fbpx
Menu

Weekendbites: Borrelplank met vis

Hoe stel jij een borrelplank samen? Heb je wel eens een borrelplank met vis gemaakt? Misschien een leuk idee voor dit weekend. Weer eens wat anders dan kaas, worst of chips. Je moet natuurlijk wel een liefhebber van vis zijn, anders kun je deze beter overslaan. Dan is deze kaasplank misschien iets voor jou. Hou je wel van vis? Dan ben je hier aan het goede adres. Eigenlijk is het idee heel simpel. Selecteer een aantal lekkere vissoorten, leg er wat garnituur bij, of maak er een salade van. Wij hebben dit keer gekozen voor een tonijnsalade. Dit vullen we aan met gerookte zalm, gerookte makreel, sardientjes, Hollandse garnalen en augurkjes.

Zo zet je in mum van tijd deze heerlijke borrelplank met vis in elkaar. Weinig tijd, maar met een groots resultaat. Vind je ook niet?

Nu moet ik jullie iets bekennen. Ik ben zelf helemaal niet zo’n grote visliefhebber. En rauwe vis eet ik eigenlijk niet. Misschien moet ik het nog leren eten, maar mijn voorkeur gaat op dit moment naar gebakken vis. Ik vind het er altijd zo mooi en gezellig uit zien, van die grote visplateaus op het terras. Maar ik kies toch liever voor een charcuterie of kaasplankje. Hopelijk houden jullie wel van verse vis en kan ik jullie blij maken met dit idee voor een borrelplank met vis. Wat eet jij het liefst bij de borrel? Laat het achter in de comments, misschien gaan we er dan binnenkort wel mee aan de slag.

Borrelplank met vis

Ingrediënten voor 1 borrelplank 
100 gr gerookte zalm
Kwart rode ui (fijngehakt)
Peper
Peterselie (fijngehakt)
100 gr gerookte makreel
1 blik sardientjes in olie
100 gr Hollandse garnalen
Tonijnsalade (recept)
Augurkjes

Zo maak je het
Pak een grote borrelplank.

Hak de ui en peterselie fijn. Leg de gerookte zalm op de plank en verdeel de ui en peterselie over de zalm. Strooi er nog wat gemalen peper overheen.

Leg de overige vis ook op de plank. Maak de tonijnsalade volgens het recept en doe dit in een apart bakje.

Voeg de augurkjes toe en serveer de borrelplank met vis met wat geroosterd brood. Eet smakelijk!

Borrelplank met visBorrelplank met visBorrelplank met vis

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

  • Daniëlle
    2 september 2018 om 15:48

    Wat een heerlijke borrelplank met vis! Ik zou iedere dag wel een borrelplank willen eten.... maar dat moet ik maar niet doen haha!

    Beantwoorden
  • Corien
    31 augustus 2018 om 10:25

    Ik mis de ( gerookte ) sprotjes op je plankje. Een super lekker visje die weinig mensen kennen . Zo groot als een sardientje en hapt heerlijk weg bij de borrel. Wij aten ze vaak op zaterdag. Pan soep en brood met vis ( haring makreel sprotjes soms paling) Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Corien
    31 augustus 2018 om 10:29

    Woon aan de kust...scheelt wsl ook. Wij werden groot met vis 😀 Google eens op de verse viskoerier en er gaat een wereld voor je open.

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 augustus 2018 om 11:03

    Lekker hoor! Dat ken ik inderdaad nog niet. Ik zal eens googelen :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen