pasta met pompoensaus

Pasta met pompoensaus

Het is herfst, al laten de temperaturen je anders denken. Maar volop tijd voor recepten met pompoen. Zoals deze pasta met pompoensaus en citroentijm broodkruim topping. Een heerlijk recept met een romige pompoensaus, boordevol groente. In de winter heb je volop groenten met een zoete ondertoon; knollen, bieten, pastinaak, het heeft allemaal een zoetige smaak. Wij brengen deze zoete smaak graag in balans met hartige tegenhangers. Deze keer is het de pittige chorizo broodkruim topping die het gerecht weer in balans brengt. Heerlijk! Liever een pompoen lasagne? dan moet je dit recept eens proberen.

Pasta met chorizo

De chorizo topping een lekkere toevoeging. De rokerige smaak geeft lekker veel pit aan deze pasta met pompoensaus. Wil je het vega houden, dan zou je ook een klein beetje gerookt paprikapoeder over het broodkruim mengsel kunnen strooien. Het is geen moeilijk recept, maar het kost wel iets meer tijd omdat je de pompoen eerst gaat roosteren in de oven. Een kleine prep tip: die pompoen kan je ook prima de avond van tevoren roosteren, zodat je direct uit je werk lekker snel aan tafel kunt. En als je de blokjes klein snijdt, ben je ook eerder klaar. Handig toch.

pasta met pompoen
Ingredient pompoen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4-6 pers.

  • 1 flespompoen (+/- 1.7kg)
  • 500 gr rigatoni
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 60 gr Parmezaan
  • Rasp 0.5 (bio) citroen
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Voor de topping

  • 550 gr desembrood met zaden en pitten, zonder korsten en in stukjes gescheurd
  • 75 gr chorizo
  • 1 bosje citroentijm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht)

  2. Leg de pompoen op een bakplaat en rooster in ongeveer 2 uur gaar.  Halveer de pompoen, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer glad. Je kan de pompoen ook in stukken snijden, dan ben je in 45 minuten klaar.

  3. Verkruimel voor de topping de stukjes brood met de helft van de (citroen)tijm en een el olie in de keukenmachine. Spreid uit op een bakplaat. Hak de chorizo fijn en meng dit door het broodkruim. Bak in 15 min. goudbruin en knapperig; schep halverwege om.

  4. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang daarbij 125 ml van het kookvocht op.

  5. Hak de knoflook fijn en snipper de uien. Verhit 4 el olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin de knoflook en ui gedurende 5 min. om. Voeg de pompoenpuree, 500 ml water en de rest van de citroentijm toe en laat al omscheppend ongeveer 3 min. doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Draai het vuur hoger, voeg de pasta, het opgevangen kookvocht en de Parmezaan toe. Schep om en voeg de citroenrasp toe. Verdeel de pasta met pompoensaus over de borden.

  7. Bestrooi met de broodkruim topping en garneer met nog wat extra pecorino.

pasta met geroosterde pompoen
pasta met pompoensaus

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (53 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Pasta recepten Pompoen Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in