Persoonlijke update: hoe gaat het nu met de jongetjes en de werk privé balans?

Omdat jullie vaak vragen hoe met Merlijn en Lasse gaat vandaag een persoonlijk update! Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het gaat goed! Ik ben zo dol op de beide jongetjes. Leg ze samen op een speelkleed neer en je hebt geen entertainment meer nodig. De televisie kan de deur uit (dat kijk ik sowieso nooit meer). Ik kan uren naar ze kijken. Zelf houden ze het alleen max. 20 minuten vol. Daarna is het huilen. Omdat de één het speelgoed van de ander heeft gepakt, of omdat één van de twee zomaar moet huilen om niks. Dan doet de ander daar natuurlijk ook graag aan mee.

Slaap kindje slaap
Lasse is altijd een goede slaper geweest. Die slaapt lekker in zijn bed, in de wagen en zelfs midden in een restaurant. Merlijn wil graag alles meemaken (helemaal niet herkenbaar haha) en slaapt dus niet zo goed op locatie. Tijdens onze vakantie hebben we Merlijn gecoacht door middel van de “Slaap kindje slaap” methode. Deze tip kregen we van een ouder op het kinderdagverblijf en het werkte perfect. Het is de bedoeling dat je de baby gecontroleerd laat huilen (iets wat mijn moederhart niet aankan). Het aantal minuten verhoog je dan steeds. Iedere keer als je naar hem toegaat zeg je hetzelfde en herhaal je dezelfde handelingen. Na 3 dagen sliep Merlijn door en had hij ook minder moeite met in slaap komen. Zo’n enorme overwinning, er valt echt een last van mijn schouders. Het gaat niet iedere avond goed en hij wordt ook echt nog wel eens wakker ’s nachts, maar niet meer 8 x op een nacht.

Baby’s worden ziek
Op internet had ik al veel gelezen over baby’s die vaak ziek zijn. Ook hoor ik de mommy bloggers er vaak over. En ook wij komen niet ongeschonden uit de strijd. Sinds ze naar de crèche gaan, zijn ze allebei non stop verkouden en wordt er heel wat afgehoest. Zo gek, tijdens onze vakantie had Merlijn nergens last van. Hij is een week weer terug op het kinderdagverblijf en heeft meteen de Hand Voet Mond ziekte te pakken. Lasse heeft de waterpokken al gehad. Zo zielig voor de jongetjes. Ik vind het bijzonder dat je dat als moeder direct aanvoelt. Ik merk het meteen als hij niet in zijn hum is. Het voordeel is dat ze vaak heel snel weer beter zijn. Na 2 dagen voelen ze zich vaak alweer wat fitter.

Balans
Ik heb er toch een derde dagje opvang aan vastgeplakt. Ik redde het niet om in 2 dagen al mijn werk af te ronden. Lasse gaat nog wel 2 dagen, maar dat  komt omdat Chris (Annika haar vriend) op woensdagmiddag vrij is. Maurits is op vrijdag thuis, maar dat is in principe mijn vrije dag en dat wil ik graag zo houden. Met 3 dagen ben ik weer helemaal in balans. Grotendeels dan, er zijn weken bij dat dit nog niet zo is. Maar dat lijkt me normaal. De dag dat ik thuis ben met Merlijn, ben ik veel relaxter en kan ik alle tijd aan hem besteden. Als hij slaapt doe ik wat kleine dingen. De andere dagen ben ik volop aan het werk en dat lukt nu echt prima. Ik ben wel benieuwd hoe het vanaf september gaat, dan is de zomer weer voorbij en zal het weer een stuk drukker worden.

Geen foodie
Ik heb al eerder een artikel geschreven over de babyhapjes van Merlijn. Toen vond hij alles nog lekker. Tegenwoordig houdt hij zijn lippen stijf opelkaar. Er is een tijdje geweest dat hij alleen de kant en klare hapjes wilde van Ella’s Kitchen. Maar nu wil hij ook dat niet meer. Het is echt even zoeken wat hij lekker vindt. Banaan gemengd door een fruithapje wil hij wel, maar stukjes banaan niet. Ik heb het idee dat hij over het algemeen meer zelf wil eten. Dus grote stukken groente en aardappelen die hij dan zelf in zijn mond kan doen. Ik kook nu dus gewoon extra en dan krijgt Merlijn dat de volgende dag. Ik houd dus wel rekening met peper en zout en andere dingen die een baby niet mag. Lasse is net een vogeltje, die doet zijn mondje al open zodra hij eten ziet. Hij vindt alles lekker en het maakt hem ook niet uit of het gepureerd of in grote stukken is.

Het gaat dus gewoon heel goed. Het zijn hele vrolijke en lieve jongetjes. Ik ben zo gelukkig met Merlijn, als hij ’s avonds in bed ligt, kijk ik altijd filmpjes terug van hem. Met als gevolg tranen over mijn wangen. Yes het moederschap heeft mij een zachtgekookt ei gemaakt. En weet je, ik vind dat helemaal niet erg.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in