fbpx
Menu

Easy: Aziatische gehaktballetjes met sojasaus en noedels

Ik ben gek op gehaktballetjes. In welke vorm dan ook. Van gehaktballetjes op een verjaardag met satésaus tot pasta met tomatensaus en gehaktballen. Je kunt ze natuurlijk traditioneel van wat rundergehakt maken, of er wat worstvlees doorheen mengen, lekker met wat grover vers broodkruim maken en wat avontuurlijker er stukjes ansjovis aan toevoegen. Of je kunt ze maken van vis of net als deze Aziatische gehaktballetjes maken van kipgehakt. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos: beetje verse gember, fijngesneden lente-uitje, wat pittige chilivlokken en zelfs wat fijngehakte cashewnoten. Door deze balletjes heb ik ook nog sojasaus en ahornsiroop gedaan. Ik vind ze te lekker!

Nou kun je natuurlijk gewoon een portie Aziatische gehaktballetjes maken en tijdens een borrel uitserveren. Lijkt mij zelfs een heel goed idee. Maar om er toch nog maar een fijne maaltijd van te maken serveer ik er bimi (ook al zo’n favoriet) en fijne noedels bij. Je kunt er elke soort noedels bij serveren die je wilt, op de foto gebruikte ik dunne rijstnoedels, gewoon als afwisseling. Natuurlijk kun je het ook heel goed eten met wat rijst.

Aziatische gehaktballetjes

Aziatische gehaktballetjes

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gr kippengehakt
350 gr fijne noedels
6 bosuitjes
6 radijsjes
150 gr bimi
1 stukjes gember (ca 2,5cm)
4 takjes verse koriander + extra om te garneren
1 limoen
3 el sojasaus
1,5 el ahornsiroop
2 el cashewnoten + extra om te garneren
0,25 tl chilivlokken
Peper en zout
1 el zonnebloemolie

Zo maak je het
Snijd de bosuitjes fijn. Hak de cashewnoten fijn. Meng het gehakt met de fijngehakte cashewnoten, bosui, rasp van het stukje gember, rasp van de limoen, 1 el sojasaus en 2 tl ahornsiroop. Hak de verse koriander grof. Voeg chilivlokken en de verse koriander toe. Voeg zout en peper toe en kneed goed door elkaar. Vorm kleine balletjes van ongeveer 2cm doorsnede. Zet ze 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht)

Meng de rest van de ahornsiroop en sojasaus en zet apart (hiermee bestrijk je straks nog een keertje extra de balletjes)

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de balletjes op. Bak ze 8-10 minuten in de oven tot dat ze gaar zijn. Bestrijk halverwege de balletjes in met de sojasaus. Bestrijk ze nog een keertje wanneer ze gaar zijn. (na 8-10 minuten dus)

Kook ondertussen de bimi in een pan met gezouten water beetgaar. En bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de radijs in hele mooie dunne plakjes (bijvoorbeeld met een mandoline).

Giet de noedels af, verdeel over de borden. Leg op elk bord wat bimi en wat Aziatische gehaktballetjes en besprekel ze met nog wat soja-ahornsaus. Verdeel de dunne plakjes radijs over de borden en garneer met wat nog wat extra gehakte cashewnoten en verse koriander.

Aziatische gehaktballetjes

Aziatische gehaktballetjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je deze Aziatische gehaktballetjes gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • Zonderzooi
    22 november 2018 om 19:05

    Wat een prachtige foto’s Marianne, het water loopt me zo in de mond! Dit gerecht ga ik snel eens maken voor mijn vriend.

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 november 2018 om 13:25

    Mooi he?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen