fbpx
Menu

Snelle kaneelvlinders van bladerdeeg

Met bladerdeeg kan je zoveel lekkere dingen maken. Ik gebruik het vaak voor hartige hapjes en plaattaarten, maar deze keer ga ik voor zoet. Ik heb snelle kaneelvlinders gemaakt, nog geen 5 minuten werk, maar zo ontzettend lekker. Het idee is heel simpel, je hebt slechts 4 ingrediënten nodig; een beetje roomboter, bladerdeeg, kaneel en suiker. Maar omdat ik er mooie vlinders van maak, lijkt het toch heel fancy. Vind je ook niet?

Ik gebruik altijd vers bladerdeeg, je vindt dit in het koelvak in de supermarkt. Ik vind dat net iets fijner werken dan bevroren bladerdeeg. Dat kan nog wel eens uitdrogen als je de verpakking al open hebt gemaakt. Dat probleem heb je met vers niet. Ik heb altijd wel een rol in de koelkast liggen. En als ik dan zin heb in een lekker hapje, een hartige taart of een snelle zoete verwennerij dan kan ik dat meteen maken.

Is dit er eentje die je wilt bewaren? Wist je dat je al je favo recepten ook kunt opslaan op onze website? Word member van Uit Pauline’s keuken maak gratis een profiel aan. Dat doe je door hier op inloggen te klikken. Je kan al je favoriete recepten opslaan en weekmenu’s maken. Handig toch!

kaneelvlinders van bladerdeeg-12 kaneelvlinders van bladerdeeg-12

Ingrediënten voor 10 st.
1 rol vers bladerdeeg
2 el suiker
1 tl kaneel
20 gr gesmolten roomboter
Water

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Snijd de lap bladerdeeg in de lengte doormidden. Plak de helften aan elkaar met een beetje water. Ik wil graag grote vlinders maken en op deze manier maak je ze extra groot.

Laat de boter smelten. Meng de suiker met de kaneel in een kommetje.

Smeer de lap bladerdeeg in met de gesmolten roomboter. Strooi de kaneelsuiker hier overheen.

Rol beide helften nu voorzichtig op. Dit hoeft niet heel strak, maar ook weer niet te los. Vlak de 2 opgerolde helften met een klein beetje water aan elkaar. Verpak de rol in bakpapier en laat deze een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kan je de kaneelvlinders straks gemakkelijker snijden.

kaneelvlinders van bladerdeeg-12

Snijd de kaneelvlinders in stukken van ongeveer 0,5 cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kaneelvlinders in 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

kaneelvlinders van bladerdeeg-12 kaneelvlinders van bladerdeeg-12 kaneelvlinders van bladerdeeg-12

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb jij de Uit Pauline’s keuken app al? Download hem gratis in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Annika
    9 juli 2019 om 11:48

    Graag gedaan :)

  • Anita Louise Kreuger-Arnouts
    6 juli 2019 om 14:09

    Heel makkelijk en heerlijk recept. Dank je

  • Hilde
    19 juni 2019 om 12:50

    Dank je wel, ga ze meteen maken.

  • Pauline
    17 juni 2019 om 10:59

    Best wel lang! Een week zeker :)

  • Hilde
    16 juni 2019 om 12:57

    Hoelang kan je de gebakken vlinders bewaren?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.