Martinus Haarlem

Hotspot: Café Martinus Haarlem

Yes, er is weer een nieuwe hotspot in onze hometown Haarlem: Café Martinus! Pauline en ik waren uitgenodigd voor de persopening en we zijn mega enthousiast! Deze hotspot is Instagram proof, heeft een menukaart vol lekkers, heel veel vega, vegan en glutenvrije opties en is geschikt voor feestjes en partijen. Kortom, een plek waar je naar toe moet gaan als je in Haarlem bent. Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Martinus Haarlem

Café Martinus is opgericht door dezelfde eigenaren als By Lima. Ook een van onze favoriete tentjes in Haarlem. By Lima is een stukje kleiner en is daardoor minder geschikt voor grotere gezelschappen of groepen. Ook is de keuken wat kleiner, waardoor de eigenaren niet al hun ideeën voor lekkere recepten realiteit konden maken bij By Lima. En zo ontstond het idee voor een tweede locatie, Café Martinus. De naam Martinus komt van de vader van de eigenaresse. Hij heeft haar laten opgroeien met lekker, vers en de liefde voor eten.

[blockquote text=’Deze hotspot is Instagram proof, heeft een menukaart vol lekkers, heel veel vega, vegan en glutenvrije opties en is geschikt voor feestjes en partijen. ‘ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Martinus HaarlemMartinus Haarlem

Eenmaal binnen bij Martinus keken we meteen onze ogen uit. Wat een gezellige, leuke en fotogenieke locatie. Van roze muren tot panterprint en neon signs tot aan gezellige hoekjes met rotan stoeltjes en een gezellige wc met flamingo’s. Aan alles is gedacht bij Martinus. Het interieur is tot in de puntjes uitgedacht en dit hebben ze helemaal zelf gedaan, zonder de hulp van een interieurstylist. Superknap! Martinus is hierdoor meteen een Instagram proof hotspot geworden, want je kunt natuurlijk ontzettend leuke foto’s maken bij de roze muur, of op de bank onder het neon teken. Ik hou er van en dit hadden we nog niet in Haarlem.

[blockquote text=’Wat een gezellige, leuke en fotogenieke locatie!’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Martinus Haarlem

Maar ja, dat het Instagram proof is, is natuurlijk niet het belangrijkste. Uiteindelijk draait het om het eten. Dat moet goed zijn. En dat is het! Nu had ik daar al niet zoveel twijfels over door mijn positieve ervaringen bij By Lima. Wij kregen een voorproefje van al het lekkers wat op de menukaart staat. En ik kan je vertellen, je krijgt keuzestress als je hier een hapje of drankje gaat doen.

[blockquote text=’De Turning Bitches vond ik superlekker. Wentelteefjes van suikerbrood met een kurkuma gepocheerde peer, vanille mascarpone en pistache’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Zo hebben ze een zoete kaart vol met lekkere taartjes, pancakes en smoothiebowls. De Turning Bitches vond ik superlekker. Wentelteefjes van suikerbrood met een kurkuma gepocheerde peer, vanille mascarpone en pistache. Ook de Sunny breakfast panna cotta is een aanrader. Mango panna cotta met bramencompote, homemade granola en vers fruit. Vegan en glutenvrij! Of de Peche Melba wafels. Ook al zo lekker! Perzik met een frambozen soft-serve, geroosterde amandelen en frambozensaus. Ga je voor dé Instagram foto? Kies dan de Mermaid smoothie bowl. Lekker, maar ook een plaatje om te zien!

Martinus HaarlemMartinus Haarlem

Ben je niet zo’n zoetekauw? Gelukkig zijn er ook genoeg hartige opties. Ik vond de Mexican bowl met zwarte bonen, tomaat, mais, koriander, rijst, ananas, vegan!! chorizo en avocodo superlekker. Ook de Thai peanut bowl met tempeh is een aanrader, lekker spicy! Maar ze hebben ook nog brakfast taco’s met tofu scramble, shakshuka of een sandwich met geitenkaas op de kaart staan. Ik zei toch al dat het keuzestress zou worden?

Martinus HaarlemMartinus Haarlem

De tafel waar we aan zaten stond vol met de lekkerste taarten. Ik moest me echt inhouden om niet alles te eten. Ik heb de vegan NY cheesecake geproefd en die was superlekker. Bijna niet van een niet-vegan cheesecake te onderscheiden. En de Death by chocolate taart zag er ook heerlijk uit. Daar heb ik één hapje van genomen en ook deze was superlekker.

Martinus HaarlemMartinus Haarlem

Wij kregen bij al dit lekkers ook nog allemaal lekkere drankjes. Waaronder een Butterfly pea met citroen. Dit is een homemade ijsthee. De ijsthee is blauw van kleur, maar zodra je er het citroentje in uitknijpt wordt het helemaal paars. Superleuk effect en ik denk dat kids dit zeker zullen waarderen. Daarnaast kun je nog kiezen uit allerlei lekkere sapjes, smoothies en koffie en thee. Zo bieden ze ook een aantal specials aan. Deze aan een Tumeric latte of een Mermaid matcha latte. Wil je gewoon een capuccino? Dat kan ook!

Martinus HaarlemMartinus Haarlem

Kortom, Café Martinus is de nieuwe place-to-be in Haarlem. Als je houdt van lekker eten wat er mooi uit ziet, in een mooi interieur, dan ben je hier zeker aan het goede adres. Achterin het pand is een wat grotere ruimte met een grote tafel die geschikt is voor groepen. Superleuk om hier een feestje te organiseren.

Hotspot
Café Martinus

Adres
Spaarne 94, Haarlem

Meer informatie
Facebook en Instagram

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in