fbpx
Menu

One pot: Gevulde portobello met spinazie en artisjok

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Vlak nadat ik dit recept voor een gevulde portobello met spinazie bedacht kwam ik er achter dat Pauline me al al voor was geweest. Ze had exact dezelfde ingrediënten gebruikt. En het recept stond allang op het blog. Kortom ik moest mijn plannetje voor de gevulde portobello’s een beetje aanpassen. Je kunt die portobello met van alles en nog wat vullen, maar dit is een one pot recept. Of in dit geval een one tray recept. Alles in een braadslede de oven in en klaar, geen extra pannen nodig.

Dat is altijd een extra uitdaging voor mij. Ik ben gek op nog wat extra ingrediënten in de pan bakken zodat het nog lekkerder wordt en dan overheen strooien. Maar in dit geval moet alles goed kunnen garen in de oven. Uiteindelijk bedacht ik deze combinatie: portobello met spinazie, artisjokken en zongedroogde tomaat! Dat kan natuurlijk niet verkeerd! Lekker met een topping van vers verkruimelde feta, amandelen en verse basilicum blaadjes! En een drizzle lekkere olijfolie! Combineer deze gevulde portobello met een snelle couscous (bijvoorbeeld met verse kruiden: munt, koriander en peterselie en gebakken fijngehakte ui en knoflook).

gevulde portobello met spinazie

gevulde portobello met spinazie

Ingrediënten (voor 4 personen)
8 portobello’s
200 gr (baby)spinazie
1 pot gemarineerde artisjokken
8 zongedroogde tomaatjes
4 takjes verse basilicum
2 tl gedroogde oregano
90 gr feta
90 gr amandelen (geroosterde)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht).

Verwijder de steeltjes uit de portobello’s en bewaar eventueel in de koelkast voor wanneer je later deze week pasta maakt. Vet een braadslede of bakplaat in met olijfolie. Zet de portobello’s in een braadslede. Vul de portobello’s met spinazie, artisjokken en zongedroogde tomaten en bestrooi ze met de gedroogde oregano.

Zet de braadslede 25-30 minuten in de oven.

Breng de gevulde portobello op smaak met zout en peper. Hak de amandelen grof. Garneer met blaadjes verse basilicum en grof gehakte amandelen. Verbrokkel de feta over de portobello’s. Lekker met een snelle couscous.

gevulde portobello met spinazie

gevulde portobello met spinazie
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • Wendy
    27 november 2018 om 08:26

    ik hou niet van artisjokken. Zou je deze ook kunnen vervangen met een andere groente? of zijn ze erg bepalend voor dit gerecht?

    Beantwoorden
  • Annika
    28 november 2018 om 08:43

    Je kunt de artisjok ook achterwege laten :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen