Menu

Easy: Gegrilde maïs salade met aardappeltjes en limoenboter

Hier ben ik dus helemaal fan van. Van die gegrilde maïs. Voordat ik zelf een keertje maïs op de bbq had gelegd begreep ik helemaal niets van het feit dat heel Amerika een maïskolf op zijn bbq legt. Maar inmiddels ben ik overtuigd dat ook heel Nederland dat zou moeten doen. Het komt vooral omdat ik maïs uit een blikje niet zo lekker vind. Wanneer jij dat ook hebt, heb ik goed nieuws voor je! Het is ook echt niet vergelijkbaar met maïs uit een potje of blikje! Tijd om dus eens maïs van de bbq te proberen (of grillpan, kan ook natuurlijk ook!)

Je kunt de gegrilde maïs maken met maïskolven die nog niet gekookt zijn. Dan kook je ze zelf eerst in een pan voor, voordat je ze dus op de bbq of in de grillpan legt. Maar je kunt ook voorgekookte kopen. Dan ben je een heel stuk sneller klaar. De finishing touch aan dit recept is de limoenboter. Lekker fris en toch heel romig. Ik voeg er nog wat chilivlokken aan toe om het net even wat pittiger te maken.

De aardappeltjes rooster ik samen met de bosui in een braadslede in de oven zodat ze lekker knapperig worden. Wanneer je de mais hebt gegrild snijd je de korrels van de kolfjes en meng je tot slot de aardappeltjes, bosui, cannelliniboontjes en verse peterselie door elkaar tot een salade. De limoenboter serveer je erbij en kun je zelf over je aardappeltjes en gegrilde maïs smeren.

gegrilde maïs

gegrilde maïs

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 gekookte maïskolven
900 gr (voorgegaarde) aardappeltjes (bijvoorbeeld aardappelschijfjes met schil)
8 lente uitjes
2 teentjes knoflook
4 limoentjes
400 gr cannellini bonen (blik)
100 gr boter
0,5 tl chilivlokken
8 takjes verse platte peterselie
Peper en zout
2-3 el olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven), 160 graden (hetelucht oven). 

Doe de aardappeltjes en lente ui (in zijn geheel) in een braadslede. Besprenkel met olijfolie en wat peper en zout. Bak de aardappeltjes 45 minuten in de voorverwarmde oven, schep ze halverwege de baktijd een keertje om.

Maak de limoenboter door de boter eerst zacht te laten worden. Pers de knoflooktenen boven de boter uit. Rasp de schil van de limoentjes en meng samen met de chilivlokken door de boter.

Grill de maïskolven op de bbq, in een grillpan of bak ze in een gewone koekenpan totdat de maïs een kleurtje krijgt. Snijd de maïskorrels van de kolfen. Laat ze eerst even afkoelen voordat je dat doet.

Giet de cannelliniboontjes af en spoel ze even schoon. Doe de aardappeltjes en lenteui in een mooie schaal. Verdeel de boontjes en maïs over de aardappeltjes. Hak de peterselie fijn. Garneer met de peterselie en nog wat chilivlokken. Serveer de limoenboter bij de salade.

gegrilde maïs

gegrilde maïs

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

7 reacties

 • Pauline
  13 augustus 2018 om 14:44

  Nee, enkel de schil en dan alleen het groene gedeelte.

 • Pauline
  13 augustus 2018 om 14:40

  Dankjewel, maar alle credits zijn voor Marianne deze keer :)

 • Elly Delemarre-Schoorl
  12 augustus 2018 om 09:54

  Pauline! Je krijgt van mij weer een 10!! Ik heb me gehouden aan het recept en de limoenboter maakt het helemaal compleet! Dank je wel!!!

 • albertsannemiek
  9 augustus 2018 om 20:37

  Hoi pauline en Annika Is het de bedoeling dat de limoenen helemaal geraspt worden? Met schil en al? Groetjes Annemiek

 • Pauline
  9 augustus 2018 om 10:50

  Hoi Marja, ik heb even een nieuw wachtwoord voor je aangemaakt. Heb je die ontvangen? Stuur anders even een mailtje naar [email protected] dan lossen we het op. Gaat goed komen :)

 • Marja
  8 augustus 2018 om 14:59

  Hoi, Deze salade lijkt me heerlijk en ik wilde hem dus bewaren. Omdat ik ook de app heb dacht dat het simpel zou zijn......niet dus. Ik ben mijn wachtwoord kwijt blijkt. Nu wil ik een nieuwe aanvragen en moet dan wachten op de bevstigingslink die via mijn mail zou krijgen! Ik schrijf met opzet ZOU krijgen, want die krijg ik nl. nooit!! Ik heb het op 3 dagen met 3 recepten geprobeerd, maar tot op heden geen bevstigingslink te bekennen in mijn mailbox!!! Mijn vraag...wat gaat er waar nou fout? Ik weet het even niet meer, misschien jij wel? Een fijne dag verder nog en geniet van het minder warme weer als je de kans hebt. Een hartelijke groet, Marja

 • Sharon
  8 augustus 2018 om 10:21

  Lijkt me zalig! Bij de supermarkt zie ik altijd 2 soorten. 1 vacuüm verpakt (die is snap ik nu blijkbaar voorgekookt) en een verse met bladeren er nog omheen. Die neem ik altijd voor bbq en smeer die in met roomboter, in folie en gaat ook goed. Ik kook ze niet voor. Deze salade ga ik zeker probeeen, Thx!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.