havermout koekjes

Havermout koekjes

Koekjes bakken we zijn er dol op. Helemaal om ze daarna lekker op te eten natuurlijk. Deze havermout koekjes zijn lekker makkelijk je bakt ze al in 10-15 minuten mooi goudbruin. Met een beetje afkoeltijd er nog bij. De havermout koekjes worden er ook mooi stevig van. Maar wij kunnen ons altijd slecht inhouden om er toch niet eentje al gelijk te proberen. Tijdens het maken gebeurd er nog wel iets spannends. Wanneer je de boter en honing in het steelpannetje hebt gesmolten voeg je het zuiveringszout (of baking soda – dat staat soms ook op de verpakking) toe. Schrik niet het gaat enorm bruisen. Haal gewoon de pan van het vuur en blijven roeren. Het stopt vanzelf met bruisen. Veel koekjes-bak-plezier!

havermout koekjes
havermout koekjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 16 st.

  • 270 gr havermout
  • 225 gr bloem
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr gember
  • 90 gr honing
  • 125 gr boter
  • 1 tl baking soda
  • 2 el kokend water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrisch)/ 140 graden (hete lucht)

  2. Snijd de gember heel fijn. Doe de havermout, bloem, suiker en gember in een kom en meng goed door elkaar.

  3. Snijd de boter in stukjes en doe ze samen met de honing in een steelpannetje. Zet op laag vuur en kook al roerend totdat de boter gesmolten is. Voeg de baking soda toe en het kokende water en meng opnieuw. Het gaat flink bruisen. Schrik niet, gewoon van het vuur halen en daarna rustig roeren. Giet het honing-botermengsel bij de havermout en meng opnieuw goed door elkaar.

  4. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. Rol balletjes van het mengsel van elke keer 65 gram. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Het worden flinke koeken (ongeveer 6cm doorsnede). Zorg dat ze een beetje ruimte hebben om nog wat uit te lopen. Dat gaan ze namelijk doen.

  5. Bak de havermout koekjes in 10-15 minuten goudbruin. Laat ze licht afkoelen en leg ze daarna voorzichtig op een afkoelroostertje. Laat ze verder afkoelen.

havermout koekjes
havermout koekjes maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (30 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in