Menu

Easy: Courgetti met garnalen in citroensaus

Het is alweer lang geleden dat ik een courgetti recept met jullie heb gedeeld. Voor wie courgetti niet kent, het is pasta gemaakt van courgette. Je kan dit heel gemakkelijk zelf maken door een courgette met behulp van een mandoline in sliertjes te snijden. Maar je kan tegenwoordig ook kant en klare courgetti kopen in de supermarkt. Wel zo makkelijk! Vandaag deel ik een zomers recept voor courgetti met garnalen in citroensaus. Lekker fris en licht tegelijk. En je hebt er maar één pan voor nodig. Kind kan de (af)was doen.

Ik heb zelf een haat liefde verhouding met garnalen. Heel lang heb ik ze niet gelust. En hoewel ze nog steeds niet in mijn top 10 staan, eet ik ze nu wel graag. Maar dan wel alleen als ik ze niet zelf bereid heb. Snap jij het nog? Ik heb dat eigenlijk bij alle visgerechten en recepten met schaaldieren. Als ik het zelf klaarmaak, heb ik er geen trek meer in. Maar ben ik in een restaurant, dan bestel ik heel vaak vis. Rare foodie! Kijk voor die garnalen snap ik het nog wel, die moet je schoonmaken (je kan ook de visboer vragen natuurlijk) en dat is best een vies klusje. En daar komt bij dat ik in restaurants ook net iets te vaak “niet schoongemaakte” garnalen voorgeschoteld heb gekregen. Nee dat maakt onze liefde niet sterker.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang 7 gratis recepten uit ons boek Feel Good Food.

Toch zijn vis en schaaldieren echt hele gemakkelijke ingrediënten. Je kan het met van alles combineren, op verschillende manieren bereiden en heel veel smaken geven. En het grootste pluspunt, het is supersnel klaar. En echt niet ingewikkeld. Dit recept (los van het schoonmaken) staat binnen 10 minuten op tafel. Probeer het zelf maar eens.

courgetti met garnalen- courgetti met garnalen-

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr courgetti (3 courgettes)
600 gr grote garnalen (schoongemaakt)
1 ui
2 teentjes knoflook
Rasp en sap van 1 citroen
250 ml room
Takje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de garnalen toe en breng ze op smaak met peper en zout. Bak ze rondom aan totdat ze roze zien. Ik heb de schaal eraan laten zien omdat dit heel veel smaak geeft aan de garnalen. Betekent wel dat je ze aan tafel nog moet pellen. Je kunt ze dus ook helemaal schoonmaken van tevoren.

Haal de garnalen uit de pan.

Voeg de sap en de rasp van 1 (goed gewassen bio) citroen toe en de room. Breng de saus royaal op smaak met peper en zout. Laat de saus iets inkoken.

Voeg de courgetti toe en roer om.

Voeg de garnalen bij de courgetti en schep nogmaals om.

Garneer de courgetti met wat gehakte peterselie en serveer meteen.

courgetti met garnalen-gegrilde groenten courgetti met garnalen-

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Jessie Lansbergen
  5 februari 2019 om 21:58

  Wat voor room gebruik je hiervoor?

 • Pauline
  21 januari 2019 om 15:30

  Oh wat slim, dat ik daar nooit aan gedacht heb. Dankjewel voor het delen.

 • Irene Wijn
  17 januari 2019 om 15:44

  PS. Ik ben dol op je recepten! Ik gebruik ze regelmatig :-)

 • Irene Wijn
  17 januari 2019 om 15:42

  Je schrijft dat je de schaal aan de garnalen laat voor de smaak. Ik los dat anders op. Ik pel ze wel, en bal ze in olie ( eventueel vast met de knoflook) en gebruik doe olie om het gerecht me te maken. Niet meer pellen aan tafel, en toch de smaak :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.