fbpx
Menu

One Pot: Zoete aardappeltortilla met spinazie

Ik wilde deze zoete aardappeltortilla eigenlijk met prei maken. Maar jullie mochten via een poll op Instastories stemmen en stemden massaal voor spinazie. Geen probleem natuurlijk want dat is ook heel lekker. Het is een lekker makkelijk one pot recept. Ideaal voor een drukke dinsdag waarin je snel iets vers op tafel wilt zetten.

Maak jij wel eens weekmenu’s?
Voorheen maakte ik nooit weekmenu’s maar sinds Merlijn er is doe ik dit wel. Er zijn crèchedagen, dagen waarop Merlijn de hele dag thuis is, avonden waarop Maurits of ik weg zijn en zo is er altijd wel iets. Wist je dat je via onze website ook zelf weekmenu’s kunt maken? Maak hier een account aan en bewaar al je favo recepten en plan ze in voor de komende week. Handig.

De aardappeleters
Nederland is echt een aardappelland. We eten dit 4 x per week en dan is friet nog niet eens meegeteld. Wij aten vroeger thuis ook altijd AVG. Maar dat kan best een beetje spannender en gevarieerder. Je kan zoveel doen met aardappelen, je kunt ze natuurlijk koken, maar ook poffen, roosteren, bakken of gebruik eens zoete aardappel zoals ik nu gedaan heb in deze zoete aardappeltortilla. Ik gebruik hiervoor de zoete aardappelblokjes uit de vriezer. Het is een lekker en mooi recept met groente en aardappelen ineen. Je zou er voor een complete maaltijd nog een salade bij kunnen serveren of rooster een kippetje in de oven. Lekker snel en echt makkelijk.

zoete aardappeltortilla- zoete aardappeltortilla-

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
450 gr zoete aardappelblokjes
100 gr babyspinazie
1 rode ui
1 teentje knoflook
7 eieren
75 gr feta
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote koekenpan in wat olijfolie.

Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak deze op een middelhoog vuur mee.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze mee totdat het geslonken is. Breng dit op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los en breng deze op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta door de eieren.

Voeg het eimengsel op de zoete aardappel en leg een deksel op de pan.

Gaar de zoete aardappeltortilla in ongeveer 10 – 15  minuten goudbruin. Schud de pan tussentijds even heen en weer.

Je zou hem eventueel om kunnen draaien, maar dit hoeft niet perse. Ook kan je hem in de oven bereiden, 15 minuten op 180 graden. Zorg er dan wel voor dat je pan ovenbestendig is.

Serveer de zoete aardappeltortilla met een salade of een stukjes vis of vlees.

PS neem de overgebleven tortilla de volgende dag mee naar je werk. Superlekker!

aardappeltortilla ovenGalette recept zoete aardappeltortilla met spinazie

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

 

BewarenBewaren

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Martine
    27 augustus 2019 om 12:32

    Wat een heerlijk, makkelijk recept. Gisteravond gegeten en vandaag nog een punt als lunch. Ga ik zeker vaker maken

    Beantwoorden
  • Lisanne van Lieshout
    1 maart 2019 om 19:09

    Bedankt voor de inspiratie! Ik heb het net gemaakt en gegeten en het was heerlijk. Wat een makkelijk recept en zo klaar :)

    Beantwoorden
  • Eva Lindeman
    24 januari 2019 om 16:44

    Vandaag 3 stuks gemaakt voor kantoorlunch, superlekker! Fijn dat het niet perse nog eens de oven moet. Maar is het niet eigenlijk een frittata?

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    1 januari 2019 om 21:39

    Wat voor vis zou je adviseren en moet dat erdoor heen gedaan worden?

    Beantwoorden
  • Wendy
    12 november 2018 om 11:51

    Hoe gaat het in z’n werk als je het in de oven wilt afbakken? Eerst gewoon de groenten aanbraden, dan in een ovenschaal en dan t ei mengsels eroverheen ofzo? En moet t in de oven ook met een deksel eroverheen?

    Beantwoorden
  • sarika
    21 september 2018 om 17:16

    Als de deksel op de pan is. Moet het vuur dan hoog of laag? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 september 2018 om 15:06

    Laag, anders brandt hij aan :)

    Beantwoorden
  • Nicoleleenders
    12 september 2018 om 20:33

    Net gegeten, heerlijk. Ik doe er de volgende keer wel spekjes bij voor de bite. Kan ik dit ook invriezen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 september 2018 om 14:35

    Is ook lekker! Invriezen kan gewoon.

    Beantwoorden
  • Yasmin
    12 september 2018 om 14:23

    Hi! Ik wil dit gerecht graag maken, alleen heeft mijn super de zoete aardappelblokjes niet. Kan je dit ook gewoon met zoete aardappel maken? Is moet ik die dan eerst voorkoken of in dunne plakjes ipv blokjes?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 september 2018 om 14:36

    Je kan inderdaad ook gewoon zoete aardappel gebruiken, ik zou ze dan in hele dunne plakjes snijden.

    Beantwoorden
  • Sandra
    11 september 2018 om 19:11

    Mm zo lekker.. zojuist gemaakt. Lekker verse groenten. Snel klaar.

    Beantwoorden
  • Vivian
    10 september 2018 om 13:29

    klinkt lekker, maar wat me altijd een beetje tegen staat is de berg eieren die in zo'n tortilla gaan. daarom heb ik het eigenlijk nog nooit gemaakt.

    Beantwoorden
  • Lianne Wisse
    2 maart 2019 om 16:32

    Hoi Vivian, ik doe er zelf altijd 'maar' 4 eieren in en wat meer spinazie, gaat helemaal prima! Dit recept is bij ons favoriet!

    Beantwoorden
  • Lianne
    6 september 2018 om 19:46

    Vanavond deze tortilla gemaakt en het was een succes! Helemaal ideaal dat het zo gemaakt is. Dankjewel voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 september 2018 om 09:34

    Leuk om te horen! Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Jessyca
    6 september 2018 om 17:29

    Ik heb dit gisteravond gegeten. Heerlijk! Ik had het mengsel in een brownieblik gestort, werkte prima!

    Beantwoorden
  • Barbara
    5 september 2018 om 19:04

    Heerlijk! Vanavond gegeten en was een succes!

    Beantwoorden
  • Annika
    6 september 2018 om 12:27

    Supergoed om te horen, fijn dat het gesmaakt heeft!

    Beantwoorden
  • Irene
    5 september 2018 om 14:01

    Gisteren gemaakt, wij vonden het heerlijk! Combinatie van hartig en zoet. Met een frisse salade erbij was het een heerlijke maaltijd!,

    Beantwoorden
  • Annika
    5 september 2018 om 16:20

    Wat goed om te horen, fijn dat het gesmaakt heeft!

    Beantwoorden
  • Rineke
    5 september 2018 om 10:59

    Ondanks dat ik een echte Nederlander ben ik eet ik misschien maar 4x per jaar aardappels. Maar zoete aardappels vind ik wel lekker en eet ik ook wel vaker, maar meestal is dat dan als groente en niet als vervanger van aardappel. Dit ga ik zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
  • Melissa Van Kerckvoorde
    4 september 2018 om 15:45

    Ziet er lekker uit, ga ik binnenkort zeker eens maken :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    4 september 2018 om 20:13

    Alvast veel kookplezier :)

    Beantwoorden
  • Nikkie Vertommen
    4 september 2018 om 10:56

    Ik lust geen feta. Kan dit ook met andere kaas?

    Beantwoorden
  • Annika
    4 september 2018 om 11:49

    Ja hoor, je kunt ook geitenkaas gebruiken of de kaas achterwege laten.

    Beantwoorden
  • Wendy
    4 september 2018 om 10:05

    Ziet er heeel lekker uit, deze ga ik vanavond maken!

    Beantwoorden
  • Annika
    4 september 2018 om 11:48

    Eet smakelijk alvast :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen