fbpx
Menu

Winter BBQ: Cider can chicken van de bbq + gevulde appeltjes

Steek jij alleen in de zomer de barbecue aan? Zonde, want barbecueën kun je het hele jaar door doen. In de winter bijvoorbeeld! Hoe gezellig is het om in de winter te barbecueën? Buiten zijn op een stralende winterdag met een warm dekentje en een lekker warm drankje. Heerlijk! Zo hebben wij al eens een winterbarbecue gehouden met kerst. Superleuk en gezellig was dat. We maakten toen echt een drie gangen kerstmenu op de bbq. En dat doen we nu weer. Dit keer gaan we een Cider can chicken maken. Heb je daar ooit van gehoord? Je stopt letterlijk een blikje cider in de kip. Klinkt misschien gek, maar daardoor trekt het vocht van het blikje cider in de kip en dat zorgt er voor dat hij supermals wordt. Bij de cider can chicken serveren we gevulde appeltjes met zuurkool.

Weber bbq cider can chicken

gevulde appeltjesElektrisch barbecuen? 
Wij hebben al heel veel barbecues getest en gebruikt en nu mogen we aan de slag met de Weber Pulse 2000 barbecue. Dit is een elektrische barbecue, dus dat is even wat anders dan de kolen barbecues die we voorheen getest hebben. Het voordeel van een elektrische barbecue is dat je hem overal kan en mag gebruiken. Als je bijvoorbeeld in een flat woont met een balkon is het soms lastig om een kolen bbq te gebruiken in verband met de rookontwikkeling. Daar heb je met deze Weber Pulse bbq geen last van. De barbecue heeft ook nog eens twee grillzones, waardoor je aan de ene kant je vlees kunt bereiden en aan de andere kant groenten op de grill kunt leggen. Je kunt zowel direct als indirect grillen. En als je, net als ik, het lastig vindt om de bbq op de juiste temperatuur te krijgen is deze elektrische versie een uitkomst. Je kunt namelijk per zone de temperatuur digitaal instellen en de temperatuur blijft constant.

Maar hoe zit het dan met de smaak?
Wij houden heel erg van die typische houtskool smaak die het vlees krijgt als je het op de barbecue bereidt. We waren dan ook erg benieuwd hoe de smaak zou zijn na bereiding op een elektrische barbecue. En echt waar, de smaak heeft ons verrast! Nee, je hebt niet de rokerige smaak, maar door de goede temperatuurregeling van de Pulse2000 wordt het vlees heerlijk mals en smaakvol.

Weber I grill

Handig!
Om het je nog makkelijker te maken heeft Weber een handige app, de iGRILL app. Je koppelt de iGrill Bluetooth thermometer aan de app. Vervolgens kies je een bepaald programma, bijvoorbeeld het bereiden van een hele kip. Hij stelt dan automatisch de juiste temperatuur in. Je kunt de barbecuetemperatuur en de kerntemperatuur in de gaten houden. Zo zit je nooit meer met een zwartgeblakerd stukje vlees wat nog rauw is van binnen. En je kunt dus alles via je telefoon in de gaten houden. Dus als het echt ijskoud is buiten, kun je lekker binnen blijven zitten en toch een heerlijke maaltijd op de barbecue bereiden.

Sfeersfeer

Cider can chicken
Dit recept voor cider can chicken is heel makkelijk. Je maakt eerst een kruidenrub waarmee je de kip inwrijft. Vervolgens stop je het blikje cider erin en grill je de kip in een uurtje gaar op de barbecue. Wil je deze kip toch op een houtskool barbecue bereiden? Kies dan voor indirect grillen, dus niet direct boven de hete kolen. De gevulde appeltjes met zuurkool maak je ook klaar op de barbecue. Ook dit is een simpel en makkelijk receptje. De appels hol je uit. Deze vul je met zuurkool en rozijnen en gaar je de laatste 30 minuten mee op de barbecue. Easy does it! Wist je dat we nog meer winter bbq recepten online hebben staan? Misschien zit er nog iets voor je bij. Kleed je tuin gezellig aan met lampjes en kaarsjes. Zet een vuurkorf in de tuin of pak een warme deken en ga gezellig buiten zitten samen. En, ga jij deze kerst barbecueën? Laat het weten in de comments!

Ingrediënten voor 1 cider can chicken (4 personen)
1 hele kip van ongeveer 1kg
2 tl zout
1 tl peper
1 tl gedroogde tijm
2 tl knoflookpoeder
2 tl bruine suiker
1 blikje cider

Ingrediënten voor 4 gevulde appeltjes
4 appels
300 gr zuurkool
30 gr rozijnen

Zo maak je het
Meng de kruiden voor de rub. Wrijf de kip in met de kruidenrub en laat dit minimaal een uur intrekken. Je kunt het ook een nachtje laten intrekken, zodat de smaken nog beter tot zijn recht komen. Je kan de kip eventueel lichtjes insmeren met olijfolie, maar dit hoeft niet perse.

Drink het blikje cider voor de helft leeg. Zet de kip rechtop over het blikje cider.

Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 175 graden. Grill de kip in het midden van de bbq tot hij een kerntemperatuur van 75 graden in de borst en van 80 graden in de poot heeft bereikt. Dit kun je instellen op de I grill.

Na ongeveer 50-60 minuten is de kip klaar.

Hol voor de gevulde appeltjes de 4 appels uit. Laat de zuurkool uitlekken en meng de rozijnen er door heen.

Vul de appels met de zuurkool en grill ze de laatste 30 minuten mee op de barbecue. Serveer ze bij de cider can chicken.

Bbq recept cider can chicken

Pauline bbq Cider can chicken van de bbq

Cashback
Weber heeft tijdelijk een leuke cashback actie. Als je nu een Weber Pulse 1000 koopt krijg je €100,- cashback. Deze actie loopt tot en met 13 januari 2019. Lees hier alle voorwaarden en spelregels met betrekking tot de cashback actie. Let op: bij deze actie gaat het om de Pulse1000. In dit artikel reviewen we de Pulse2000.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Dit bericht is in samenwerking met Weber , lees hier mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

  • Fieke
    9 december 2018 om 22:22

    Hi Pauline en Annika, ziet er heerlijk uit. Om niet te afhankeljjk te zijn van het weer wil ik de kip met kerst in de oven maken. Welke oventemperatuur raad jij aan? En de tijd? Dank jullie wel alvast. Groet Fieke

    Beantwoorden
  • Sabrina
    3 december 2018 om 17:36

    Veranderd er nog iets aan de temperatuur of tijd bij bereiding in de oven?

    Beantwoorden
  • Annika
    5 december 2018 om 08:00

    Nee, het is in principe dezelfde bereiding. Iedere oven is natuurlijk wel anders, dus tussentijds even in de gaten houden.

    Beantwoorden
  • Tineke
    24 november 2018 om 17:44

    Gebruik je niet meer de appel die uitgehold is door de zuurkool

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 november 2018 om 13:24

    Dat kan wel hoor, ik heb het gewoon in mijn mond gestopt haha.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen