dadels met pindakaas-

Dadels met pindakaas, chocola en zeezout

Deze dadels met pindakaas, chocola en zeezout waren heel rap op. Wat is dit lekker zeg! Ik heb heel vaak met “gezondere tussendoortjes” dat ik het wel lekker vind, maar niet zo lekker dat ik er het liefst 3 stukken van achterelkaar opeet. Dat heb ik met deze gevulde dadels wel. Het lekker zoete van de dadels met de uitgesproken pindakaas en krokante chocolade matchen perfect bij elkaar. En dat kleine korreltje zeezout maakt het helemaal af.

Is dit gezond?
Ja dat blijft lastig. Het is een bonbon gemaakt van hele pure ingrediënten. Maar ook deze pure ingrediënten bevatten calorieën en (natuurlijke) suikers. Ook al is het helemaal natuurlijk en ook al heb ik chocola met 72% cacao gebruikt. Dus het is nog steeds niet verstandig om ze allemaal achterelkaar op te eten.  Maar het is in ieder geval beter voor je dan een punt appeltaart met slagroom. En in dit geval is het ook echt lekker. Net als die punt appeltaart, die moet je jezelf ook gunnen. Het gaat allemaal om de balans.

Alle broeken zijn te klein
Die balans is bij mij een beetje zoek trouwens. Qua eten dan. Ik doe mijn best maar kom op de een of andere manier te vaak in de gelegenheid om iets zoets te eten. Daar kan ik zelf natuurlijk helemaal niks aan doen, dat overkomt mij gewoon. Haha. Nee zonder gekheid ik moet wel even weer een beetje opletten. Ik heb laatst een hele stapel broeken de deur uit gedaan, allemaal te klein. Dat ik dan bij Zara shop, helpt ook niet echt, want daar is alles te klein. Ik vind het prima dat ik wat ben aangekomen, maar het moet wel gezond blijven. Dus even weer terug naar mijn regime van alleen suiker in het weekend. En ja daar vallen deze dadels met pindakaas ook onder. Het is dan wel geen geraffineerde suiker, maar het blijft gewoon zoet. En gewoon heel lekker, probeer het zelf maar.

dadels met pindakaas- dadels met pindakaas-

Ingrediënten voor 10 st.
10 medjool dadels
200 gr pure chocolade
10 flinke tl pindakaas
Grof zeezout

Zo maak je het
Snijd de dadels een beetje in en verwijder de pit. Vul de holte op met een flinke tl pindakaas. Leg de dadels met pindakaas een uurtje in de vriezer zodat ze uit kunnen harden.

Hak de chocolade in grove stukken. Smelt ongeveer 130 gr au bain marie of in de magnetron. Zodra alles gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de resterende chocolade toe. Op deze manier koelt de chocolade mooi af en hard hij mooi uit.

Haal de dadels met pindakaas uit de vriezer.

Haal ze door de chocolade en leg ze op een velletje bakpapier. Strooi er wat grof zeezout overheen.

Laat de gevulde dadels uitharden.

Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Ze blijven ongeveer 4 – 5 dagen goed, maar hier hebben ze dag 3 niet eens gehaald.

dadels met pindakaas- dadels met pindakaas-

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes High tea Koekjes recepten Chocolade Gezonde recepten Slanke recepten Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in