Lekker recept voor polenta met paddenstoelen

Polenta met paddenstoelen en spinazie

Ook deze maand kook ik weer iets lekkers uit de nieuwste delicious. magazine. Dit keer een heerlijke, romige polenta met paddenstoelen en pancetta. Ik verzin er altijd weer een fijne twist op. Dit keer voeg ik spinazie toe en Parmezaan voor wat extra groente en pit. Ook laat ik wat dingen weg om het wat eenvoudiger te maken. Want daar houden wij van bij Uit Pauline’s keuken, mooi, lekker en makkelijk. De knapperige pancetta zorgt voor een lekkere bite en de paddenstoelen maken het gerecht helemaal af. Ik heb polenta nog niet eerder op deze manier bereidt, wel in de vorm van lekkere polentafrieten. Deze romige polenta met paddenstoelen en spinazie vind ik het ultieme confortfood. Dit wil je eten als je even niet lekker in je vel zit, op een koude, regenachtige dag of als je gewoon zin hebt in een hartverwarmende maaltijd.

Wat is polenta?

Polenta is een maïsgriesmeel wat je veel in de Italiaanse keuken ziet. Van origine is het een maaltijd voor de wat armere mensen. Polenta heeft van zichzelf niet heel veel smaak. Je moet het dus wel echt op smaak brengen met kruiden en het toevoegen van lekkere, smaakvolle ingrediënten. Door de polenta te mengen met bouillon, krijgt het al meteen een lekkere smaak. De paddenstoelen, spinazie, pancetta en Parmezaan maken het een smaakvol geheel. Nu krijgen jullie eerst dit recept voor polenta met paddenstoelen van mij.

Recept polenta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr polenta
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 200 gr spinazie
  • 1,25 ltr melk
  • 750 ml kippenbouillon
  • 12 plakjes pancetta
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 30 gr Parmezaan
  • 0,5 el gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk en de bouillon in een steelpan met dikke bodem op hoog vuur tot het kookpunt. Klop geleidelijk beetje bij beetje de polenta erdoor en laat onder voortdurend kloppen binden. Draai het vuur laag en laat onder regelmatig roeren met een pollepel ± 10 min. koken tot een romige polenta. Rasp de Parmezaan boven de polenta en meng dit er doorheen.

     

  2. Doe de plakjes pancetta in een koude koekenpan en bak op matig tot hoog vuur 3-4 min. tot goudbruin, haal ze uit de pan.

  3. Maak de paddenstoelen schoon en bak ze in dezelfde pan rondom bruin. Voeg de spinazie toe en bak dit mee totdat het geslonken is. Voeg de oregano toe en wat peper en zout.

  4. Verdeel de polenta over 4 kommen, schep het paddenstoelen-spinaziemengsel en de pancetta erover en bestrooi met de geitenkaas en nog wat oregano. Besprenkel met nog wat olijfolie en serveer direct.

Makkelijk recept polenta
Polenta met paddenstoelen en pancetta

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Geitenkaas Paddenstoelen Spinazie Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in