fbpx
Menu

One Pot: Tagliatelle soep met zomergroenten

Er is iets met bouillon en noedels/pasta. Iedereen weet dat een lekkere bouillon je een flinke opkikker kan geven wanneer je het eventjes niet meer helemaal ziet zitten of een beetje ziekjes bent. En noedels of pasta lijken een beetje hetzelfde te doen. De meeste mensen worden heel blij van een bordje pasta voor hun neus. En wanneer je die twee dan combineert heb je natuurlijk een gouden combinatie. Nou zijn bouillon en noedels echt iets Aziatisch.. maar waarom geen bouillon en pasta? Precies! Hierbij het recept voor tagliatelle soep met zomergroenten. Voor wanneer de thermometer een paar dagen onder de 20 graden schiet!

Tagliatelle soep maak je overigens heel snel en gemakkelijk. En in 1 pot/pan. En geheel ontraditioneel Italiaans. Ze maken daar in het zonnige zuiden natuurlijk wel een variant op bouillon met pasta, denk maar eens aan tortellini in soep! Maar tagliatelle, nee daar hebben ze zich denk nog nooit aangewaagd! In ieder geval niet officieel… ga jij het wel proberen? Je kunt overigens zelf naar inzicht allerlei andere groenten die bij jou thuis favoriet zijn toevoegen en de tagliatelle soep met wat Parmezaanse kaas garneren of wat uitgebakken pancetta.

tagliatelle soep

tagliatelle soep

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr tagliatelle
150 gr sugarsnaps
100 gr erwten (diepvries)
1 prei
1 ui
1 teen knoflook
4 takjes verse tijm + extra om te garneren
1 (bio)citroen
1,5 ltr kippenhouillon
2 el Olijfolie
peper en zout

Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in dunne ringen. Doe olijfolie in een soeppan of pan met een dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe. Bak 3-4 minuten op laag vuur. Doe de prei en hele takjes tijm erbij. En bak nogmaals 3-4 minuten.

Giet de bouillon in de pan. En laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg dan de tagliatelle toe. Doe na 5 minuten de sugarsnaps er bij. Wanneer de pasta bijna gaar is voeg je de diepvries erwten er bij. Wanneer je verse erwtjes gebruikt, dan doe je ze iets eerder in de pan. Kook tot dat de pasta en groenten gaar zijn.

Verdeel de tagliatelle soep over de kommen, breng verder op smaak met peper en zout en garneer met verse blaadjes tijm en rasp van de schil van 1 citroen.

tagliatelle soep

tagliatelle soep

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

4 reacties

  • Pauline
    27 augustus 2018 om 09:53

    Ook heel lekker!

  • AstridJenny
    24 augustus 2018 om 20:16

    Dit was erg lekker. Ik had alle ingrediënten, behalve de groenten, in huis. In plaats van tagliatelle gebruikte ik fusili. Een kwart rode en een kwart gele paprika die ik nog in de groentela had liggen, maakten de soep wat kleuriger. Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Pauline
    23 augustus 2018 om 09:49

    Yes dat kan wel.

  • Cindy
    21 augustus 2018 om 07:56

    Ziet er lekker uit. Kan je de soep de dag erna nog een keer opwarmen?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.