fbpx
Menu

Confetti taart voor Merlijn zijn 1e verjaardag

Hiep hiep hoera! Merlijn is jarig vandaag! Een jaar alweer, het is super cliché, maar wat vliegt de tijd. Vandaag vieren we zijn verjaardag met familie en ik moest natuurlijk een mooie taart voor hem maken. Het is een confetti taart geworden. Met spikkels en een cijferkaars. Die hij overigens niet zelf kan uitblazen, maar het hoort er wel echt bij natuurlijk! Ik kan mij mijn eigen kindertaarten nog goed herinneren, met kaarsjes, spekjes en snoep. Ik weet niet of Merlijn zich later deze taart ook nog kan herinneren, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Niet 1 maar 2
Ik maakte er 2! 1 voor de foto en 1 voor het uitblaasmoment. Zelf vind ik het geen probleem om een taart met een stuk eruit te serveren #foodbloggerlife. Maar voor Merlijn zijn eerste verjaardag vond ik dat niet ok. Dus dan maar 2 taarten maken. Ook geen probleem natuurlijk. Op de foto wil je natuurlijk wel graag de binnenkant zien, dus dan is er maar 1 optie en dat is aansnijden. De taart ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is echt niet moeilijk om te maken. In plaats van botercrème zou je ook een mascarponecrème kunnen maken, deze is nog makkelijker om te maken. Voor een extra confetti effect spatelde ik ook wat confetti door het beslag. Ziet er super gezellig uit, vind je ook niet?

Een jaar vallen en opstaan
Ik denk dat ik vandaag wel een traantje moet laten. Het is zo’n bijzonder jaar geweest. Letterlijk met vallen en opstaan. Morgen blik ik daar uitgebreid op terug op de blog. Ik vertel hoe ik het eerste jaar heb beleefd (en overleefd). Iedereen ervaart dit natuurlijk anders maar wij hebben het best pittig gehad. Dat begon natuurlijk al met Merlijn zijn vroeggeboorte (6 weken te vroeg) en start in het ziekenhuis. Pittig maar vooral ook heel mooi! Hij hoort er al zo bij en het liefst ben ik altijd met zijn drieën. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat gaat natuurlijk niet maar dat is wel mijn dagelijkse doel, zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen. Dit mooie jaar gaan we vandaag vieren met heel veel cadeautjes, knuffels en confetti taart!

kindertaart verjaardagstaart confetti taart

Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
4 eieren (op kamertemperatuur)
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maïzena

Vulling
1,5 x recept meringue botercrème
200 gr jam naar keuze
130 gr confetti of discodip (dit kan je in de supermarkt of taartdeco winkel kopen)

Materialen
Taartvorm 20 cm
Cijferkaars (te koop bij taartdeco winkels)

Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.

confetti taart

Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel. Spatel tenslotte 100 gr confetti door het beslag.

Vet de vorm goed in met een bakspray en giet het biscuitbeslag in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.

Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept. Ik heb het recept x 1,5 gedaan omdat je het niet alleen als vulling gebruikt, maar ook de buitenkant er mee insmeert.

Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door.

Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van  de jam.  Verdeel 1/3 van de botercrème over de taart.

Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart. Verdeel de rest van de botercrème over de bovenkant en zijkanten en strijk dit glad met een paletmes of deegschraper. Je kunt deze rand zo dik maken als je zelf wilt. Kleine tip: laat de taart een half uurtje opstijven in de koelkast en strijk hem dan nogmaals glad.

Garneer de taart met de overgebleven confetti. Ik heb het op de bovenkant en een klein beetje op de zijkanten gestrooid. Maar je kan ook de hele zijkant bedekken met spikkels.

Laat de confetti taart nog even opstijven in de koelkast, steek de cijferkaars erin en serveer hem dan meteen.

confetti taart- confetti taart-confetti taart-

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je deze confetti taart gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb jij de Uit Pauline’s keuken app al? Download hem gratis in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Selina
    25 oktober 2019 om 23:19

    De biscuit blijft bij mij helemaal plat. Hoe kan dat?

    Beantwoorden
  • Monique_d
    21 januari 2019 om 14:10

    Hoi Pauline Je hebt in je recept over het invriezen van de biscuit maar ik wil de taart meteen maken dan hoef ik hem toch niet in te vriezen of is dat makkelijker werken? Groetjes Monique

    Beantwoorden
  • Esther
    14 januari 2019 om 22:19

    Bedankt voor het recept! Mijn zoontje wordt over 1,5 week 1 jaar en opeens denk ik: Oh ja, taart, tractatie, kado!! En bedacht me dat de blog met de beste recepten (jij!!) een kindje heeft van maar een paar maanden ouder dus dat er vast wel een goed taart recept zou zijn. Ja dus :D

    Beantwoorden
  • Marita Potter-Bolwidt
    13 januari 2019 om 13:38

    Kan je ipv jam ook lemoncurd gebruiken? Of wordt het dan te zuur?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:19

    Dat kan heel goed. Lekker zelfs!

    Beantwoorden
  • Eveline
    8 december 2018 om 20:04

    Hey, ik heb hem vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje. Alleen mijn taart was echt niet zo hoog als die van jullie. Terwijl hij toch ruim boven het bakblik uitkwam maar later wel iets inzakte. De smaak was prima!

    Beantwoorden
  • Olga
    1 november 2018 om 12:32

    Hoi, kan je met de mascarponecreme ook de taart aan de zijkanten bestrijken? Of is die net te zacht? Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Annika
    7 november 2018 om 11:51

    Welke mascarponecreme bedoel je? In dit recept wordt alleen botercreme gebruikt namelijk.

    Beantwoorden
  • Nushiko
    8 november 2018 om 14:36

    Ik ben ook benieuwd of je deze taart met mascarponecrème kunt bestrijken. Pauline zegt aan het begin van het recept namelijk: “In plaats van botercrème zou je ook een mascarponecrème kunnen maken, deze is nog makkelijker om te maken.” Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Annika
    13 november 2018 om 08:10

    Ja dit kan wel!

    Beantwoorden
  • Chris Johnston
    18 oktober 2018 om 22:24

    The cake looks amazing!! If there is anyway you could translate it into English I would greatly appreciate it! Thanks

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 oktober 2018 om 09:38

    You can try google translate.

    Beantwoorden
  • Ery Bennink
    14 oktober 2018 om 12:00

    Van harte gefeliciteerd! De taart ziet er super feestelijk uit! Kan je de taart een dag vantevoren maken en een nachtje in de koelkast bewaren of is ie dan niet zo lekker meer?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 oktober 2018 om 09:32

    Dankjewel! En dat kan zeker. Ik had hem ook een dag eerder gemaakt.

    Beantwoorden
  • Ann Suy
    14 oktober 2018 om 10:00

    Hey Pauline, wat gaat de tijd snel zeg ! Proficiat alvast. Kan je ook vers eiwit gebruiken voor de meregue ? Grtjs Ann

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 oktober 2018 om 09:32

    Yes dat kan ook!

    Beantwoorden
  • Josien Steenbergen
    14 oktober 2018 om 08:40

    Hoi Pauline, dit is even een test of er nu wel een andere foto te voorschijn komt. Geen idee waar de foto vsn de post hierboven van 100jaar geleden vandaan komt 😂Josien

    Beantwoorden
  • Josien Steenbergen
    14 oktober 2018 om 08:08

    Oh wauw 1 jaar alweer. Gefeliciteerd Merlijn en natuurlijk ook gefeliciteerd Pauline en Maurits. Een hele fijne dag gewenst vandaag die taart ziet er iig heel lekker en feestelijk uit :). Liefs Teun (zijn maatje van de opvang) en Mathijs en Josien.

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 oktober 2018 om 09:32

    Ah wat leuk zeg, dankjewel. Hopelijk vindt Teun de traktatie leuk.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen