Cheesecake met vijgen

Boekreview Cheesecake van Sabine Koning

Cheesecake is mijn all-time favoriete taart! Toen foodiefriend Sabine aankondigde dat ze een cheesecake boek ging maken, maakte mijn hart een klein sprongetje. Want ik kan geen genoeg krijgen van cheesecake. En Sabine dus ook niet, want ze heeft er een heel boek aan gewijd. Fijn! Rondom de lancering van het boek opende ze een pop-up cheesecake cafe waar je een aantal van de cheesecakes uit het boek kon proeven. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar dit was een groot succes. Waarom hebben we eigenlijk nog geen cheesecake cafe’s in Nederland? Daar moet nodig verandering in komen, vind je ook niet?

Maar tot die tijd kun je, je uitleven met het Cheesecake boek. Ik vertel je er alles over in deze blog. Hou je niet van Cheesecake? Dan moet je dit artikel even overslaan. Misschien zit er hier wel een lekker taartje voor je tussen?  Maar aan alle cheesecake-fans, lees zeker even verder!

[blockquote text=’Mijn favoriete hoofdstuk, de chocolade- & koekjes cheesecakes. Hier staan toch wel echt de lekkerste cheesecakes in wat mij betreft. De Twix-cheesecake bijvoorbeeld, of een heerlijke Ferrero Rocher cheesecake.’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Cheesecake met vijgen

Wat kun je van het cheesecake boek verwachten?
Nou, cheesecake recepten natuurlijk. Maar liefst 50 stuks, dus daar kun je wel even mee vooruit. Double trouble cheesecakes, cheesecake recepten die gecombineerd worden met andere toppers, zoals carrotcake, tompouce of tiramisu. Cheesecakes met een huppeltje, oftewel met een vleugje alcohol. Denk aan een mojito-cheesecake of een Baileys-cheesecake. Dan mijn favoriete hoofdstuk, de chocolade- & koekjes cheesecakes. Hier staan toch wel echt de lekkerste cheesecakes in wat mij betreft. De Twix-cheesecake bijvoorbeeld, of een heerlijke Ferrero Rocher cheesecake. En natuurlijk de ultieme Oreo cheesecake. Ja, je moet dit boek niet kopen als je aan de lijn bent. In dit boek draait het om lekker genieten!

Tarte tatin cheesecake

In het Fris & Fruitig hoofdstuk vind je cheesecakes met, zoals de naam al doet vermoeden, frisse en fruitige smaken. Een lekkere mango & sticky rice cheesecake of een citroen cheesecake met frambozen. Een fijne afwisseling tussen al het zoete. Dan volgt er nog een hoofdstuk met no-bake cheesecakes. Handig voor als je niet de beschikking hebt over een oven. De stroopwafel cheesecake spreekt mij heel erg aan, maar ook de Kinder of Bounty cheesecake lijkt mij om te smullen.

Ferrero rocher cheesecake

Tot slot sluit Sabine af met cheesecake recepten met een twist. Net effe wat anders. Zo zie ik een recept voor cheesecake-ijs met Amarena en een recept voor heerlijke Aardbeien-cheesecaketruffels. Je kunt dus ook nog andere dingen maken met cheesecake dan alleen een hele taart. Handig voor als je niet meteen een hele taart wilt bakken, maar toch zin hebt in de cheesecake-smaak.

Fotografie en styling
Het boek is fris en licht van opzet, daar hou ik van. De foto’s zijn juist wat donkerder, maar dit past goed bij het thema. De cheesecakes zien er stuk voor stuk lekker uit en nodigen uit om er een hap in te zetten. Kon dat maar 😉 Verder is het boek en de typografie speels en vrolijk. Bij elk recept staat een persoonlijke anekdote van Sabine en dat is erg leuk om te lezen.

Cheesecake ijs

En wat nog meer? 
Is het nog niet genoeg? (grapje!). Naast al die heerlijke cheesecake recepten geeft Sabine nog handige en praktische tips. Want hoe bak je nu de perfecte cheesecake? Hoe voorkom je scheuren in je cheesecake en welk merk roomkaas is het beste? Sabine deelt het basisrecept voor een bake en no-bake cheesecake en achterin het boek staan nog fijne basisrecepten voor toppings en sauzen.

Cheesecake is hét boek voor iedere cheesecake-lover. Ben jij er één? Dan moet je dit cheesecake boek op de plank hebben liggen? En ken je iemand die enorm van cheesecake houdt? Dan is dit het perfecte cadeau!

Cheesecake boek

Titel
Cheesecake

Auteur
Sabine Koning

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Prijs en verkrijgbaarheid
€20,- bij Bol.com of de lokale boekhandel

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in