zoete aardappeltortilla met spinazie

Zoete aardappeltortilla met spinazie

Ik wilde deze zoete aardappeltortilla eigenlijk met prei maken. Maar jullie mochten via een poll op Instastories stemmen en stemden massaal voor spinazie. Geen probleem natuurlijk want dat is ook heel lekker. Het is een lekker makkelijk one pot recept. Ideaal voor een drukke dinsdag waarin je snel iets vers op tafel wilt zetten.

De aardappeleters
Nederland is echt een aardappelland. Wij aten vroeger thuis ook altijd AVG. Maar dat kan best een beetje spannender en gevarieerder. Je kan zoveel doen met aardappelen, je kunt ze natuurlijk koken, maar ook poffen, roosteren, bakken of gebruik eens zoete aardappel zoals we nu gedaan hebben in deze zoete aardappeltortilla. Het is een lekker en mooi recept met groente en aardappelen ineen. Je zou er voor een complete maaltijd nog een salade bij kunnen serveren of rooster een kippetje in de oven. Lekker snel en echt makkelijk.

 

zoete aardappeltortilla-
ingredient ei
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 450 gr zoete aardappel (in blokjes)
  • 100 gr babyspinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 7 eieren
  • 75 gr feta
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote koekenpan in wat olijfolie.

  2. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak deze op een middelhoog vuur mee.

  3. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze mee totdat het geslonken is. Breng dit op smaak met peper en zout.

  4. Klop de eieren los en breng deze op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta door de eieren.

  5. Voeg het eimengsel op de zoete aardappel en leg een deksel op de pan.

  6. Gaar de zoete aardappeltortilla in ongeveer 10 – 15  minuten goudbruin. Schud de pan tussentijds even heen en weer.

  7. Je zou hem eventueel om kunnen draaien, maar dit hoeft niet perse. Ook kan je hem in de oven bereiden, 15 minuten op 180 graden. Zorg er dan wel voor dat je pan ovenbestendig is.

  8. Serveer de zoete aardappeltortilla met een salade of een stukjes vis of vlees. PS neem de overgebleven tortilla de volgende dag mee naar je werk. Superlekker!

zoete aardappeltortilla-
aardappeltortilla oven

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Ei Spinazie Zoete aardappel Spaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in