fbpx
Menu

Italiaanse plaattaart met prosciutto

Wij zijn dol op plaattaarten! Deze Italiaanse plaattaart met prosciutto staat ook vaak op het weekmenu in onze app. Deze Italiaanse plaattaart maak je in nog geen vijf minuten klaar. Dan moet hij nog even 20 minuutjes de oven in en klaar is je maaltijd. Ik vind een plaattaart altijd perfect voor in het weekend. Het is lekker snel klaar en iedereen kan een paar stukjes pakken. Serveer er eventueel nog een lekker kopje soep bij. Heb je nog wat restjes in de koelkast staan? Dit is perfect om op de plaattaart te doen. Denk aan een restje kaas, salami, paprika, courgette. Bijna alles kun je op deze Italiaanse plaattaart kwijt. Wij maken hem dit keer met prosicutto, mozzarella, pesto en parmezaan. Yum!

Nog heel even en dan ben ik weer in het mooie Italië. We gaan voor het eerst met z’n drietjes naar het buitenland op vakantie. Lasse is dan ruim 9 maanden en we gaan met de auto. We gaan naar Toscane en rijden er in twee dagen heen. Dat leek mij wel wat handiger nu er een baby mee op pad gaat. Ik heb er onwijs veel zin in. Heerlijk quality time met z’n drietjes, genieten van het mooie weer en de omgeving en natuurlijk van de Italiaanse keuken. Ja, kom maar door met die heerlijke pasta’s, pizza’s, ijsjes en truffel gerechten! Ben jij al op vakantie geweest of ga je nog? Laat het me weten in de comments, dat vind ik leuk!

Italiaanse plaattaart met prosciutto

Ingrediënten voor 1 plaattaart
1 rol vers bladerdeeg
250 ml passata
1 tl oregano
Peper en zout
2 bollen mozzarella
100 gram cherrytomaten
70 gr pesto
30 gr Parmezaan
100 gr prosciutto
Paar takjes verse basilicum

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Rol het bladerdeeg uit over het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Snijd met een mes een rechthoek in het bladerdeeg (ongeveer 1 cm vanaf de rand). Snijd niet helemaal door het deeg heen. Dit zorgt ervoor dat het randje een beetje opbolt.

Meng de passata met de oregano en breng dit verder op smaak met peper en zout. Smeer het bladerdeeg in met de passata.

Halveer de cherrytomaten en verdeel deze samen met de mozzarella en pesto over de plaattaart. Strooi tot slot wat verse Parmezaan over de taart.

Bak de Italiaanse plaattaart in 20-25 minuten goudbruin. Verdeel vervolgens de prosciutto over de plaattaart en garneer met de verse basilicum.

Italiaanse plaattaart met prosciuttoItaliaanse plaattaart met prosciuttoItaliaanse plaattaart met prosciutto

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

13 reacties

  • Annika
    9 juli 2019 om 11:52

    Ah wat fijn!

  • Eline Hochs
    9 juli 2019 om 10:25

    Verrukkelijk gerecht! Wij hebben er gisteravond van gesmuld :p

  • De Haan
    20 juni 2019 om 22:41

    Ik heb ook geleerd dat je de pizza bodem moet insmeren met olie en een kwast. Die voorkomt dat evt vocht uit het beleg kan doordringen tot de bodem en het op die manier "zompig" maakt

  • Ingrid Dijkstra-Nijdam
    18 januari 2019 om 19:50

    Deze al een paar keer gemaakt. Zo lekker. Om met een broodmes langs de rand te snijden echt iets wat super werkt. Deze blijft plaattaart blijft zeker zo nu en dan op her weekmenu terugkomen

  • Meghan
    5 januari 2019 om 19:55

    Heerlijke plaattaart die super makkelijk te bereiden is! Top voor de zaterdagavond.

  • Annika
    18 december 2018 om 11:01

    Dat is niet echt te voorkomen helaas, dat komt inderdaad door het vocht van de tomaatjes.

  • Muriel
    17 december 2018 om 23:18

    Heerlijk, dit wordt een kerstreceptje. Toch een vraagje, als ik (cherry)tomaatjes in de oven doe (bijvoorbeeld bij pizza of hartige taart), dan wordt de taart/pizza altijd beetje zompig van het sap. Hoe kan ik dit tegenhouden, behalve het vruchtvlees uit de tomaatjes halen? Alvast dank en groetjes!

  • Pauline
    10 september 2018 om 09:34

    Wat gek inderdaad, ik had er zelf geen last van. Ik denk dat jouw tomaten gewoon meer vocht bevatten dan die van mij. Iets anders kan ik ook niet bedenken.

  • AstridJenny
    7 september 2018 om 20:44

    Ik heb hem vanavond gemaakt. Verukkelijk! Hij was alleen helemaal ‘uitgelopen’. De olie uit de pesto, het vocht uit de tomaten en de mozarella zorgden voor een overstroming. Op jouw foto ziet de taart er ongeschonden uit. Wat heb ik verkeerd gedaan? Fijne vakantie!

  • José Poelen
    7 september 2018 om 19:58

    Het was/is een succes. Snel, vers en simpel. Heb er van genoten. Zowel het maken als het verorberen. Voor herhaling vatbaar. Deze plaattaart vulling gaat ook nog een keer op een homemade pizza.. Top ♡

  • Daniëlle
    2 september 2018 om 15:38

    Oh dit moet wel lekker zijn! Zoveel heerlijke ingrediënten!

  • Maria Joosten
    1 september 2018 om 07:17

    O hoe leuk binnenkort ga ik ook naar Italië provincie Bologna een culinaire kookreis maken ik heb er zo'n zin in

  • Rachel Busch
    1 september 2018 om 07:01

    Mijn dochter(13) en ik zijn naar Thailand geweest. We hebben daar gewoond toen zij nog baby was en we zoeken elke 2 jaar haar vader en familie op. Ook altijd weer een heerlijke culinaire reis. Tevens geweldig om met kinderen naartoe te gaan. Bedankt voor al je inspiratie ❤ groetjes Rachel

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.