heldere groentesoep

Groentesoep met tagliatelle

Dit groentesoep recept met tagliatelle is licht en vullend tegelijk. Je kan het prima eten als maaltijdsoep, omdat er ook pasta in gaat. Maar daar buiten is hij lekker licht op basis van bouillon en lekkere zomergroenten. Deze groentensoep maak je overigens heel snel en gemakkelijk. En in één pot/pan. En geheel ontraditioneel Italiaans. Ze maken daar in het zonnige zuiden natuurlijk wel een variant op bouillon met pasta, denk maar eens aan tortellini in soep! Maar tagliatelle, nee daar hebben ze zich denk nog nooit aangewaagd! In ieder geval niet officieel… ga jij het wel proberen? Je kunt overigens zelf naar inzicht allerlei andere groenten die bij jou thuis favoriet zijn toevoegen en de tagliatelle soep met wat Parmezaanse kaas garneren of wat uitgebakken pancetta. Bekijk hier al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie.

prei soep
heldere groentesoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr tagliatelle
  • 200 gr sugar snaps
  • 100 gr doperwten (vriezer)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 ltr (kippen)bouillon
  • Rasp van 1 citroen (bio)
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in dunne ringen. Doe olijfolie in een soeppan of pan met een dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe. Bak 3-4 minuten op laag vuur. Doe de prei en hele takjes tijm erbij. En bak nogmaals 3-4 minuten.

  2. Giet de bouillon in de pan. En laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg dan de tagliatelle toe. Doe na 5 minuten de sugarsnaps er bij. Wanneer de pasta bijna gaar is voeg je de diepvries erwten er bij. Wanneer je verse erwtjes gebruikt, dan doe je ze iets eerder in de pan. Kook tot dat de pasta en groenten gaar zijn.

  3. Verdeel de heldere groentesoep over de kommen, breng verder op smaak met peper en zout en garneer met verse blaadjes tijm en rasp van de schil van 1 citroen.

tagliatelle soep
groentesoep recept

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Prei Tagliatelle Italiaanse recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in