Happy birthday to Annika + 7 dingen die je niet over ons wist

Hiep hiep hoera! Vandaag is Annika jarig. Mijn lieve zus, BFF en business partner wordt 33 vandaag.  Yes dat is ze allemaal. Ik ben zo blij dat Annika in 2015 haar baan als sr. inkoopadviseur opzegde om bij mij te komen werken. En “bij mij” voelt meer als “samen met mij” en dat gaan we dit jaar waarmaken, want Annika wordt officieel partner in het bedrijf. Dat is gewoon een wijziging op papier maar betekent heel veel voor ons.

[blockquote text=’Wij zijn best wel luxepaarden in de zin dat we heel erg van comfort houden’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Zonder Annika was ik niet zo ver gekomen. Creatievelingen hebben ruimte nodig om tot de beste ideeën te komen. Die ruimte was er in 2015 niet omdat het zo druk was. En precies op dat moment kwam Annika er fulltime bij. Zij is net zo creatief als ik (hallo, kijk maar naar die prachtige foto’s), maar we vullen elkaar ook heel goed aan. Ik reageer nogal eens vanuit emotie, terwijl Annika dan juist heel rationeel en zakelijk met een oplossing komt. Precies wat ik nodig heb!

Al 3 jaar runnen we Uit Pauline’s keuken samen en dat maakt dit fantastische werk nog leuker! Maar hebben we altijd al zo’n goede band gehad? En zit dat lekkere eten in de genen? Ik vertel het je vandaag in 7 dingen die je nog niet van ons wist.

 1. Snel overprikkeld
  Wij houden niet van lawaai en zijn snel overprikkeld. Als er bij de tafel in een restaurant naast ons heel luid gepraat wordt, of de muziek heel hard staat, zijn wij extreem afgeleid en kunnen we ons niet meer concentreren. We schrikken ook snel van harde geluiden en vooral als we moe zijn kunnen we dit echt niet goed hebben. Werken in een koffietentje zie je ons dus ook niet zo snel doen. Als wij content schrijven voor de blog doen we dit het liefst alleen, in stilte, thuis. Zelfs samen werkt dit niet goed.
 2. 500 inwoners en een klas van 3
  We zijn opgegroeid in Zandeweer (noord Groningen). Een dorp met 500 inwoners en een ieniminie supermarkt waar je op de pof dingen kon halen. Dat deed ik ook regelmatig, zodat mijn moeder ineens chocolade en cake moest afrekenen als ze boodschappen ging doen. Ik heb mijn basisschooltijd in Uithuizen doorgebracht, maar Annika in Zandweer. Ze zat in een klas van 3. Er was geen bus en geen trein en we moesten altijd 12 km fietsen naar onze Middelbare school. Onze vader is een geboren Haarlemmer en hoe grappig is het dat we nu allemaal (ook onze ouders) weer in Haarlem wonen.
 3. Altijd ruzie
  Ik ben bijna 5 jaar ouder dan Annika en vroeger hadden we altijd ruzie. Vooral in de pubertijd was dat op zijn heftigst. Als ik met mijn vriendinnen aan het indrinken was (dat was stoer) wilde Annika (toen 12) er altijd bij zitten. En dat vond ik natuurlijk geen goed idee.  Toen Annika eenmaal ook uitging was ik als een moedertje die haar wilde beschermen en ook dat zorgde weer voor de nodige frictie. Ik denk dat het pas rond mijn 21e echt goed gekomen is. Ik woonde toen in Brussel en Annika kwam dan weekendjes langs. Daarna is het alleen maar beter gegaan en nu hebben we nooit meer ruzie.
 4. Bang bang bang
  Annika is bang om te vliegen. Toch doet ze het en heeft ze al heel veel verre reizen gemaakt. Ik ben bang om flauw te vallen. Ik kan niet tegen “medische praat”. Dus als iemand uitgebreid over een ongeval, operatie of ingreep praat, trek ik wit weg. Ook ben ik wel eens flauwgevallen toen ik bij iemand op ziekenbezoek was in het ziekenhuis.  Bij bloedprikken vraag ik altijd of ze bij mij thuis kunnen komen, anders gaat het in de wachtkamer al mis.  Zelfs na mijn bevalling (waar ik overigens gewoon rechtop bleef) is deze angst niet minder geworden.
 5. Andere liefdes
  We houden allebei ook heel erg van interieur. Zo veranderden (en schilderden) we vroeger altijd al onze kamer. Ik deed dat vaak midden in de nacht omdat ik ineens het idee had dat alles anders moest. Ook schreef Annika ooit een brief aan Jan des Bouvrie. Wat de inhoud was moet je haar maar eens vragen. En tegenwoordig vindt er nog steeds ieder jaar wel een restyling plaats. Of een hele verbouwing (zoals bij Annika nu). Ook houden we allebei van mooie kleren. Alleen heeft Annika daar meer verstand van en dus koop ik het vaak na haha. Daarnaast zijn we dol op uit eten gaan, leuke steden bezoeken en conceptstores.
 6. Luxepaardjes
  Wij zijn best wel luxepaarden in de zin dat we heel erg van comfort houden. Het liefst parkeren we zo dichtbij als mogelijk, we gaan altijd met de auto en niet vaak met het OV, vakantie accomodaties mogen een beetje luxe zijn en thuis ontbreekt het ons ook aan niks. We houden van goede koffie en geven best veel uit aan mooie en lekkere producten. Dat is ons hele leven al zo, we werden vroeger altijd gebracht en gehaald (dankjewel pap en mam). En we hebben altijd veel bijbaantjes gehad zodat we mooie kleren en spullen konden kopen. Echt verwend waren we niet (zo breed hadden wij het niet thuis), maar we hebben er altijd zelf voor gespaard, dus het ontbrak ons aan niks.
 7. Sixth sense
  Deze laatste is wel een aparte. Wij voelen dingen altijd heel snel aan en hebben snel iets door. En dan gaat het vooral om “emotionele zaken” zoals dat iemand zwanger is, of een relatie kapot is. Als iemand ook maar een kleine hint geeft, weten wij direct wat er speelt.  Onderling hebben wij aan 1 woord genoeg, maar dit geldt ook voor mensen die we bijvoorbeeld alleen online volgen. Ik weet niet wat dat is, maar heel vaak hebben wij het bij het juiste eind. Ook als iemand een secret project aankondigt, weten wij vaak al wat de essentie is. Onze achternaam is Weuring en daarom noemen heel veel mensen ons familie Speuring haha. Ik denk gewoon dat we een groot empathisch vermogen hebben.

pauline en naniks

Dit waren ze, 7 dingen die je niet over ons wist. Wil je meer van ons zien volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in