Muhammara dip

Muhammara dip

Muhammara, heb jij er wel eens van gehoord? Deze muhammara dip is superlekker. Je maakt hem van geroosterde paprika’s, granaatappel en walnoten en brengt hem lekker op smaak met knoflook, komijn en cayenne. Een beetje pittig dus. Door de geroosterde paprika’s heeft deze dip een lekkere, smokey smaak. Ik hou daar heel erg van, jij ook? De muhammara dip smaakt goed met wat flatbread of pitabrood erbij. Een makkelijke en snelle borrelhap! Oorspronkelijk komt de dip uit Sirië, maar je ziet hem nu terug in veel Arabische landen.

Maar je maakt het dus ook heel makkelijk zelf. De paprika’s, die rooster je even in de oven. Dit geeft een lekker rokerig smaakje aan de paprika’s. De velletjes van de paprika’s worden zwart, maar die verwijder je even voordat je het verwerkt in de muhammara dip. Is dat je teveel moeite? Dan kun je ook gewoon geroosterde paprika’s uit een pot gebruiken. Combineer deze dip met andere Midden-Oosterse hapjes en je hebt de perfecte borrelplank te pakken. Wat dacht je van een lekkere loaded hummus? Of wat verse labneh? Yum, ik krijg er al helemaal zin in. Ben jij ook fan van de Midden Oosterse keuken?

Muhammara dipgegrilde paprika

Ingrediënten
3 rode (punt)paprika’s (of gebruik geroosterde paprika’s uit pot)
Olijfolie
Peper en zout
1 teentje knoflook
1 el granaatappelmelasse (als je dit niet kunt vinden, kan je ook Balsamicoazijn gebruiken)
60 gr walnoten
Sap van een halve citroen
1 tl komijn
0,5 tl cayennepeper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven. Verwijder eventuele zwarte vellen.

Doe de knoflook, granaatappelmelasse, walnoten, citroensap, komijn en cayennepeper in de kom van je keukenmachine. Voeg de geroosterde paprika’s toe en meng alles tot een grof mengsel.

Serveer de muhammara dip met wat flatbread of pita’s.

Muhammara dip makenMuhammara dipMuhammara dip recept

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in