kindertaart. 1 jaar

Confetti taart

Hiep hiep hoera! Merlijn is jarig vandaag! Een jaar alweer, het is super cliché, maar wat vliegt de tijd. Vandaag vieren we zijn verjaardag met familie en ik moest natuurlijk een mooie taart voor hem maken. Het is een confetti taart geworden. Met spikkels en een cijferkaars. Die hij overigens niet zelf kan uitblazen, maar het hoort er wel echt bij natuurlijk! Ik kan mij mijn eigen kindertaarten nog goed herinneren, met kaarsjes, spekjes en snoep. Ik weet niet of Merlijn zich later deze taart ook nog kan herinneren, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Niet 1 maar 2
Ik maakte er 2! 1 voor de foto en 1 voor het uitblaasmoment. Zelf vind ik het geen probleem om een taart met een stuk eruit te serveren #foodbloggerlife. Maar voor Merlijn zijn eerste verjaardag vond ik dat niet ok. Dus dan maar 2 taarten maken. Ook geen probleem natuurlijk. Op de foto wil je natuurlijk wel graag de binnenkant zien, dus dan is er maar 1 optie en dat is aansnijden. De taart ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is echt niet moeilijk om te maken. In plaats van botercrème zou je ook een mascarponecrème kunnen maken, deze is nog makkelijker om te maken. Voor een extra confetti effect spatelde ik ook wat confetti door het beslag. Ziet er super gezellig uit, vind je ook niet?

Een jaar vallen en opstaan
Ik denk dat ik vandaag wel een traantje moet laten. Het is zo’n bijzonder jaar geweest. Letterlijk met vallen en opstaan. Morgen blik ik daar uitgebreid op terug op de blog. Ik vertel hoe ik het eerste jaar heb beleefd (en overleefd). Iedereen ervaart dit natuurlijk anders maar wij hebben het best pittig gehad. Dat begon natuurlijk al met Merlijn zijn vroeggeboorte (6 weken te vroeg) en start in het ziekenhuis. Pittig maar vooral ook heel mooi! Hij hoort er al zo bij en het liefst ben ik altijd met zijn drieën. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat gaat natuurlijk niet maar dat is wel mijn dagelijkse doel, zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen. Dit mooie jaar gaan we vandaag vieren met heel veel cadeautjes, knuffels en confetti taart!

kindertaart verjaardagstaart confetti taart

Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
4 eieren (op kamertemperatuur)
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maïzena

Vulling
1,5 x recept meringue botercrème
200 gr jam naar keuze
130 gr confetti of discodip (dit kan je in de supermarkt of taartdeco winkel kopen)

Materialen
Taartvorm 20 cm
Cijferkaars (te koop bij taartdeco winkels)

Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.

confetti taart

Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel. Spatel tenslotte 100 gr confetti door het beslag.

Vet de vorm goed in met een bakspray en giet het biscuitbeslag in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.

Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept. Ik heb het recept x 1,5 gedaan omdat je het niet alleen als vulling gebruikt, maar ook de buitenkant er mee insmeert.

Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door.

Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van  de jam.  Verdeel 1/3 van de botercrème over de taart.

Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart. Verdeel de rest van de botercrème over de bovenkant en zijkanten en strijk dit glad met een paletmes of deegschraper. Je kunt deze rand zo dik maken als je zelf wilt. Kleine tip: laat de taart een half uurtje opstijven in de koelkast en strijk hem dan nogmaals glad.

Garneer de taart met de overgebleven confetti. Ik heb het op de bovenkant en een klein beetje op de zijkanten gestrooid. Maar je kan ook de hele zijkant bedekken met spikkels.

Laat de confetti taart nog even opstijven in de koelkast, steek de cijferkaars erin en serveer hem dan meteen.

confetti taart- confetti taart-confetti taart-

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (144 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Taart recepten Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in