Menu

One Pot: Gnocchi in paddenstoelenroomsaus

Vandaag deel ik weer een eenpansrecept met jullie namelijk gnocchi in paddenstoelenroomsaus. Een lekker vegetarisch recept met veel smaak. Ik heb een ingrediënt gebruikt waar ik nog nooit eerder mee heb gekookt en wat ik ook nog nooit eerder gegeten heb, namelijk Quorn Vegetarisch Fijngehakt. Ik moest zelfs even opzoeken wat Quorn nou precies voor merk is. Dat de producten in hun assortiment vleesvervangers zijn, wist ik, maar waar het precies uit bestaat was voor mij ook niet helemaal helder. En dat vind ik nou juist zo leuk aan koken, nieuwe producten ontdekken en daar lekkere recepten mee verzinnen. Voorheen was ik niet echt fan van vleesvervangers, maar ik ga ze steeds meer waarderen.

"Quorn is een duurzame vleesvervanger. Het smaakt gewoon naar kastanjechampignons. "

Wat is Quorn Vegetarisch Gehakt
Quorn Vegetarisch Gehakt is een duurzame vleesvervanger. Het is gemaakt op basis van mycoproteïne. De wat? Ik moest ook even googelen. Het is een schimmel die familie is van paddenstoelen. En zo smaakt het ook, het smaakt gewoon naar kastanjechampignons. Lekker! Je hebt het in verschillende vormen, ik heb nu het Quorn Vegetarisch Fijngehakt gebruikt als vervanger voor gehakt, maar je hebt ook burgers, steaks en roerbakreepjes. Het is rijk aan eiwitten en vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol.  Weinig calorieën dus. Maar het belangrijkste is dat het een heel duurzaam product is. Om dit product te maken heb je veel minder water nodig dan om vee groot te laten worden (zelfs 8 x minder). We weten inmiddels allemaal wat het eten van vlees met onze planeet doet. Daarom ben ik ook voorstander van af en toe (goed) vlees eten in plaats van iedere dag. Met groente kan je ontzettend veel doen, maar met de komst van vleesvervangers wordt het je helemaal makkelijk gemaakt.

Paddenstoelenroomsaus zonder room
Paddenstoelen dus. En om die smaak te versterken maakte ik een paddenstoelenroomsaus. En in die roomsaus gebruik ik haverroom. Dat is mijn nieuwste ontdekking uit de supermarkt. Ik vind het heerlijk om mee te koken en heb het altijd in huis. Is dit recept dan ook veganistisch? Nee dat is het niet, quorn bevat namelijk eiwitten en ik voegde Parmezaan toe voor extra smaak. Maar de roomsaus an zich is dus wel veganistisch.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Heb je wel eens producten van Quorn gegeten? Praat mee in de comments.

gnocchi paddenstoelenroomsaus gnocchi paddenstoelenroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
175 gr Quorn Vegetarisch Fijngehakt
300 gr gemengde paddenstoelen
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml haverroom
30 gr parmezaan
3 takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verhit royaal olijfolie in een grote pan. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom bruin. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout en haal uit de pan.

Voeg opnieuw wat olijfolie toe. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe en bak dit rondom mee.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg deze samen met de blaadjes tijm bij het vegetarische gehakt en bak mee.

Voeg de haverroom toe en de gebakken gnocchi. Roer even kort om.

Breng de paddenstoelenroomsaus op smaak met peper en zout.

Garneer de gnocchi met wat geschaafde Parmezaan en serveer meteen.

gnocchi paddenstoelenroomsaus wat is quorn recept met quorn

Dit bericht is in samenwerking met Quorn  lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Laura Dekker
  2 februari 2019 om 19:55

  Onze favoriet! Ik maak hem vegan, erg makkelijk aan te passen door vegan parmezaan te maken obv cashewnoten:). Heerlijk recept!

 • Linda adnil
  15 november 2018 om 17:42

  Heerlijk, is hier een favorietje. Ook geschikt om een dag later nog te eten en zonder zout ook een succes bij mijn zoontje van 10 maanden.

 • Pauline
  1 oktober 2018 om 12:46

  Yes dat doe ik altijd. Lekker makkelijk :)

 • Manon
  30 september 2018 om 14:16

  Dit lijkt me heel lekker! Een vraagje: kan je de gnocchi zo bakken zonder eerst te koken? En is het dan ook goed gaar? Bedankt!

 • Pauline
  20 september 2018 om 09:18

  Yes van het merk Oatly.

 • Pauline
  20 september 2018 om 09:17

  Dankjewel! Ik had er zelf ook nog nooit eerder mee gewerkt en vond het ook verrassend lekker.

 • Pauline
  20 september 2018 om 09:16

  Yes dat kan zeker!

 • Irene
  19 september 2018 om 06:41

  Klinkt heel erg lekker! Deze gaat het lijstje op. Zou verse spinazie erin nog lekker zijn?

 • Irene
  18 september 2018 om 18:50

  Beetje kleurloos en smakeloos , sorry . Ben een fan van jullie recepten maar deze keer niet.

 • José Poelen
  18 september 2018 om 16:01

  Ken Quorn wel maar koop het nooit. Dat is voornamelijk een budgetaire overweging. Heb er wel altijd verrassende reacties over gehoord. Als ik al →af en toe← vlees/vis/gevogelte enz eet; eet ik toch het liefst biologisch. Vondt dit artikel wel informatief en het zet mij wel weer meer en anders aan het denken. De haverroom vindt ik ook interessant. Ga eens op zoek of ik dit kan vinden in de plaatselijke supermarkten. Leuk recept. Fijn artikel.

 • Vivian
  18 september 2018 om 14:52

  Hmm klinkt heerlijk! en lekker makkelijk voor een doordeweekse dag. Heb alleen nog nooit van haverroom gehoord. is het gewoon in de supermarkt verkrijgbaar?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.