fbpx
Menu

Easy: Spitskoolstamppot met oude kaas

Stamppot, ik hou er van! Ik maakte laatst deze spitskoolstamppot met oude kaas. Zo simpel, maar oh zo lekker. Helemaal nu het zo koud is buiten kan ik een stamppotje altijd waarderen. Het geeft me net even wat extra kracht op een koude, winterse dag. Door oude kaas toe te voegen krijgt deze spitskool stamppot een lekkere, pittige smaak. Erbij serveer ik een speklapje, deze heb ik op smaak gebracht met kerriepoeder en wat paprikapoeder en peper. Maar deze kun je natuurlijk ook achterwege laten als je de stamppot vegetarisch wil houden. Op de site heb ik al heel wat stamppot recepten verzameld. Neem daar ook zeker even een kijkje voor nog meer stamppot inspiratie.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Deze spitskool stamppot komt in ieder geval bij mijn favoriete recepten te staan. Het is ook zo makkelijk en snel klaar te maken. Perfect voor een doordeweekse dag als je even snel een maaltijd op tafel wilt zetten. En als je nu meteen een dubbele hoeveelheid maakt, kun je de rest invriezen. Dan hoef je op een drukke dag de stamppot alleen maar op te warmen. Wat is jouw favoriete stamppot recept? En lijkt deze spitskoolstamppot je lekker?

Stamppot spitskool met spek

ingredient spitskoolStampot spitskool met oude kaas

Ingrediënten voor 4 personen
8 speklapjes
1 kilo kruimige aardappelen
500 gr spitskool
1 ui
2 teentjes knoflook
80 gr oude kaas
2 tl kerrie
Scheutje melk
Klontje roomboter
Peper en zout

Zo maak je het
Breng de speklapjes op smaak met wat peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak de speklapjes in een koekenpan aan weerszijden goudbruin.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in ruim water met zout. De aardappel is gaar wanneer je er met een mes insteekt en deze er meteen van afglijdt.

Voeg een scheutje warme melk en een klont roomboter toe en stamp er een zachte puree van. Breng dit op smaak met peper en zout.

Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, en snijd de spitskool in dunne reepjes.

Fruit de ui en de knoflook aan in een grote wok met olijfolie. Voeg daarna de spitskool toe en bak dit mee. Het is klaar als het zacht geworden en geslonken is.

Breng de spitskool op smaak met peper, zout en kerriepoeder.

Snijd de oude kaas in kleine blokjes.

Voeg de spitskool en de oude kaas toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.

Serveer de spitskoolstamppot met de speklapjes.
Stamppot spitskool receptRecept stamppot spitskool

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Heb jij de Uit Pauline’s keuken app al? Download hem gratis in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • onstuimig
    11 december 2018 om 10:35

    Dank voor het recept. Een goede variatie op de rauwe andijvie stamppot!

    Beantwoorden
  • Janny Dassen
    30 november 2018 om 13:15

    Ook heel lekker met kipshoarma er over gestrooid als je liever geen varkensvlees eet.

    Beantwoorden
  • Marjan
    30 november 2018 om 08:35

    Wat een lekkere stamppot! Gisteren heb ik dit makkelijke recept gemaakt en iedereen vond het lekker. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2018 om 15:08

    Wat leuk om te horen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen