fbpx
Menu

Havermoutpap met kurkuma peer – Proef je mee?

Het is weer tijd voor warme ontbijtjes. Havermoutpap blijft dan toch één van mijn favorieten. Al moet ik ook bekennen dat ik dit vaker als lunch eet. Maar dat komt vooral omdat ik geen afstand kan doen van mijn dagelijkse kwark met banaan en muesli. Natuurlijk kan je dan gewoon je havermoutontbijt maken met wat vers fruit, noten en zaden. Lekker makkelijk en snel! Maar je kan het ook lekker luxe maken. Dit recept voor havermout met kurkuma peren zou je ook in een lekker ontbijttentje kunnen tegenkomen bijvoorbeeld (ik heb mijn inspiratie opgedaan bij Café Martinus in Haarlem). Is het dan heel moeilijk en ingewikkeld? Nee hoor helemaal niet!

Goed begin van de dag
Ik vind dat je altijd goed voor jezelf moet zorgen. En ik doe dat door gezond en bewust te eten. Niet teveel suiker, niet teveel vette happen en lekker veel verse ingrediënten. Zo eet ik doordeweeks, in het weekend maak ik dan ruimte voor een bitterbal of een taartje. Want ook dat hoort erbij.  Onlangs heb ik de granola’s van Leev ontdekt. Deze zijn niet alleen heel lekker, maar ze bevatten ook minder suiker dan de gemiddelde ontbijtgranen. Dat vind ik fijn! Ik begin mijn dag namelijk liever gezond. Ik eet mijn havermoutpap ook altijd ongezoet, de zoetheid haal ik uit het toegevoegde fruit. De producten van Leev passen dus heel goed in mijn leevstijl. Ze zijn ook biologisch, nu eet ik niet perse biologisch, maar het is wel een fijne bijkomstigheid. Belangrijkste is dat het lekker is. Ken jij Leev al? Het assortiment is heel uitgebreid, van verschillend muesli’s en granola’s tot granen wafels en gezondere tussendoortjes. Je haalt de producten gewoon in de supermarkt.

Lekker snel
En dan denk je die peren, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor. Het is nog geen 5 minuten werk om ze te op te zetten.  Echt waar! Ik gebruik gewoon handperen en die zijn na 15 minuten wel klaar. Wil je dit met stoofperen doen?, laat ze dan gerust 1,5 uur op het vuur staan. En maak ze meteen voor de hele week. Dan heb je iedere dag een lekker peertje in je ontbijt.  In de herfst kunnen we allemaal wel een goede start gebruiken. Met deze havermoutpap zit je wel goed.

Havermoutpap met kurkuma peer Havermoutpap met kurkuma peer

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr Leev havermout
200 ml (amandel)melk
1,5 el Leev Oerrr granola noten en zaden
0,5 tl kaneel

Kurkuma peren
6 handperen
1 ltr water
2 kruidnageltjes
1 kaneelstokje
1 tl kurkuma
1 steranijs
2 el honing

Zo maak je het
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe ze in een pan met het water, de kruidnageltjes, de kaneel de kurkuma, steranijs en honing. Laat de peren op een zacht vuur in 20 – 25 minuten pocheren.

Maak in de tussentijd  de havermout. Doe de (amandelmelk) in een pannetje en voeg de havermout toe. Breng het zachtjes aan de kook. Na 5 minuten roeren is je havermoutpap klaar.

Verdeel de havermout in een kom, voeg een kurkuma peer toe. Garneer de havermoutpap met de Oerrr granola noten en zaden en een snuf kaneel.

Serveer meteen.

De overgebleven peertjes bewaar je met wat vocht in de koelkast. Die kan je de volgende dag gewoon koud aan je portie havermout, yoghurt of salade toevoegen.

Havermoutpap met kurkuma peerHavermoutpap met kurkuma peerHavermoutpap met kurkuma peer

Proef je mee?
Ik vind Leev een super sympathiek merk vanwege hun Oerr belofte. Ze beloven een Oerrr smaak, dat kan ik beamen, de producten zijn gewoon goed. Oerrr kracht, de producten geven energie, ook waar want er worden voedzame ingrediënten gebruikt. Maar het mooiste, het Oerrr gevoel. Leev is een social enterprise; Met hun omzet steunen ze zoveel mogelijk hulpbehoevende jongeren die het net een beetje minder hebben getroffen. In dit geval een boerderij waar jongeren wonen die het wat minder goed hebben in Nederland. Een heel mooi initiatief vind ik!

En dan denk je leuk Pauline dat wil ik ook wel eens proberen. Nou dat kan. Je kan je voor deze actie aanmelden als fan. Dat doe je hier. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt en deze mensen krijgen een box vol Leev producten thuis gestuurd. Hiermee kan je aan de slag gaan met lekkere recepten voor ontbijtjes, lunches en tussendoortjes. Wees vooral lekker creatief en leef je uit met de opdrachtjes en deel het resultaat op Instagram. Tag mij #uitpaulineskeuken en gebruik de hashtags #mijnleevstijl in je bericht, zodat we je creaties makkelijk terug kunnen vinden op Instagram.

Winnen?
De winnaar met het beste en lekkerste recept ontvangt een leuke prijs. Je maakt kans op een jaar lang gratis ontbijten of een dagje spa voor 2. Allebei heel relaxt toch?

Helaas kan niet iedereen meedoen. Maar blijf vooral mijn blog & Instagram volgen, want ik ga nog meer lekkere dingen maken met Leev

Aanmelden kan t/m 14 oktober en de geselecteerde bezoekers krijgen persoonlijk bericht. Doe je mee?

Dit bericht is in samenwerking met Leev, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Anke
    27 oktober 2018 om 12:56

    Hoelang zijn de peertjes houdbaar in de koelkast?

    Beantwoorden
  • Annika
    30 oktober 2018 om 15:46

    Max. een paar dagen

    Beantwoorden
  • Benny Desmedt
    9 oktober 2018 om 11:02

    Dag paulin Wat kun je met het vocht van de peren doen Gewoon wat indikken ? 1 liter lijkt me wel veel ben dit nu aan het maken Groetjes

    Beantwoorden
  • Annika
    10 oktober 2018 om 16:13

    Je kunt het bewaren en gebruiken voor over ijs, door de yoghurt enz.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen