Menu

One pot: Thaise zalm met chili en roerbakgroente

Ik heb weer een lekker eenpansgerecht voor jullie. Deze Thaise zalm met chili en roerbakgroente is lekker, anders dan anders en vooral heel makkelijk. Eigenlijk is het stiekem niet helemaal een eenpansgerecht want je eet dit met rijst of noedels. Maar de zalm en groente bak je in slechts één pan. Je zou het ook in de oven kunnen schuiven, dat is helemaal makkelijk. Want op een grote bakplaat kan je alles kwijt. In de pan moet het toch even in 2 stappen, tenzij je een hele grote pan hebt natuurlijk, dan kan het ook in één keer.

"Als je van pittig houd, zou je ook Sriracha kunnen gebruiken in plaats van zoete chilisaus. Ik ben niet zo stoer als het om pepers gaat, ik vind het al snel te pittig dus ik heb voor sweet chilisaus gekozen. "

Vis op tafel
Vis, ik eet het zelf veel te weinig. Komt omdat ik het wanneer ik het zelf heb klaargemaakt, er vaak geen zin meer in heb. Ja dat is gek, maar wel waar. In een restaurant bestel ik wel vaak vis. Deze Thaise zalm heb ik wel helemaal opgegeten, het zag er zo lekker uit dat ik het gewoon moest opeten. Heerlijk! Zelf had ik er trouwens geen rijst bij gemaakt omdat ik die dag al zoveel had gegeten (kookdag) en ik juist zin in had in iets lekker lichts zoals vis met groente. Zo probeer ik een beetje in balans te blijven. Heb ik overdag veel gegeten, dan neem ik een lichte avondmaaltijd. Heb ik juist licht geluncht, dan mag mijn diner best wel uitgebreider. Lukt niet altijd, maar is wel mijn streven.

Als je van pittig houd, zou je ook Sriracha kunnen gebruiken in plaats van zoete chilisaus. Ik ben niet zo stoer als het om pepers gaat, ik vind het al snel te pittig dus ik heb voor sweet chilisaus gekozen. Oh en heb je weinig tijd, dan zou je ook een zak wokgroente kunnen gebruiken natuurlijk. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt.

Recept Thaise zalmgarnalen piri piri Thaise zalm met chili

Ingrediënten voor 4 personen
4 mootjes zalm
1 ui
2 teentjes knoflook
2 paprika’s
200 gr peultjes
100 gr tauge
1 el (zwart) sesamzaad
Olijfolie

Marinade
2 el sweet chilisaus
0,5 chilipeper
1 cm gember
2 el sojasaus
Sap van 1 limoen
1 el olijfolie

Zo maak je het
Haal de zalm alvast uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen.

Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Neem een grote pan en voeg wat olijfolie (of wokolie toe). Bak de uien, de paprika, de peulen en de knoflook op een hoog vuur gaar. Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee. Haal de groente uit de pan en leg apart.

Maak een marinade van de chilisaus, de sojasaus, het sap van de limoen en de olie. Breng deze extra op smaak met geraspte gember en wat in ringen gesneden chilipeper. Smeer de zalm aan beide kanten in met de marinade. Gooi de overgebleven marinade niet weg.

Doe een klein scheutje extra olie in de pan.  Bak de zalm aan in de pan. De dikte van de zalm bepaalt hoe lang je hem moet garen. Ik houd niet van een doorgegaarde zalm dus ik laat hem meestal voor 3/4 kleuren, dan draai ik hem snel even om zodat ook de bovenkant kort gebakken wordt en dan flip ik hem weer terug. Garneer de zalm met wat (zwart) sesamzaad.

Voeg de groentes terug bij de pan en voeg de overgebleven marinade toe. Meng nog even kort door elkaar.

Serveer deze Thaise zalm met noedels of rijst.

Makkelijk recept met Thaise zalm Thaise zalm met chiliRecept Thaise zalm met chili

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb jij de Uit Pauline’s keuken app al? Download hem gratis in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Annika
  13 augustus 2019 om 13:20

  Wat goed om te horen dat het gesmaakt heeft!

 • Rowey
  12 augustus 2019 om 18:57

  De zalm is heerlijk. Ik heb de hete saus gebruikt. Persoonlijk vond ik de marinade wat te weinig om de rijst en groenten ook op smaak te krijgen. Ik heb dan ook voor 2 personen gekookt en 200g groente pp gerekend. Gewoon bij iedere hap een hap zalm nemen ;)

 • Annika
  1 mei 2019 om 12:46

  Klinkt goed! Geniet ervan :)

 • Alice
  30 april 2019 om 19:01

  Heerlijk die marinade van de zalm. Bedankt! Heb knoflook toegevoegd en de chilisaus achterwege gelaten. En de zalm gegaard in de oven.

 • cyn
  11 april 2019 om 19:24

  Jaaaaa! Blijvertje ?

 • Fransien
  17 februari 2019 om 23:34

  Daar ben ik ook wel benieuwd naar...

 • Liselot Eckhardt
  15 februari 2019 om 18:28

  Echt héél lekker, we hebben er van genoten. Ik heb het met een beetje Gochujang gegeten om het nog wat extra hitte te geven.

 • Rosalie
  11 februari 2019 om 10:28

  Hoe werkt het dan als je het in de oven doet?

 • Louise van hoften
  27 januari 2019 om 15:46

  Kun je de zalm ook vervangen voor er andere vis?

 • Rita Appel
  24 december 2018 om 18:59

  Heerlijk. Zelfs mijn man, die niet van vis houdt, heeft ervan genoten. Dit recept ga ik zeker nogmaals maken. Dank je wel!

 • Pauline
  3 december 2018 om 15:08

  Wat leuk om te horen.

 • Marjan
  30 november 2018 om 08:38

  Wat een heerlijk recept! Iedereen heeft zitten smullen. Dit recept ga ik vaker maken.

 • Annika
  20 november 2018 om 14:34

  Ah wat fijn om te horen!

 • Frans Blom
  17 november 2018 om 17:47

  Nog nooit zo lekker zalm gegeten!!

 • Astrid Groen
  10 november 2018 om 18:11

  Vanavond heeft mijn man dit gerecht gemaakt. Een kleurrijk en smaakvol gerecht. Waar upload ik onze foto in de app op mn smartphone?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.