Luxe broodje kroket

Het lekkerste broodje kroket dat ik ooit at

Eigenlijk had Annika deze post moeten schrijven, zij staat immers bekend als miss kroket in onze familie. Maar eerlijk toegeven ik ben zelf ook dol op kroketten. Gewoon zo uit de hand met een beetje mosterd of een luxe broodje kroket met truffelmayonaise en rucola. Dit klinkt heel fancy en dat is het ook. Dus als jij mensen thuis uitnodigt voor een lunch en je wilt blije gezichten, dan moet je dit broodje kroket serveren.

[blockquote text=’Als jij mensen thuis uitnodigt voor een lunch en je wilt blije gezichten, dan moet je dit broodje kroket serveren.’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Het begint met een goede kroket
De basis is de kroket, die moet goed zijn. Op dit broodje ligt de crème de la crème onder de kroketten, namelijk een Kwekkeboom Oven Black Angus kroket. Yes, een goede kroket bevat goed vlees en dat heeft deze zeker. De inmiddels bekende Black Angus koe grazen in de wei in Aberdeen (Schotland) het hele jaar buiten. Ze krijgen dus veel buitenlucht, goed gras en veel water en dat proef je terug in het vlees. Maar het grootste pluspunt van deze kroket vind ik dat je hem in de oven of Airfryer kunt bereiden. En geloof mij de korst is net zo krokant als het gefrituurde broertje. En dat zonder nare luchtjes in huis.

Steak sandwich
Eigenlijk kan je dus je vrienden uitnodigen voor een steak sandwich lunch. Dat is dit luxe broodje kroket in feite ook, maar dan in een creatieve vorm. Alles is lekker. Ik gebruik een zacht lichtzoet biochebroodje, daarop gaat wat pittige rucola, een klein beetje ingelegde rode uien voor een zuurtje en daarop de knapperige Black Angus kroket. De romige truffelmayonaise maakt het helemaal af. Annika en ik werden er in ieder geval heel blij van en ik denk jij ook.

Luxe broodje kroket

Ingrediënten voor 4 personen
4 Kwekkeboom Oven Black Angus kroketten
4 brioche broodjes (of witte puntjes)
Klein handje rucola
1 rode ui
2 el sushi azijn
4 tl truffelmayonaise

Zo maak je het
Bereid de Black Angus oven kroket in de oven of in de Airfryer. In de oven houd je 13 minuten aan op 220 graden (hetelucht). In de Airfryer zijn ze na 10 minuten op 200 graden klaar.

Snijd de rode ui in fijne ringen en leg deze in de sushi azijn.

Halveer het briochebroodje. Verdeel een klein beetje rucola en een paar ringen ingelegde ui op het broodje.

Leg de Kwekkeboom oven kroket op het broodje.

Garneer het broodje met truffelmayonaise.

Serveer het luxe broodje kroket meteen.

Luxe broodje kroketLuxe broodje kroketLuxe broodje kroket

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit luxe broodje kroket gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Kwekkeboom  lees hier mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in