Bbq recept cider can chicken

Beer can chicken van de bbq

Steek jij alleen in de zomer de barbecue aan? Zonde, want barbecueën kun je het hele jaar door doen. In de winter bijvoorbeeld! Hoe gezellig is het om in de winter te barbecueën? Buiten zijn op een stralende winterdag met een warm dekentje en een lekker warm drankje. Heerlijk! Zo hebben wij al eens een winterbarbecue gehouden met kerst. Superleuk en gezellig was dat. We maakten toen echt een drie gangen kerstmenu op de bbq. En dat doen we nu weer. Dit keer gaan we een Beer can chicken, oftewel een hele kip van de bbq maken. Heb je daar ooit van gehoord? Je stopt letterlijk een blikje bier in de kip. Kip op een blik dus. Klinkt misschien gek, maar daardoor trekt het vocht van het blikje bier in de kip en dat zorgt er voor dat hij supermals wordt. Bij de beer can chicken serveren we gevulde appeltjes met zuurkool.

Weber bbq cider can chicken

gevulde appeltjes
Elektrisch barbecuen? 

Wij hebben al heel veel barbecues getest en gebruikt en nu mogen we aan de slag met de Weber Pulse 2000 barbecue. Dit is een elektrische barbecue, dus dat is even wat anders dan de kolen barbecues die we voorheen getest hebben. Het voordeel van een elektrische barbecue is dat je hem overal kan en mag gebruiken. Als je bijvoorbeeld in een flat woont met een balkon is het soms lastig om een kolen bbq te gebruiken in verband met de rookontwikkeling. Daar heb je met deze Weber Pulse bbq geen last van. De barbecue heeft ook nog eens twee grillzones, waardoor je aan de ene kant je vlees kunt bereiden en aan de andere kant groenten op de grill kunt leggen. Je kunt zowel direct als indirect grillen. En als je, net als ik, het lastig vindt om de bbq op de juiste temperatuur te krijgen is deze elektrische versie een uitkomst. Je kunt namelijk per zone de temperatuur digitaal instellen en de temperatuur blijft constant.

Maar hoe zit het dan met de smaak?
Wij houden heel erg van die typische houtskool smaak die het vlees krijgt als je het op de barbecue bereidt. We waren dan ook erg benieuwd hoe de smaak zou zijn na bereiding op een elektrische barbecue. En echt waar, de smaak heeft ons verrast! Nee, je hebt niet de rokerige smaak, maar door de goede temperatuurregeling van de Pulse2000 wordt het vlees heerlijk mals en smaakvol.

Weber I grill

Handig!
Om het je nog makkelijker te maken heeft Weber een handige app, de iGRILL app. Je koppelt de iGrill Bluetooth thermometer aan de app. Vervolgens kies je een bepaald programma, bijvoorbeeld het bereiden van een hele kip op een blik. Hij stelt dan automatisch de juiste temperatuur in. Je kunt de barbecuetemperatuur en de kerntemperatuur in de gaten houden. Zo zit je nooit meer met een zwartgeblakerd stukje vlees wat nog rauw is van binnen. En je kunt dus alles via je telefoon in de gaten houden. Dus als het echt ijskoud is buiten, kun je lekker binnen blijven zitten en toch een heerlijke maaltijd op de barbecue bereiden.

Sfeersfeer

Beer can chicken
Dit recept voor beer can chicken is heel makkelijk. Je maakt eerst een kruidenrub waarmee je de kip inwrijft. Vervolgens stop je het blikje bier erin en grill je de kip in een uurtje gaar op de barbecue. Wil je deze kip op een blik toch op een houtskool barbecue bereiden? Kies dan voor indirect grillen, dus niet direct boven de hete kolen. De gevulde appeltjes met zuurkool maak je ook klaar op de barbecue. Ook dit is een simpel en makkelijk receptje. De appels hol je uit. Deze vul je met zuurkool en rozijnen en gaar je de laatste 30 minuten mee op de barbecue. Easy does it! Wist je dat we nog meer winter bbq recepten online hebben staan? Misschien zit er nog iets voor je bij. Kleed je tuin gezellig aan met lampjes en kaarsjes. Zet een vuurkorf in de tuin of pak een warme deken en ga gezellig buiten zitten samen. En, ga jij deze kerst barbecueën? Laat het weten in de comments!

Ingrediënten voor 1 beer can chicken (4 personen)
1 hele kip van ongeveer 1kg
2 tl zout
1 tl peper
1 tl gedroogde tijm
2 tl knoflookpoeder
2 tl bruine suiker
1 blikje bier

Ingrediënten voor 4 gevulde appeltjes
4 appels
300 gr zuurkool
30 gr rozijnen

Zo maak je het
Meng de kruiden voor de rub. Wrijf de kip in met de kruidenrub en laat dit minimaal een uur intrekken. Je kunt het ook een nachtje laten intrekken, zodat de smaken nog beter tot zijn recht komen. Je kan de kip eventueel lichtjes insmeren met olijfolie, maar dit hoeft niet perse.

Drink het blikje bier voor de helft leeg. Zet de kip rechtop over het blikje cider.

Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 175 graden. Grill de kip in het midden van de bbq tot hij een kerntemperatuur van 75 graden in de borst en van 80 graden in de poot heeft bereikt. Dit kun je instellen op de I grill.

Na ongeveer 50-60 minuten is de kip klaar.

Hol voor de gevulde appeltjes de 4 appels uit. Laat de zuurkool uitlekken en meng de rozijnen er door heen.

Vul de appels met de zuurkool en grill ze de laatste 30 minuten mee op de barbecue. Serveer ze bij de beer can chicken.

Bbq recept cider can chicken

Pauline bbq kip op een blik

 

Dit bericht is in samenwerking met Weber, lees hier mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Camping Appel Kip Kerst Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in