Gevulde focaccia

Gevulde focaccia

Dit recept voor gevulde focaccia komt uit het nieuwste boek van Jamie Oliver: Jamie kookt Italië. Het leek ons een leuk idee om vaker een recept uit een leuk en mooi kookboek te delen. Er komen ieder jaar zoveel mooie kookboeken uit en wij vinden het altijd leuk om hier aandacht aan te besteden. Meestal doen we dit in de vorm van een review, maar eigenlijk is het natuurlijk veel leuker om een recept uit het boek te delen. Heb je meteen een goed beeld van de inhoud van het boek.

En vandaag staat dus deze gevulde focaccia uit Jamie kookt Italië op het menu. Een heerlijke gevulde focaccia met tuinbonen, citroen, pecorino en verse kruiden. Superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Het deeg moet alleen wel even rijzen, maar in de tussentijd kun je natuurlijk iets anders doen.

About the book!
Ik ben dol op de Italiaanse keuken, dus dan zit je bij mij al snel goed. Er staan maar liefst 140 recepten in het boek, best veel! Van antipasti tot pasta en van desserts tot salades. Jamie is ook een mega Italië fan, met een paar heerlijke en verse ingrediënten zet je iets lekkers op tafel. Zowel voor de snelle doordeweekse maaltijden als de uitgebreide weekendmaaltijden kun je met dit boek aan de slag. De recepten zijn redelijk simpel. Niet al te ingewikkelde ingrediënten en geen lange lijsten met inkopen die je moet doen. Fijn! Daarnaast staan alle voedingswaarden per recept genoemd. Handig als je hier op let. Een klein minpuntje aan dit boek vind ik dit keer de styling en fotografie. Het is niet helemaal mijn smaak en naar mijn idee hebben ze te erg hun best gedaan om anders te zijn dan anders. Hierdoor komt het een beetje gemaakt en gek over af en toe. Maar het gaat natuurlijk om de recepten, en die zijn dik in orde! En dan deel ik nu het recept voor de gevulde focaccia met jullie.

Ingrediënten voor 12 personen
500 g hard broodmeel, plus extra om te bestuiven
1 zakje droge gist van 7 g
olijfolie
750 g tuinbonen, in de peul
4 tenen knoflook
1 bos bladpeterselie (30 g)
extra vergine olijfolie
50 g pecorino of parmezaan
1 citroen
30 g fijne kruimels van oudbakken brood

Zo maak je het
Doe het meel met 5 g zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een kan de gist door 300 ml lauw water, laat een paar minuten staan en giet het mengsel al roerend langzaam in het kuiltje. Kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkvlak, tot het glad en elastisch is. Leg het in een met olijfolie ingevette kom, dek deze af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

Dop intussen de tuinbonen, verwijder de vliesjes van de grotere exemplaren en doe ze in een kom. Pel de knoflook, hak hem samen met de bovenste helft van de bos peterselie fijn en doe ze met 75 ml extra vergine olijfolie in de kom. Rasp de pecorino en citroenschil erover, knijp de citroen erboven uit, voeg peper en zout toe en meng alles goed.

Vet een braadslede van 30 x 40 cm in met olie en strooi er een egaal laagje broodkruimels in. Sla het deeg een paar keer terug en rol of rek het uit tot een rechthoek van 30 x 80 cm. Drapeer de helft van het deeg in de braadslede en laat de rest over de rand hangen. Verdeel het tuinboonmengsel in een egale laag over het deeg en houd een beetje van de olie apart. Klap het overhangende deeg over de vulling, sprenkel de apart gehouden olie erover en druk met je vingers kuiltjes in het oppervlak. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het rijzen tot het opnieuw in volume verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi het brood met zeezout en bak het 25 minuten in de oven, tot het goudbruin is. Laat het op een snijplank afkoelen, snijd het in repen en zet het op tafel. Verrukkelijk!

Gevulde focaccia

Jamie kookt Italië

Titel
Jamie kookt Italië

Auteur
Jamie Oliver

Uitgeverij
Kosmos uitgevers

Prijs en verkrijgbaarheid
€29,99 bij Bol.com en de lokale boekhandel

Fotocredits:
Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018
Fotografie cover © David Loftus, 2018

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Brood en deeg Italiaanse recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in