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Strooi de cacao er met behulp van een fijne zeef overheen. Laat de truffel kruidnoten uitharden.

Je kunt de truffel kruidnoten best een week bewaren in een luchtdichte koektrommel.

truffel kruidnoten recept zelf pepernoten bakken

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Koekjes recepten Chocolade Sinterklaas Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in