gnochhi paddenstoelenroomsaus

Gnocchi in paddenstoelenroomsaus

Vandaag deel ik weer een eenpansrecept met jullie namelijk gnocchi in paddenstoelenroomsaus. Een lekker vegetarisch recept met veel smaak. Ik heb een ingrediënt gebruikt waar ik nog nooit eerder mee heb gekookt en wat ik ook nog nooit eerder gegeten heb, namelijk Quorn Vegetarisch Fijngehakt. Ik moest zelfs even opzoeken wat Quorn nou precies voor merk is. Dat de producten in hun assortiment vleesvervangers zijn, wist ik, maar waar het precies uit bestaat was voor mij ook niet helemaal helder. En dat vind ik nou juist zo leuk aan koken, nieuwe producten ontdekken en daar lekkere recepten mee verzinnen. Voorheen was ik niet echt fan van vleesvervangers, maar ik ga ze steeds meer waarderen.

Wat is Quorn Vegetarisch Gehakt
Quorn Vegetarisch Gehakt is een duurzame vleesvervanger. Het is gemaakt op basis van mycoproteïne. De wat? Ik moest ook even googelen. Het is een schimmel die familie is van paddenstoelen. En zo smaakt het ook, het smaakt gewoon naar kastanjechampignons. Lekker! Je hebt het in verschillende vormen, ik heb nu het Quorn Vegetarisch Fijngehakt gebruikt als vervanger voor gehakt, maar je hebt ook burgers, steaks en roerbakreepjes. Het is rijk aan eiwitten en vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol.  Weinig calorieën dus. Maar het belangrijkste is dat het een heel duurzaam product is. Om dit product te maken heb je veel minder water nodig dan om vee groot te laten worden (zelfs 8 x minder). We weten inmiddels allemaal wat het eten van vlees met onze planeet doet. Daarom ben ik ook voorstander van af en toe (goed) vlees eten in plaats van iedere dag. Met groente kan je ontzettend veel doen, maar met de komst van vleesvervangers wordt het je helemaal makkelijk gemaakt.

Paddenstoelenroomsaus zonder room
Paddenstoelen dus. En om die smaak te versterken maakte ik een paddenstoelenroomsaus. En in die roomsaus gebruik ik haverroom. Dat is mijn nieuwste ontdekking uit de supermarkt. Ik vind het heerlijk om mee te koken en heb het altijd in huis. Is dit recept dan ook veganistisch? Nee dat is het niet, quorn bevat namelijk eiwitten en ik voegde Parmezaan toe voor extra smaak. Maar de roomsaus an zich is dus wel veganistisch.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Heb je wel eens producten van Quorn gegeten? Praat mee in de comments.

gnocchi paddenstoelenroomsaus gnocchi paddenstoelenroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
175 gr Quorn Vegetarisch Fijngehakt
300 gr gemengde paddenstoelen
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml haverroom
30 gr parmezaan
3 takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verhit royaal olijfolie in een grote pan. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom bruin. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout en haal uit de pan.

Voeg opnieuw wat olijfolie toe. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe en bak dit rondom mee.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg deze samen met de blaadjes tijm bij het vegetarische gehakt en bak mee.

Voeg de haverroom toe en de gebakken gnocchi. Roer even kort om.

Breng de paddenstoelenroomsaus op smaak met peper en zout.

Garneer de gnocchi met wat geschaafde Parmezaan en serveer meteen.

gnocchi paddenstoelenroomsaus wat is quorn recept met quorn

Dit bericht is in samenwerking met Quorn  lees hier mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (32 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Champignons Gnocchi Paddenstoelen Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in