Menu

Het lekkerste broodje kroket dat ik ooit at

Eigenlijk had Annika deze post moeten schrijven, zij staat immers bekend als miss kroket in onze familie. Maar eerlijk toegeven ik ben zelf ook dol op kroketten. Gewoon zo uit de hand met een beetje mosterd of een luxe broodje kroket met truffelmayonaise en rucola. Dit klinkt heel fancy en dat is het ook. Dus als jij mensen thuis uitnodigt voor een lunch en je wilt blije gezichten, dan moet je dit broodje kroket serveren.

"Als jij mensen thuis uitnodigt voor een lunch en je wilt blije gezichten, dan moet je dit broodje kroket serveren."

Het begint met een goede kroket
De basis is de kroket, die moet goed zijn. Op dit broodje ligt de crème de la crème onder de kroketten, namelijk een Kwekkeboom Oven Black Angus kroket. Yes, een goede kroket bevat goed vlees en dat heeft deze zeker. De inmiddels bekende Black Angus koe grazen in de wei in Aberdeen (Schotland) het hele jaar buiten. Ze krijgen dus veel buitenlucht, goed gras en veel water en dat proef je terug in het vlees. Maar het grootste pluspunt van deze kroket vind ik dat je hem in de oven of Airfryer kunt bereiden. En geloof mij de korst is net zo krokant als het gefrituurde broertje. En dat zonder nare luchtjes in huis.

Steak sandwich
Eigenlijk kan je dus je vrienden uitnodigen voor een steak sandwich lunch. Dat is dit luxe broodje kroket in feite ook, maar dan in een creatieve vorm. Alles is lekker. Ik gebruik een zacht lichtzoet biochebroodje, daarop gaat wat pittige rucola, een klein beetje ingelegde rode uien voor een zuurtje en daarop de knapperige Black Angus kroket. De romige truffelmayonaise maakt het helemaal af. Annika en ik werden er in ieder geval heel blij van en ik denk jij ook.

Luxe broodje kroket

Ingrediënten voor 4 personen
4 Kwekkeboom Oven Black Angus kroketten
4 brioche broodjes (of witte puntjes)
Klein handje rucola
1 rode ui
2 el sushi azijn
4 tl truffelmayonaise

Zo maak je het
Bereid de Black Angus oven kroket in de oven of in de Airfryer. In de oven houd je 13 minuten aan op 220 graden (hetelucht). In de Airfryer zijn ze na 10 minuten op 200 graden klaar.

Snijd de rode ui in fijne ringen en leg deze in de sushi azijn.

Halveer het briochebroodje. Verdeel een klein beetje rucola en een paar ringen ingelegde ui op het broodje.

Leg de Kwekkeboom oven kroket op het broodje.

Garneer het broodje met truffelmayonaise.

Serveer het luxe broodje kroket meteen.

Luxe broodje kroketLuxe broodje kroketLuxe broodje kroket

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit luxe broodje kroket gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Kwekkeboom  lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • TPA
  9 januari 2019 om 11:09

  Waarom hebben vega's toch zo vaak de neiging hún overtuiging op te dringen aan anderen, wat dat betreft zijn het soms net religieuze fanatiekelingen. Ik ga toch ook niet in een vega website of restaurant vlees aanbevelen met de boodschap dat het net zo smaakt als kapotbewerkte sojabonen.....

 • Annika
  7 november 2018 om 11:54

  Bij de bakker of Albert Heijn!

 • Michellevdliefvoort
  1 november 2018 om 17:24

  Hoi , waar haal je je brioche broodjes? Ik maak ze vaak zelf maar niet altijd tijd voor?

 • Pauline
  22 oktober 2018 om 17:55

  Nee dat kan niet, ze kunnen alleen in de oven of airfryer.

 • Mylene
  15 oktober 2018 om 07:06

  Hi Pauline, Kan je deze ovenkroketten ook in de frituur doen?

 • Jarka
  12 oktober 2018 om 10:32

  Hallo Pauline, Ook De Vegetarische Slager heeft gewèldige kroketten. Maar dan met ècht NEPvlees. Je proeft geen verschil met kroketten met vlees van lieve weerloze dieren. Gewoon bij Ekoplaza en andere biologische winkels in heel Nederland verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.