Annika

Hoe is Annika bij Uit Pauline’s Keuken begonnen?

Pauline heeft al regelmatig verteld op de blog hoe het is gekomen dat zij van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken. Voor degenen die het nog niet weten, Pauline en ik zijn zusjes. Ik ben de jongste en het was mijn idee om een blog te beginnen. Ik volgde destijds een aantal beautyblogs en vond dat zo leuk. Het leek mij de perfecte manier voor Pauline om haar recepten te delen met de buitenwereld. Hoe dat verder is verlopen lees je in haar artikel. Nu 8 jaar later runnen we Uit Pauline’s Keuken samen. Hoe is dat zo gekomen? Ik ga het je vertellen!

Annika

Werken op de inkoopafdeling
Ik heb International Business and Languages gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Een superleuke studie, waarbij ik een half jaar in Barcelona stage mocht lopen. Ik kwam terecht op de inkoopafdeling van de Seat. Vanaf toen wist ik het, ik wilde het inkoopvak in. Het laatste jaar van mijn studie heb ik me gespecialiseerd in het inkoopvak. Na mijn studie kwam ik terecht als junior inkoopadviseur bij de gemeente Haarlemmermeer. Hier groeide ik door tot medior en daarna heb ik gewerkt als senior aanbestedingsadviseur voor de gemeente Leiden en wat buurgemeenten. Ik vond het inkoopvak superleuk. De juridische kant vond ik erg interessant, het contact met interne klanten en vooral het bedenken van creatieve oplossingen.

Op een gegeven moment kreeg Pauline het maar drukker en drukker. Ze kon eigenlijk geen dag vakantie opnemen en ziek zijn was onmogelijk. Ik besloot haar achter de schermen af en toe te helpen. Ik plande social media posts in, schreef af en toe een artikeltje en hielp haar ook met haar andere onderneming destijds, de webshop Uit Eigen Streek. Ik ging mee naar markten en hielp haar met het inpakken van de bestellingen.

Annika

 

Vanaf toen begon het steeds meer te kriebelen en Pauline kon ook alle hulp gebruiken. Ik vond het zo leuk om creatief bezig te zijn. Ik besloot om om de week een dag minder te werken en die dag voor Uit Pauline’s Keuken te gaan werken. Zo kon ik veel meer betekenen en doen voor Uit Pauline’s Keuken. Toch merkte ik dat ik mijn taken nooit volledig kon afronden. Ik werd enthousiast van het werk wat ik deed en wilde eigenlijk veel meer doen. Maar dat lukte niet goed in die ene dag per twee weken.

Tijdens een lunch met een vriendinnetje vertelde ik dat ik het zo leuk vond om met m’n zus te werken en voor Uit Pauline’s Keuken dingen te doen. Toen zei zij ineens: ‘Waarom ga je dat niet fulltime doen?’. Ik had daar zelf nog helemaal niet over nagedacht en zag meteen allerlei beren op de weg. Tot het moment dat ik dacht, ja! Waarom ook niet? Als het geen succes wordt, kan ik altijd weer op zoek naar een vaste baan. Ik ga het gewoon doen! En Pauline was megablij toen ik haar vroeg of het haar een goed idee leek dat ik fulltime bij haar zou komen werken. Ik heb er in totaal twee weken over nagedacht en heb toen ontslag genomen bij mijn huidige baan destijds.

Pauline en Annika

Even wennen..
In het begin moest ik best even wennen. Ik was ineens ondernemer en dat geeft veel meer vrijheid. Vrijheid die ik niet gewend was vanuit het werken voor een baas. Begrijp me niet verkeerd, ik heb hele fijne werkgevers en banen gehad. Maar meer het idee van zelf je tijd inplannen, je hebt niet een vast aantal vrije dagen, de werksfeer is veel minder formeel en ga zo maar door. Ik zat in het begin nog heel erg met de kantoortijden in m’n hoofd en had het idee dat ik voor veel zaken toch toestemming moest vragen. Maar na een tijdje kon ik dat loslaten en groeide ik steeds meer in m’n rol als ondernemer en partner bij Uit Pauline’s Keuken.

Ik ontdekte dat de foodstyling,- en fotografie helemaal mijn ding was. En nog steeds vind ik dat superleuk om te doen. Ik heb een aantal cursussen gevolgd, maar heb het me vooral zelf aangeleerd. Door veel te oefenen. Pauline focust zich vooral op het bedenken van de recepten en het koken. Verder doen we alles samen. De zakelijke kant, het werken aan projecten, mailtjes beantwoorden, vragen van jullie beantwoorden, naar events gaan, administratie, nieuwe concepten bedenken.

Ik had nooit durven dromen dat ik zo’n toffe baan zou krijgen. Omdat ik het zo ontzettend leuk vind, voelt het niet als werk. Ik krijg er zoveel energie van en vind het superleuk om samen met m’n zus iets op te bouwen en verder uit te bouwen.

Pauline en Annika

De toekomst?
Onlangs heeft Pauline gevraagd of ik mede-eigenaar wil worden van Uit Pauline’s Keuken. En daar heb ik natuurlijk volmondig JA op gezegd. Ik vind het zo onwijs tof dat we samen nu deze onderneming gaan runnen. We doen al alles samen, dus deze stap voelt heel natuurlijk en logisch. Ik hoop dat ik, samen met Pauline, nog heel veel jaren voor Uit Pauline’s Keuken aan de slag kan, het nog verder kan uitbouwen en laten groeien. Met als uiteindelijke doel om iedereen dagelijks van inspiratie voor in de keuken te voorzien.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe ik bij Uit Pauline’s Keuken terecht gekomen ben. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de comments.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in