vegan sushi

Vegan Sushi bowl

Vandaag weer een leuk sushi recept. Dit keer een vegan sushi bowl met tempeh. Ooit wel eens tempeh gegeten? Tempeh is gemaakt van soja. Gefermenteerde gekookte sojabonen om precies te zijn. Door het fermenteren gaan de sojabonen zich binden en krijg je een soort van koek. Om je heel eerlijk te zeggen, tempeh smaakt naar niets. Vind ik dan. Maar wanneer je het marineert in bijvoorbeeld soja of ketjap krijgt de tempeh een lekkere smaak. Even bakken en je hebt een lekkere vleesvervanger. Wil je zelf sushi maken zoals het hoort? Lees dan even de blog.

Vegan Sushi bowl maken

Voor dit vegasushi bowl recept maakte ik een marinade van miso en sojasaus. Lekker Japans. 
Je kunt de tempeh in blokjes, plakjes of repen snijden. Net wat je zelf gemakkelijker vindt. Miso koop je in een toko of Aziatische supermarkt (en is vast ook online te koop). De zakjes misosoep zijn niet echt geschikt. Miso kun je heel lang goed houden en je doet er behoorlijk lang mee. Even een keertje omfietsen dus.

sushi bowl recept
vegan sushi
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr sushirijst
  • 200 gr tempeh
  • 125 gr zeewiersalade (wakamé)
  • 1 vel nori
  • 2 avocado's
  • 5 el sushi azijn
  • 2 tl miso
  • 2 tl sojasaus
  • 6 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaad
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meng de sushi azijn door de sushirijst. Verdeel de rijst over een grote schaal om de rijst te laten afkoelen.

  2. Snijd de tempeh in reepjes. Meng de miso, sesamolie en sojasaus door elkaar. Marineer de reepjes tempeh in het miso mengsel en laat 10 minuten staan. Bak ze mooi bruin in een koekenpan met wat zonnebloemolie. Schep ze op een bord met wat keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.

  3. Snijd de avocado in plakjes. Knip of snijd de nori in dunne reepjes.

  4. Nu is alles klaar om de sushibowl te maken. Vul de kommen met sushirijst. Leg de avocado plakjes, de zeewiersalade in de kom (alles mooi bij elkaar). Verdeel de reepjes tempeh over de kommen. En bestrooi met wat zout, sesamzaadjes en stukjes nori.

sushi bowl recept
sushi bowl recept

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Avocado Rijst Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in