smoothiebowl

Smoothiebowl recept met havermout en dadels

Dit is voor wanneer je net als ik af en toe de muesli en yoghurt zat bent! Of natuurlijk een echte fan bent van smoothiebowls. Een smoothiebowl is een net iets dikkere smoothie die je in plaats van drinkt, met een lepel eet. Zelf vind ik een smoothiebowl lekkerder dan een smoothie. Ik heb nooit zo het idee dat ik ontbeten heb bij het drinken van een smoothie. Hoe vullend die ook is. Zo’n bowl is dus ideaal.

Maar echt vaak eet ik niet zoiets als een smoothiebowl. Het heeft er vooral mee te maken dat ik mijn hoeveelheid keuzes in de ochtend zoveel mogelijk wil beperken. Ik kom namelijk heel traag op gang. Ik ben zo’n type wat de hele ochtend in een badjas thee zou kunnen drinken. Niet echt productief! Maar wanneer ik op een soort van automatische piloot ga ben ik sneller op gang. In de praktijk betekent dat ik meestal gewoon yoghurt en muesli eet. Maar soms maak ik een uitzondering en maak dus iets in een blender of in het weekend zoiets als wentelteefjes.

Het is wel een echt super lekker ontbijtje. Je zou er bijna een trage ochtend voor over hebben! Het is heel snel gemaakt natuurlijk, want niemand zit op een lastig te maken ontbijt te wachten. De dadels geven dit smoothiebowl recept een lekkere zoetige karamelachtige smaak en een het kleine beetje kaneelpoeder maakt deze smoothiebowl een kommetje comfortfood. En lekker praktisch de havermout zorgt er voor dat je tot lunchtijd niet iets anders wilt snacken. Dat komt natuurlijk ook goed uit. Het is ook nog eens behoorlijk gezond!

smoothiebowl

smoothiebowl

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 banaan
5 dadels
100 gr havermout
250 ml (haver)melk
90 gr notenmix (bijvoorbeeld: amandelen, walnoten, hazelnoten)
1 tl vanille-extract
1 tl kaneelpoeder

Zo maak je het
Hak de dadels in stukjes. Doe samen met de havermout, melk en het vanille extract in de blender en hak tot dat er een mooie, gladde, dikke smoothie ontstaat.

Snijd de banaan in plakjes. Schep in 2 kommen en garneer met noten en de plakjes banaan. Bestrooi met kaneelpoeder.

Ik vind het lekker om noten eerst te roosteren. Dit doe je heel snel in een droge koekenpan tot dat de noten bruine plekjes tonen.

smoothiebowl

smoothiebowl

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Smoothie recepten Havermout Noten recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in