fbpx

Iraanse kruidenbeignets uit Simpel Ottolenghi

Iraanse kruidenbeignets

Iraanse kruidenbeignets uit Simpel Ottolenghi

Het recept voor deze Iraanse kruidenbeignets komen uit het nieuwste boek van Ottolenghi, Simpel. Een titel naar mijn hart, want ik hou van simpel en eenvoudig koken. Ik heb een keer bij Ottolenghi’s restaurant Nopi gegeten in Londen. En oh, wat was het lekker allemaal. Hoewel Ottolenghi niet bekend staat om simpele recepten en bereidingen vertelt hij in het boek dat simpel koken voor iedereen anders is. De een wil binnen 20 minuten iets op tafel hebben staan. Voor de ander is simpel koken met zo weinig mogelijk ingrediënten. In het boek staan recepten die nog steeds Ottolenghi zijn, maar wel recepten die minstens op 1 manier simpel zijn. Bij elk recept staan icoontjes die aangeven op welke manier het recept simpel is. De S staat voor snel, de I voor niet meer dan 10 ingredienten, de M voor maak van tevoren, de P voor koken uit de Provisiekast, de E voor eenvoudiger dan je denkt en de L voor lui. Ik vind dit heel leuk en origineel bedacht en zo is meteen duidelijk welke recepten bij jou passen.

Zoals we van Ottolenghi gewend zijn worden er veel groenten gebruikt. De recepten zien er stuk voor stuk lekker uit en zijn prachtig gefotografeerd en gestyled.

De indeling van het boek is een beetje chaotisch misschien. Eerst wordt er een hoofdstuk gewijd aan de brunch, waarna er vervolgens hoofdstukken om bepaalde ingrediënten draaien. Denk aan Rauwe groenten, Noedels en pasta, Vlees, Vis. Om vervolgens de recepten af te sluiten met een hoofdstuk desserts. Ook staan er maaltijdsuggesties en handige menu’s voor feesten in het boek. Leuk om inspiratie uit op te doen.

Simpel Ottolenghi

Zoals we van Ottolenghi gewend zijn worden er veel groenten gebruikt. De recepten zien er stuk voor stuk lekker uit en zijn prachtig gefotografeerd en gestyled. De inhoud van het boek oogt fris en licht, daar hou ik van. Om een blik te werpen op alle recepten moet je het boek zeker even gaan bekijken in de boekhandel. Wij delen hier alvast het recept voor de Iraanse kruidenbeignets. Dan heb je alvast een sneak preview te pakken. Dit recept bevat alle icoontjes, dus het is een supersnel, makkelijk en lui recept. Je kunt de Iraanse kruidenbeignets zo uit het handje eten met wat tahinsaus. Maar je kunt ze ook serveren in een pitabroodje met wat yoghurt, chilisaus en zoetzure groenten. Superlekker! Het beslag kun je makkelijk een dag bewaren in de koelkast.

In de ingrediëntenlijst voor de kruidenbeignets staan berberisbessen genoemd. Dit is een wat lastiger te verkrijgen ingredient. Maar je kunt dit vervangen door een gelijke hoeveelheid krenten die je een half uur in wat citroensap laat weken. Ongeveer 2 eetlepels citroensap voor 3 eetlepels berberisbessen. Vervolgens even uit laten lekken en dan kun je ze gebruiken.

Iraanse kruidenbeignets

Ingrediënten voor 8 kruidenbeignets
40 gr dille, fijngehakt
40 gr basilicumblad, fijngesneden
40 gr korianderblad, fijngesneden
1 1/2 tl gemalen komijnzaad
50 gr vers broodkruim
3 el berberisbessen (of krenten)
25 gr halve walnoten, licht geroosterd en grofgehakt
8 grote eieren, losgeklopt
60 ml zonnebloemolie, om te bakken
zout

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten behalve de olie in een grote kom met 1/2 theelepel zout. Roer alles goed door elkaar en zet opzij.

Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels zonnebloemolie op halfhoog tot hoog vuur. Schep als de olie heet is een paar eetlepels beslag in de pan. Bak vier beignets tegelijk – ze moeten elk zo’n 12 cm doorsnee zijn – of bak er eventueel twee of drie per keer. Bak ze 1-2 minuten aan elke kant tot ze krokant en goudbruin zijn. Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord en zet ze opzij terwijl je de overige beignets bakt.

Serveer de kruidenbeignets warm of op kamertemperatuur.

Iraanse kruidenbeignets

Iraanse kruidenbeignets

Simpel Ottolenghi

Titel
Simpel

Auteur
Yotam Ottolenghi

Uitgeverij
Fontaine Uitgevers

Prijs en verkrijgbaarheid
€29,99 bij Bol.com of de lokale boekhandel

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Cobbler met frambozen en granaatappelpitjes
Weekendbites: Sushi bowl recept met miso tempeh reepjes
Bewaar

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

No Comments

Plaats een reactie