fbpx

Cobbler met frambozen en granaatappelpitjes

cobbler frambozen

Cobbler met frambozen en granaatappelpitjes

Dit is echt een te lekker toetje! Perfect voor een gezellig etentje. En voor wanneer je (nog) niet zo goed in bakken bent een ideaal recept. Het is namelijk heel gemakkelijk te maken. Een cobbler is een Amerikaans toetje, het is eigenlijk warm fruit met een deegdeksel. Het heeft dus geen bodem. Kan daar alvast niets mee misgaan! Echt de schoonheidsprijs verdient de cobbler niet, geen mooi rasterwerkje, toefjes slagroom of vers fruit. Het is gewoon wat het is, warm fruit en een deksel van deeg! En wanneer je zin hebt kun je er een bolletje ijs, slagroom of crème fraîche op serveren (zou ik zeker doen)

De cobbler maak je in een ovenschaal. Ook de afmeting van de ovenschaal luistert niet zo nauw. Als je maar een flinke laag fruit kunt maken en een flinke deegdeksel er op. Voor het fruit gebruik je gewoon diepvriesfruit. In dit recept frambozen. Maar je kunt natuurlijk ook bramen, bosbessen of welk fruit je dan ook wilt proberen gebruiken. Je laat de frambozen eerst wel ontdooien. Daarna schep je wat suiker door de frambozen en wat granaatappelpitjes. Je maakt het beslag voor op het fruit. En schept het er gewoon op. Dan zet je de cobbler voor ongeveer 40-50 minuutjes in de oven.

Zie je gemakkelijker kan bijna niet. Warm is de cobbler het lekkerste! Zelf maak ik hem binnenkort nog een keertje met peer! Lijkt me ook heerlijk en in plaats van koud op te eten (want hij moest natuurlijk eerst op de foto) eet ik hem dan ook lekker warm! Nog een leuk idee, je kunt ook eenpersoons cobblers maken! Zo gedaan, ieder zijn eigen bakje en dan een bolletje ijs er op!

cobbler frambozen

cobbler frambozen

Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gr boter
160 ml karnemelk
300 gr zelfrijzend bakmeel
110 + 3 el witte basterdsuiker
4 el granaatappelpitjes
500 gr frambozen (diepvries)
50 gr amandelschaafsel
1 tl vanille-extract

Erbij: eventueel slagroom, vanille-ijs of crème fraîche

Materiaal
Ovenschaal, ca 20x20cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch) / 160 graden (hetelucht). Laat de frambozen ontdooien.

Doe het bakmeel, boter (in blokjes) en suiker (110 gram) in een keukenmachine (of mixer) en mix tot dat er kruimels ontstaan. Voeg beetje voor beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw totdat het beslag mooi samenkomt. Voeg het vanille extract toe en meng kort.

Doe de frambozen en 3 eetlepels granaatappelpitjes in een kom en schep voorzichtig de resterende 3 eetlepels suiker er doorheen.
Schep het fruit in een ovenschaal. Schep het beslag over het fruit. Bak 40-50 minuten tot dat de bovenkant mooi goudbruin is.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot dat het mooi licht bruin kleurt. Garneer de cobbler met het amandelschaafsel, granaatappelpitjes en met bijvoorbeeld slagroom, vanille-ijs of zoals op de foto een flinke schep crème fraîche.

cobbler frambozen

cobbler frambozen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Diary: Voor het eerst een nachtje weg samen
Iraanse kruidenbeignets uit Simpel Ottolenghi
Bewaar

Marianne

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

1 Comment
  • Laura

    13 oktober 2018 at 09:41 Beantwoorden

    Was een lekker fris nagerechtje, wel machtig dus wij konden er makkelijk met 6en van eten.. Groetjes

Plaats een reactie