Waar eet… Denise Kortlever?

Onze lieve foodiefriend Denise Kortlever mag natuurlijk niet ontbreken in deze rubriek. Jullie kennen haar waarschijnlijk allemaal van haar prachtige kookboeken. All day bowls en All day breakfast. Denise is een echte foodie en daarnaast ook nog een kei in fotografie en styling. Zo heb je haar ook kunnen bewonderen in het programma Het perfecte plaatje en verschijnt ze regelmatig voor de camera voor Linda TV en AND C magazine. Denise was tegelijkertijd met ons zwanger en inmiddels moeder van haar uberschattige zoontje James. Het zwanger zijn bracht haar ontzettend veel inspiratie en uit deze zwangerschap is niet alleen haar zoontje Jamer geboren, maar ook haar nieuwe boek Oh baby! Want wat kun je nu allemaal eten tijdens de zwangerschap? Denise laat zien wat je allemaal nog wel mag eten en dat het juist heel goed mogelijk is om gevarieerd en lekker te eten tijdens de zwangerschap. Het boek is nu verkrijgbaar bij Bol en de lokale boekhandels. Door de vriendelijke prijs is het een superleuk cadeau om te geven aan een zwangere vriendin. Maar ook voor niet-zwangeren is dit boek een aanrader hoor, er staan heerlijke recepten in.

Maar nu over naar de vragen. Want wat is Denise haar gekste eetgewoonte? En neemt ze de baby mee uit eten? Lees snel verder voor haar antwoorden.

[blockquote text=’Ik hou absoluut niet van koriander, net zeepsop!’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Voor degenen die jou nog niet kennen. Wie ben je en wat doe je? 
Ik ben Denise Kortlever en ik ben kookboekauteur en food trendjournalist. Op mijn site thealldaykitchen.com en via Instagram (@denisekortlever) deel ik m’n favoriete recepten en de leukste adressen die ik tijdens mijn reizen ontdek. 

Denise Kortlever

Eet je vaak buiten de deur? en wat is jouw favo hotspot? 
Ik eet regelmatig buiten de deur, zowel voor werk als privé (al loopt dat best vaak door elkaar heen). Favo hotspots voor diner zijn momenteel Entrepot, Choux en Rijsel in Amsterdam. En voor een bijzonder nachtje weg is ‘Bij Jef’ op Texel geweldig.  

[blockquote text=’Ik ben een coffeelover! Dat is echt veranderd sinds ik moeder ben. Ik heb die cafeïne nu nodig ;-)’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Wat is jouw gekste of slechtste eetgewoonte? 
Als ik een boterham eet, beleg ik ‘m het liefst op verschillende manieren. Dus bijvoorbeeld een deel kaas, een deel hummus en een deel amandelpasta. Ik kan gewoon heel slecht kiezen. 

Hoe ziet jouw favoriete driegangen diner eruit? 
Als voorgerecht liefst wat borrelhappen om met elkaar te delen, scheelt meteen weer kiezen. Als hoofdgerecht krabbenpoten of steak tartare met friet. En dan toe de citroentoetjes met vlierbloesem uit Oh baby!, want die zijn m’n nieuwe lievelings. Maar als je deze vraag morgen stelt, zeg ik vast weer iets anders.

Denise Kortlever

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 
Het liefst op een (boeren)markt of bij speciaalzaken. Maar in de praktijk bestel ik heel veel bij de online supermarkt. 

Gaat de baby mee uit eten? En wat is jouw ultieme tip om het leuk te houden aan tafel. 
James gaat best vaak mee, juist ook omdat ik het belangrijk vind om hem dat al jong bij te brengen. Ik probeer het dan leuk te houden door hem op tijd eten te geven, genoeg afleiding mee te nemen, een ongedwongen zaak uit te zoeken en vooral zelf relaxed te zijn (hier vind je al mijn tips). Maar als ik écht uitgebreid uit eten wil, blijft James lekker thuis. 

Denise Kortlever

We schotelen Denise nog een aantal dilemma’s en snelle vragen voor: 

Coffeelover of theeleut
Coffeelover! Dat is echt veranderd sinds ik moeder ben. Ik heb die cafeïne nu nodig 😉

Favo tafelgezelschap: 
Pieter. En familie of vrienden. Cliché misschien, maar wel waar. 

Als ik een keer uitgebreid mag dineren met een beroemd persoon/icoon, dan is dat met…
Nigella Lawson. Ik bewonder haar schrijfstijl en vind haar enorm interessant. 

Hier hou ik absoluut niet van: 
Koriander! Heel vaak geprobeerd, blijft zeepsop.

Uitgebreid kokkerellen of quick and easy? 
Tegenwoordig absoluut quick and easy.

Denise Kortlever

Thanks lieve Denise voor je leuke antwoorden. Het boek Oh baby! ligt nu in de (digitale) boekhandel. Bestel hem hier. En volg Denise ook op Instagram voor nog meer mooie food en familiekiekjes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in