fbpx
Menu

Weekendbites: Gevuld Turks brood

Ik heb weer een heerlijke borrelhap voor jullie klaar staan. Het recept voor gevuld Turks brood. Yum! Normaal gesproken serveer ik Turks brood bij wat lekkere dips, zoals tzatziki, fetadip of hummus. Maar je kunt het brood dus ook vullen met allerlei lekkers. Ik kies voor een mengsel van feta en spinazie, altijd goed! En hoe leuk is het om een gevuld Turks brood op tafel te zetten bij de borrel? En als je er nog een soepje bij serveert, heb je een hele maaltijd. Want dit gevulde Turkse brood vult dus ook echt. En dit is ook weer zo’n supersimpel en snel recept, iedereen kan dit maken.

Ik heb een superleuk weekend voor de boeg. Ik ben maandag jarig en als verrassing gaan Chris en ik voor het eerst een nachtje weg zonder Lasse. Spannend maar ook leuk! We gaan een nachtje naar Amsterdam. Lekker dichtbij, haha! Ik had wel weer eens zin om uitgebreid uit eten te gaan, te borrelen en zelfs misschien een dansje te wagen. Als deze mommy dat nog kan 😉 En de volgende dag uitslapen, voor zover dat lukt en dan nog even relaxed winkelen. Ik kijk er nu al naar uit. En Lasse mag gezellig bij opa en oma logeren, daar wordt hij natuurlijk megalekker in de watten gelegd. Heb jij al leuke plannen dit weekend? Ga je dit recept voor gevuld Turks brood maken? Let me know!

Gevuld Turks brood

Ingrediënten voor 1 gevuld Turks brood
1 Turks brood
200 gr feta
300 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de peper (zonder zaadjes) fijn.

Fruit de knoflook, ui en chilipeper aan in een wok of koekenpan met wat olijfolie.

Voeg de spinazie toe en roerbak dit totdat het geslonken is. Breng op smaak met zout.

Laat de spinazie uitlekken in een zeef en meng dit met de feta.

Hol het Turkse brood uit. Gooi de restjes brood niet weg, maar gebruik dit om te dippen.

Recept Gevuld Turks brood

Vul het brood met het spinazie-feta mengsel en bak in 10 minuten goudbruin in de oven.

Serveer het brood meteen, met de restjes brood om te dippen. Je kan het ook in punten snijden en zo serveren.

Gevuld Turks broodGevuld Turks brood makenGevuld Turks brood borrelhap

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Roepie
    9 maart 2019 om 19:46

    Was heerlijk

    Beantwoorden
  • Hilly
    1 november 2018 om 09:42

    Past dit recept in een koolhydraatarm dieet?

    Beantwoorden
  • Annika
    7 november 2018 om 11:49

    Nee dat denk ik niet, in brood zitten naar mijn idee wel koolhydraten. Maar wij zijn geen voedingsdeskundigen, dus voor de zekerheid zou je het aan een dietist moeten vragen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen