fbpx

One pot: Gevulde paprika’s met gehakt

gevulde paprika's uit de airfryer

One pot: Gevulde paprika’s met gehakt

Ik heb weer een lekker eenpansgerecht voor jullie. Vandaag deel ik het recept voor gevulde paprika’s met gehakt. Superlekker en heel eenvoudig om te maken. Daarnaast vindt iedereen dit wel lekker. Ik geef de paprika’s deze keer een Mexicaans tintje. Dat bereik je al snel door komijn, chipotle en wat bonen en maïs toe te voegen. Voor de extra Mexicaanse touch serveer ik deze paprika’s met guacamole en tortillachips. Yum!

Niet in de oven
Ik maak de gevulde paprika’s deze keer niet in de oven, maar in de Philips Airfryer XXL (Avance collection). Dat is een extra grote Airfryer, heel geschikt voor gezinnen dus. Of voor grote eters 🙂 Het voordeel van het bereiden van dit recept in de Airfryer, is dat het snel klaar is. Door de Turbostar functie wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en zijn je paprika’s snel gebakken en zacht. Want dat is wat je wilt met gevulde groentes, het moet lekker zacht worden. Je hoeft het gehakt ook niet voor te bakken, het kan zo de paprika’s in. Lekker makkelijk!

Je kan de Airfryer dus als oven gebruiken, maar je kan er ook in grillen, braden en roosteren. Een hele kip past hier prima in. Door een speciale techniek wordt het overtollige vet opgevangen in een lekbak, welke ook in de vaatwasser kan. Handig! Er zit een mandje bij met een anti aanbaklaag, hier kan je de paprika’s in leggen. Maar je zou ook één van de accessoires hiervoor kunnen gebruiken. De bakvorm is bijvoorbeeld ook handig als je een taart wilt bakken.

Voor een complete maaltijd zou ik uitgaan van 1 paprika per persoon, dat zijn dus 2 helften. Ik zou er dan wel een salade en of rijst bij serveren. En natuurlijk de tortillachips, want zonder chips geen Mexicaanse fiësta.

gevulde paprika's met gehakt gevulde paprika's met gehakt gevulde paprika's met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
4 paprika’s
1 ui
1 teentje knoflook
50 gr maïs (uit blik)
50 gr kidneybonen (uit blik)
250 gr gehakt
2 el tomatenpuree (uit blik)
1 tl komijn
0,5 tl chipotle (of chilipeper)
Zout

Serveer met
Zure room
Tortillachips
Guacamole (recept)
Rijst en of salade

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt.

Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en meng het gehakt door elkaar. Voeg ook de kidneybonen en de maïs toe en roer om.

Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten. Verdeel het gehakt over de paprika’s.

Leg de gevulde paprika’s in het mandje van de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden en bak de gevulde paprika’s met gehakt in 15 – 20 minuten gaar. Verlaag na 1o minuten de temperatuur naar 160 graden. Als de bovenkant te donker wordt, kan je het eventueel nog afdekken met wat aluminiumfolie.

Serveer de gevulde paprika’s met gehakt met tortillachips, guacamole en zure room.

Garneer met wat vers gehakte peterselie.

PS je kunt dit recept ook in de oven maken. Bak de gevulde paprika’s gedurende 30 minuten af op 180 graden. Dek ze tussentijds af met aluminiumfolie.

gevulde paprika's uit de airfryer
gevulde paprika's uit de airryergevulde paprika's uit de airfryer

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit recept voor gevulde paprika’s met gehakt gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewaren

Easy: Bloemkoolpuree met gebakken bosuitjes en salsa verde
Diary: Eindelijk weer beter en we vieren de liefde
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

4 Comments
  • Martine

    26 september 2018 at 08:42 Beantwoorden

    Ooeeh lekker, mogelijk voor vandaag! maar hoef je niet voordat je in de oven doet het gehakt braden in de pan? Gaart dit in de oven?

  • Kylie Verhoeven

    25 september 2018 at 08:26 Beantwoorden

    Ohhh dit is zo lekker! Ik heb dit al vaker gemaakt (uit de oven) maar ik heb ipv kidneybonen kleine stukjes zoetenaardappel gebruikt. Zeker een aanrader!! Hmmm lekker

Plaats een reactie