Menu

Sabine van Oh my Foodness bepaalt mijn eetweek en dit is wat ik at

Dit was best even lastig voor mij! Ik ben tweeling van horoscoop en zo veranderlijk als het weer. En dat geldt dus ook voor wat ik iedere dag wil eten. Ik kan ’s ochtends bedacht hebben dat ik ’s avonds pasta ga maken, maar er dan toch ineens totaal geen trek in hebben. Daar komt nog een portie keuzestress bij; geitenkaas of toch feta, iets met courgette of toch aubergine en zelfs over welke snack ik bij mijn patat wil kan ik best lang nadenken. Herkenbaar?

"Het moet vooral allemaal niet te ingewikkeld zijn, maar wel vers."

Weekmenu’s
Ik moet toegeven dat ik sinds Merlijn er is, vaker weekmenu’s maak. Voorheen was het gewoon random boodschappen doen en per dag bekijken wat ik wilde gaan maken. Nu moet het vooral allemaal niet te ingewikkeld zijn, maar wel vers. Daarom passen de Quick en Easy recepten van HelloFresh ook goed bij mij. De komende 3 weken krijg ik iedere week een box thuisgestuurd en dat vind ik superfijn. Ik heb geen kookdag voor de blog de komende tijd en daarom komt het nu ook extra goed uit. Anders zou ik heel veel eten weg moeten gooien en als ik ergens een hekel aan heb, is dat het wel. Team no waste hier. Het leuke van de HelloFresh box is dat je zelf kunt bepalen welke gerechten je in de box wilt (dat past dus goed bij mij). Ook kan je zelf bepalen of je 3, 4 of 5 gerechten wil (of geen, want pauzeren en stopzetten is ook geen probleem). Handig voor mensen die vaak een keer spontaan buiten de deur eten. En vooral fijn dat je voor original, veggie, family, premium of quick & easy recepten kunt kiezen. Je kunt het zo makkelijk of uitgebreid maken als je zelf wilt. En vooral dat makkelijke past precies bij mijn huidige levensfase. Ik heb dus wél zelf bepaald wat we gaan eten, maar ik hoefde verder niet na te denken en ook geen boodschappen te doen. Fijn!

Sabine bepaalt mijn eetweek
Behalve deze week. Want deze week bepaalt Sabine van Oh my foodness wat ik eet. Ze heeft 2 recepten van haar blog voor mij geselecteerd en daarnaast nog 3 HelloFresh recepten voor mij gekozen. Ik wist dus van tevoren (los van die 2 blog recepten) niet wat ik afgelopen week ging eten. En dat is best een uitdaging voor mij (understatement). Maar het is allemaal goed gekomen en bij deze laat ik je zien wat ik allemaal gegeten heb.

Maandag: Zoete aardappelcurry
zoete aardaappelcurry

Op maandagavond ontving ik mijn box. Jullie hebben de unboxing kunnen zien op instastories. Ik was blij met de inhoud. Omdat ik de box pas na etenstijd ontving (wij eten tegenwoordig vroeg met Merlijn) begon ik mijn eetweek met een recept van Sabine: namelijk een zoete aardappelcurry met citroengras. Een superlekker recept met veel groente. Naast de zoete aardappel gaat er nog pompoen in, die je als basis voor de currypasta gebruikt. Meestal is dit ui, dus ik vond het wel grappig dat Sabine pompoen gebruikt had. We hebben lekker gegeten.

Dinsdag: Schelvis met knoflook-krieltjes
schelvis

Dit was mijn lievelingsrecept van de hele week. Schelvis koop ik normaal nooit, ik ga meestal voor zijn broertje kabeljauw. Extra leuk dat het in de HelloFresh box zat en ik dus opnieuw kennis maakte met deze vis. Dit ga ik vanaf nu vaker eten want ik vond het erg lekker. Ik als foodie kon het toch niet laten om het recept iets aan te passen. In het originele recept moet je de krieltjes koken en daarna mengen met boter en kruiden. Ik heb de krielen geroosterd in de oven. Ook lekker! Merlijn vond het ook heerlijk allemaal. Hij eet gelukkig weer een stukje beter dan eerst.

Woensdag: Pastasalade met avocado en ricotta
hellofresh recept

Woensdag had Maurits de eer om te koken omdat ik me totaal niet fit voelde. “Ik weet niet hoe dat moet”, was geen excuus. Met de stap voor stap handleiding met foto’s kan het namelijk bijna niet misgaan. Ik vond het een super lekker en fris gerechtje, past helemaal bij de zomer (het was nog beter geweest als de zon zou schijnen, maar helaas). Het enige wat ik niet snapte waren de partjes citroen met schil in de salade. Ik gok dat het een No Waste tip is, maar die kan je beter gebruiken voor in je water.

Donderdag Rumpsteak met zelfgemaakte friet en salade
steak met friet
Op donderdag aten we lekker luxe met een premium HelloFresh gerecht. Op het menu stond rumpsteak met homemade friet en Aziatische salade. Iets meer werk, maar dan heb je ook wat. Ik was helaas nog steeds geveld door de griep, maar heb al mijn krachten verzameld om deze maaltijd te maken. Uiteindelijk was ik best snel klaar: frieten snijden en in de oven gooien, salade bereiden en de steaks bakken! Erg lekker!

Vrijdag Tagliatelle met geroosterde paprikasaus
tagliatelle
Vrijdag is normaal onze besteldag, maar Sabine bepaalt, dus aten we tagliatelle met geroosterde paprikasaus. Heel erg lekker en niet moeilijk. Je moet wel even wachten totdat de paprika’s geroosterd zijn, maar dit had ik stiekem de avond van tevoren al gedaan, waardoor deze maaltijd in 15 minuten op tafel stond. Ik had nog een klein beetje rucola over, dus dat voegde ik toe aan de pasta, vind ik altijd erg lekker! En dan hoef ik ook niks weg te gooien. Dubbele win!

hellofresh review

50% korting op een box
Ik ben zelf heel enthousiast over HelloFresh. Ik vind het nu met baby heel goed in mijn leven passen. Lekkere en verrassende recepten die snel op tafel staan (en die Maurits ook kan koken). Wil je ook eens een box uitproberen? Met de kortingscode HELLOPAULINES50 mag ik jullie 50% korting aanbieden op je eerste box. Bestel hem hier. Je kunt de box daarna zelf weer stopzetten of pauzeren, je zit dus nergens aan vast.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Annika
  10 september 2018 om 18:57

  Dat verschilt natuurlijk per persoon. Ik ontvang al maanden iedere week de box en voor mij en m’n vriend is het altijd voldoende :)

 • Lara
  10 september 2018 om 10:05

  Het is vaak ook ruimschoots voldoende (vooral pasta of couscous - maar dan ook wel eens net te weinig vlees of bijv. halloumi in verhouding), maar met bepaalde gerechten wel echt te weinig. En dat je daarna nog een zak chips open trekt om dat je toch nog honger hebt is jammer..

 • Pauline
  10 september 2018 om 09:31

  Dat heb ik meer gehoord, terwijl ik het juist vrij veel vond. Zo zie je maar dat het lastig in te schatten is hoeveel men eet.

 • Lara
  10 september 2018 om 08:39

  Wij begonnen ook best enthousiast met Hello Fresh, maar zijn er binnen een half jaar toch vanaf gestapt. We liepen er toch tegen aan het het af en toe te weinig was, We zijn met een gemiddelde eten en een stevige eter (zoals de meeste mannen). Picnic kwam voor ons wat dat betreft echt op het juiste moment, nu laten we onze boodschappen 1 keer per week (gratis bezorgen) en zijn we dus geen tijd kwijt aan fysiek naar de supermarkt gaan (wat we aan Hello Fresh weer heel handig vonden). Ook wij werken dus nog steeds met onze (eigen) weekmenu's.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST