Havermoutpap met kurkuma peer

Havermoutpap met peer

Havermoutpap met peer. Een superlekker en hartverwarmend ontbijt. In de wintermaanden eten wij graag een warm ontbijt. Dan wil je net even wat steviger ontbijten. Deze havermoutpap met peer is perfect voor op de koude, winterse dagen. En de peren? Die pocheren we met kurkuma. Klinkt ingewikkeld, maar is het echt niet.

Klaar in 15 minuten

En dan denk je die peren, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor. Het is nog geen 5 minuten werk om ze te op te zetten. Echt waar! We gebruiken gewoon handperen en die zijn na 15 minuten wel klaar. Wil je dit met stoofperen doen?, laat ze dan gerust 1,5 uur op het vuur staan. En maak ze meteen voor de hele week. Dan heb je iedere dag een lekker peertje in je ontbijt.  In de herfst kunnen we allemaal wel een goede start gebruiken. Met deze havermoutpap met peer zit je wel goed.

Havermoutpap met kurkuma peer
Kurkuma peren
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 pers.

  • 40 gr havermout
  • 200 ml (amandel)melk
  • 1.5 el granola
  • 0.5 tl kaneel

Kurkuma peren

  • 6 handperen
  • 1 ltr water
  • 2 kruisnageltjes
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 steranijs
  • 2 el honing

Zo maak je het

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe ze in een pan met het water, de kruidnageltjes, de kaneel de kurkuma, steranijs en honing. Laat de peren op een zacht vuur in 20 – 25 minuten pocheren.

  2. Maak in de tussentijd  de havermout. Doe de (amandelmelk) in een pannetje en voeg de havermout toe. Breng het zachtjes aan de kook. Na 5 minuten roeren is je havermoutpap klaar.

  3. Verdeel de havermout in een kom, voeg een kurkuma peer toe. Garneer de havermoutpap met de granola en een snuf kaneel.

  4. Serveer de havermoutpap met peer meteen. De overgebleven peertjes bewaar je met wat vocht in de koelkast. Die kan je de volgende dag gewoon koud aan je portie havermout, yoghurt of salade toevoegen.

Havermoutpap met kurkuma peer
Havermoutontbijt met peer

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Havermout Gezonde recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in