fbpx
Menu

Spicy kip sloppy joe sliders uit My Asian Kitchen

Het recept voor deze spicy kip sloppy joe sliders komt uit het superleuke boek My Asian Kitchen van Jennifer Joyce. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dol ben op Aziatisch eten, maar dat de meeste recepten mij vaak afschrikken. Als ik in een toko kom, zie ik door de bomen het bos niet meer. Gekke ingrediënten, lange lijsten met benodigdheden. Ik begin er vaak maar niet aan. Maar daar is in dit boek totaal geen sprake van. Het boek staat vol met traditionele en moderne recepten uit Azië. En de recepten zijn super toegankelijk en dat vind ik echt heel fijn. Want koken moet leuk zijn en geen hogere wiskunde. De recepten zijn duidelijk beschreven, er staat bij wat de voorbereidingstijd en de kooktijd is en de ingrediëntenlijsten zijn zeer goed te doen. De ene iets langer dan de andere, maar ik vond het heel erg meevallen.

Cheaten? 
Daarnaast kun je natuurlijk ook nog een beetje cheaten hier en daar. Zo kun je de bao’s uit dit recept voor kip sloppy joe sliders zelf maken, maar deze kun je ook gewoon kopen bij de toko. Hetzelfde geldt voor chilisaus of sambal bijvoorbeeld. Leuk om een keer ‘from scratch’ zelf te maken. Maar in het geval van weinig tijd kun je dit ook gewoon kant-en-klaar kopen.

"Het boek staat vol met traditionele en moderne recepten uit Azië. En de recepten zijn super toegankelijk en dat vind ik echt heel fijn. Want koken moet leuk zijn en geen hogere wiskunde. "

En de recepten? 
Er zitten 8 hoofdstukken met recepten in dit boek. Voorgerechten & snacks, pruttelend en bubbelend (denk aan soepen, ramen etc), krokant en gehusseld, dumplings en buns, spiesjes en grillgerechten, hot pots en curry’s, in de wok en tot slot licht, luchtig en ijskoud. In dit boek vind je dus recepten voor alle gangen van een diner terug. Handig, want zo heb je alles bij elkaar. Dit recept voor spicy kip sloppy joe sliders staat in het hoofdstuk dumplings en buns. Het is geen tradtioneel Aziatisch gerecht, maar eentje met een Amerikaans tintje. Heb je geen bao’s in huis? Dan kun je ook een brioche broodje gebruiken.

Ik vind het boek echt een aanrader voor iedereen die meer wil experimenteren met de Aziatische keuken op een laagdrempelige manier. De fotografie en styling van het boek is ook nog eens prachtig, dus alleen daarom zou je het al in huis moeten halen. Maar je kunt in ieder geval eerst dit recept voor spicy kip sloppy joe sliders proberen.

Spicy kip sloppy joe sliders

Ingrediënten voor 4 personen
2 el plantaardige olie
2 selderijstengels, in halvemaantjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el versgeraspte gemberwortel
Zout en versgemalen zwarte peper
500 gr kippendijen, zonder bot en vel, in stukken
2 el hete chilisaus
100 ml hoisinsaus
2 el lichte sojasaus
2 el rijstazijn
1 el geconcentreerde tomatenpuree
gestoomde bao-broodjes

Zoetzure wortelsalade
2 wortels, julienne
3 el rijstazijn
1 tl zout
1 tl fijne kristalsuiker

Voor erbij
fijngesneden groen van lente-ui

Zo maak je het
Meng de ingredienten van de zoetzure wortelsalade in een kom. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de selderij, ui, knoflook en gemberwortel toe. Bestrooi royaal met zout en zwarte peper en fruit ongeveer 10 minuten tot de groenten glazig en goudbruin zijn.

Pulseer de kip 1 tot 2 minuten in een keukenmachine tot het vlees fijngehakt is. Voeg het kippenvlees toe aan de groenten, bak het ongeveer 5 minuten mee, tot het goudbruin is.

Voeg de overige ingredienten, behalve de broodjes, toe, samen met 2 eetlepels water en kook 10 minuten door tot de saus mooi ingedikt is.

Vlak voor het opdienen giet je de wortels af. Schep wat van de saus in de bao en maak af met wat wortelsalade en lente-ui.

My asian kitchen

Titel
My Asian Kitchen

Auteur
Jennifer Joyce

Uitgeverij
Good Cook

Prijs en verkrijgbaarheid
€24,95 bij Bol.com of de lokale boekhandel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Petri Vink
    17 november 2018 om 19:19

    Wat een heerlijk recept, we hebben er van gesmuld.

    Beantwoorden
  • Annika
    20 november 2018 om 14:35

    Wat leuk om te horen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen