vega pulled pork

Pulled paddo Taco’s

Pulled paddo! Bekt lekker he? Nou ik kan je vertellen, het smaakt ook lekker! Dit is de vega variant van Pulled pork. In dit geval proef je wel dat het geen vlees is, de textuur is wat zachter, maar ik vind dat niet uitmaken. Het is immers geen echte vleesvervanger. Ik maak deze vega pulled pork van oesterzwammen. Die kan je namelijk heel makkelijk scheuren. Als ik oesterzwammen in een recept gebruik, trek ik ze ook altijd uit elkaar, daar komt geen mes aan te pas.

Om toch die barbecuesmaak te krijgen, gebruik ik barbecuesaus. In dit geval kant en klaar, maar je kan het uiteraard ook zelf maken. Ik eet het met taco’s, de krokante. Die eet ik zelf bijna nooit, ik kies altijd voor soft taco’s, terwijl deze schelpen ook gewoon heel lekker zijn. Verder gaat er wat zoetzure rode kool in, een beetje guacamole en zure room en voor wat extra pit wat ringetjes Jalapeño peper. Yum!

Een prima maaltje dat echt in 1o minuten op tafel staat. En toch anders dan anders is. Daar houd ik van. Lekker, mooi en echt makkelijk, maar wel met een leuke creatieve twist. Vandaag staan Annika en ik weer in de keuken om te fotograferen voor kerst. We zijn laat dit jaar, maar dat komt omdat we met een aantal grote projecten bezig zijn. Waaronder een nieuwe website. We hopen jullie snel de vernieuwde versie te kunnen laten zien. Hij wordt echt heel tof namelijk!

pulled paddo taco
oesterzwammenpulled paddo taco

Ingrediënten voor 4 personen
8 tacoschelpen
500 gr oesterzwammen
200 gr gesneden rode kool
1 ui
2 teentjes knoflook
4 – 6 el barbecuesaus (recept)
2 el sushi azijn
Peper en zout
Olijfolie

Toppings
Guacamole (recept)
Zure room
1 jalapeño in ringetjes
Evt. koriander

Zo maak je het
Verwarm de tacoschelpen in de oven zoals op de verpakking vermeld staat.

Doe de gesneden rode kool in een kom en breng deze op smaak met de sushi azijn en wat peper en zout. De sushi azijn geeft een zoetzure smaak aan de kool.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.

Scheur de oesterzwammen en bak ze mee. Je mag ze best wat langer bakken zodat ze een beetje knapperig worden.

Voeg de barbecuesaus bij de oesterzwammen en breng de pulled paddenstoelen verder op smaak met peper en zout.

Vul de tacoschelpen met de rode kool en daarop de pulled paddo. Garneer de taco’s met wat guacamole, zure room, in ringen gesneden jalapeño en eventueel wat koriander.

Serveer de pulled paddo taco’s meteen.

pulled paddenstoel pulled paddenstoel vega pulen por

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Paddenstoelen Mexicaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in