Bulgur recept met ovengroente
Het is woensdag en dat betekent dat er weer een makkelijke maaltijd voor jullie online staat. Vandaag deel ik dit bulgur recept met ovengroente. We kiezen voor een mix van pompoen, spruitjes en cranberry’s. Lekker herfstig en makkelijk. Heb je weinig tijd om te koken, gebruik dan de oven. Je gooit wat groentes en eventueel aardappeltjes en vlees in een ovenschaal, voegt wat lekkere smaakmakers toe en slingert de oven aan. In dat half uurtje dat het gerecht in de oven staat kan je even wat anders doen. Zoek je nog meer inspiratie voor lekkere ovenrecepten? Kijk hier dan even.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt)bulgur
600 gr ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui
Sap van een halve citroen
2 teentjes knoflook
40 gr gedroogde cranberry’s
30 gr pistachenootjes
75 gr feta
3 takjes tijm
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Doe de ovengroente in een mooie schaal. Plet de knoflooktenen en verdeel deze tussen de groente. Voeg olijfolie, peper en zout en de takjes tijm toe. Plaats de groente in de oven en rooster deze in ongeveer 30 minuten gaar. Roer tussentijds even om.
Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat.
Breng de bulgur op smaak met het sap van een halve citroen en peper en zout.
Hak de pistachenootjes en de peterselie en voeg dit bij de bulgur. Voeg ook de cranberyy’s toe en roer om.
Verdeel de ovengroente (en ook wat van de olie) over het bulgur recept.
Verkruimel de feta over de gekookte bulgurs en serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in