bonenstoof

Bonenstoof met worst

Lekker lang stoven! Dat hoeft deze bonenstoof niet, want die is in 20 minuten klaar. Wel de lusten, maar niet de lasten zeg maar. We stoven de bonen gaar in bouillon en serveren hem lekker met worst en rozemarijn. Echt winters comfort food. Bekijk ook een onze andere stoofschotels!

Stoofpot bonen

Voor deze bonen stoofpot gebruiken we reuzenbonen. Die kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Niets speciaals aan, ze hebben gewoon een mooi formaat en worden door hun grootte minder snel melig. Wanneer je dit recept met bruine bonen, witte bonen of linzen wilt maken kan dat ook prima! Voor de snelheid zijn er in het recept bonen uit blik gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook gedroogde bonen gebruiken, wanneer je die lekkerder van smaak vindt. Wanneer je kiest voor droge bonen, houd dan wel rekening met de week- en kooktijd van de bonen.

bonen stoofpot
bonenstoof
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 saucijzenworstjes
  • 200 gr spekblokjes
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr reuzenbonen (uit blik)
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 takjes rozemarijn
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de preien in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Bak de spekblokjes in een pan met dikke bodem tot dat ze mooi goudbruin zijn. Voeg de saucijzen toe en bak die ook mooi bruin. Doe eventueel wat boter in de pan wanneer het echt te droog wordt.

  3. Doe de prei, ui en knoflook in de pan bij het vlees. Zet het vuur laag. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe. Bak voor 4-5 minuten.

  4. Giet de bouillon in de pan en voeg de bonen toe. En laat alles zachtjes 5 minuten met een deksel op de pan sudderen. Haal de deksel van de pan en kook het vocht nog wat extra in. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de bonenstoof over de borden en garneer met nog wat extra rozemarijn. Lekker met brood.

bonen stoofpot
bonen stoofpot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.