soep met mosselen

Chowder met mosselen en maïs

Lekker recept voor soep met mosselen. Een chowder zoals ze dat in het Engels noemen. Het is een dikke Noord-Amerikaanse soep met room of melk, schaal- en schelpdieren, soms met aardappel of mais om de soep nog dikker te maken. In deze soep met mosselen gebruik ik aardappel, wat maÏs, tomaat en om de soep een mooie smaak te geven spekblokjes. Het hele gerecht maak je in 1 pan, aan het einde van de kooktijd of aan tafel voeg je voor het echte chowder effect nog wat crème fraîche aan de soep met mosselen toe (en omdat het echt een hele lekkere frisse toevoeging is).

soep met mosselen

soep met mosselen

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 kg verse (ongekookte) mosselen
1,5 ltr visbouillon
150 gr spekblokjes
400 gr kruimige aardappels
1 winterwortel
2 uien
2 teentjes knoflook
10 takjes verse bieslook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 blikje mais
125 ml crème fraîche
1 tl cayenne peper
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 1 cm. Maak de wortel schoon en snijd in dunne plakjes. Hak de uien fijn en snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Doe wat olijfolie in een flinke pan (alle mosselen moeten er straks in kunnen). Doe de spekblokjes in de pan en bak deze aan.

Voeg na een paar minuten de ui en knoflook toe en bak alles op laag vuur voor 4-5 minuten. Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de aardappelen en cayenne peper toe en schep goed om. Giet de visbouillon en tomatenblokjes er bij en laat 20 minuten op laag vuur (deksel van de pan) koken.

Pureer de soep, totdat hij glad is, met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan wanneer je er op tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe de mosselen in de pant en sluit af met een deksel, laat ze 6 minuten op middel-hoog vuur koken. Haal de deksel van de pan. Roer de maïs door de soep.

Hak de bieslook fijn en garneer de soep met mosselen hiermee. Serveer de crème fraîche er apart bij zodat iedereen zelf de smaak kan bepalen.soep met mosselen

chowder

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Mosselen Wortel Vis recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in