fbpx
Menu

Perenflappen van bladerdeeg uit de oven

Perenflappen. Dat is een hele rare naam, ik weet het. Maar ja “appelflappen” is natuurlijk net zo raar. Het grappige is dat iedereen gelijk weet wat je met appelflappen bedoelt. Alhoewel er wel een klein misverstand kan zijn zo rond oud & nieuw. Het hele jaar denkt iedereen bij een appelflap aan een bladerdeeg driehoek gevuld met appel, rozijnen en kaneel. En van die lekkere suikertjes er op. Maar zo rond oud & nieuw denk je bij het horen van de naam “appelflap” opeens aan een appel in een beslagje wat in de frituur heeft gelegen met poedersuiker. Laat ik daarom toch maar wat duidelijker zijn. De perenflappen waar ik je hiervoor het recept geef zijn appelflappen van bladerdeeg met peer!

Inderdaad waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht! In die appelflappen, die zowiezo super gemakkelijk te maken zijn, kan natuurlijk ook peer. Of frambozen, bessen of bramen. Noem het maar op. Vreemd genoeg is het ook niet iets waar ik me vaak aan waag. Om er gelijk maar iets echt speciaals van te maken voeg je aan de vulling voor de perenflappen ook nog stukjes dadels en fijngestampt venkelzaad toe. Dat geeft de peer een heerlijk anijsachtige smaak. Maak je geen zorgen als de peer nog niet helemaal rijp is. Des te beter zelfs. Ik ben na het maken van dit recept helemaal om en begin deze week nog aan het maken van appelflappen met vulling van cranberry’s! Ook een leuk idee. De perenflappen kun je zo eten, of met wat slagroom of losgeklopte crème fraîche.

perenflappen

perenflappen

Ingrediënten (maakt 4 perenflappen)
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
2 peren
4 dadels
2 el amandelschaafsel
0,5 el suiker + extra voor garneren
Mespunt zout
1 tl venkelzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de peren en snijd ze in blokjes van ca 1cm. Doe ze in een mengkom. Doe het suiker, mespunt zout en venkelzaad in een vijzel en stamp de venkelzaadjes fijner. Schep het mengsel door de blokjes peer. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng door de peren.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Of gebruik een verse rol bladerdeeg en snijd deze in zessen. Schep een paar eetlepels van het perenmengsel op 1 helft van het plakje bladerdeeg. Laat 1cm vrij aan de randjes. Bestrijk de randjes met wat water. Vouw de andere helft van het bladerdeeg plakje diagonaal over het perenmengsel en druk de randjes aan. Je hebt nu een driehoekje. Maak zo alle vier de perenflappen.

Leg de perenflappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de perenflappen met het ei. Bestrooi ze met suiker, met nog wat venkelzaad en wat amandelschaafsel. Zet ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn.perenflappen

perenflappen

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • Daniëlle
    13 november 2018 om 16:43

    Wat lekker! Peer is nu natuurlijk ook heerlijk!

    Beantwoorden
  • Anne
    11 november 2018 om 08:07

    Oeh lekker!! Wat voor bladerdeeg gebruik je? En heb je tips om het lekker knapperig te krijgen? Bij mij wordt het deeg vaak wat nattig/zacht.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen