fbpx
Menu

Easy: Druiven salade met spekjes en geitenkaas

Zijn jouw saladerecepten ook een klein beetje op aan het raken en ben je toe aan nieuwe salade inspiratie? Ik eigenlijk wel! Door al dat prachtige weer van afgelopen weken komt er nauwelijks nog iets anders op tafel dan salades. Vandaar dat ik een paar lekkere salades heb bedacht om je salade repertoire een beetje aan te vullen! Vandaag het recept voor een druiven salade. Er zijn mensen die het een vreemd idee vinden om fruit met hartig eten te combineren. En fruit verwarmen kan in de ogen van sommige mensen al helemaal niet. Ik vind het eigenlijk wel lekker. Vooral die zoete en zoute smaken bij elkaar. En in de zomer kun je natuurlijk aan heel veel lekker fruit komen. Dus waarom niet!

In dit recept zet je de druiven even in de oven. Door ze te roosteren komt de smaak van de druiven nog meer naar boven. Ze worden ook wat zoeter. Ik bestrooi ze met wat zout, peper en olijfolie, zodat ze toch een hartige smaak krijgen. En in de druiven salade combineer ik ze dan lekker met die zoutige uitgebakken spekjes en geitenkaas. Verder komt er niet zo heel veel werk bij kijken. Echt easy dus. Om dat zoete en zoute nog wat beter in balans te krijgen maak ik er nog mijn favoriete Franse mosterddressing bij.

Deze salade is extra lekker wanneer je verse dragon kunt vinden. Dat hebben ze soms in de supermarkt. Geen nood wanneer het niet lukt, je kunt dan ook prima verse bladpeterselie gebruiken. Wanneer je overigens liever een vegetarische druiven salade maakt dan kun je de spekjes weglaten, kies dan voor bijvoorbeeld een wat pittigere kaas zoals roquefort. Dat is trouwens ook heel lekker hierbij.

druiven salade

druiven salade

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr witte pitloze druiven
300 gr slamix
2 sjalotjes
300 gr spekblokjes
150 gr verse geitenkaas
90 gr walnoten
2 el Mosterd
6 takjes verse bladpeterselie of dragon (+ om te garneren)
Peper en zout
4 el Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht)

Leg de druiven in een braadslede of in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, wat zout en peper. En zet voor 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de dressing. Hak de sjalotjes fijn. Doe mosterd en olijfolie in een kommetje. Meng goed door elkaar. Hak de bladpeterselie of dragon (wanneer je daar aan kunt komen) fijn. En voeg toe aan het mosterdmengsel. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik apart.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. En laat een beetje afkoelen.

Leg de sla in een schaal. Knip de trosjes druiven los en leg over de blaadjes. Verdeel de spekblokjes, walnoten en dressing over de salade. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Breng op smaak met wat zout en peper en eventueel nog wat verse kruiden. Lekker met brood.

druiven salade

druiven salade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

14 reacties

  • Annelies
    12 september 2018 om 20:44

    Deze salade is echt zó lekker! Wordt een blijvertje hier.

    Beantwoorden
  • Alina
    6 september 2018 om 17:56

    Hoi Annika, hartelijk dank voor je reactie. Dit heb ik gedaan maar de tekst komt niet mee. Bij het verzenden staat mail zonder tekst.

    Beantwoorden
  • Alina
    6 september 2018 om 10:54

    Hallo Pauline. Lekker recept lijkt me. Wil het mailen naar een vriendin maar dit gaat niet. Tekst komt niet mee. Wat te doen?

    Beantwoorden
  • Annika
    6 september 2018 om 12:27

    Hi Alina, Je kunt gewoon op het mailicoontje onderin klikken. Dan mail je de link van het recept door naar je vriendin.

    Beantwoorden
  • Jette
    24 augustus 2018 om 18:18

    Eet je de druiven warm of kAn het ook afgekoeld?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 augustus 2018 om 09:53

    Kan allebei :)

    Beantwoorden
  • Kim
    18 augustus 2018 om 14:58

    Is 400 gr sla in verhouding tot de test niet erg veel sla?

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 augustus 2018 om 20:01

    Het is misschien een beetje veel, ik heb er 300 van gemaakt. Het lastige met dit soort dingen is, dat de één een grote eter is en de andere een kleine. Dus pas het ook vooral aan naar je eigen wensen.

    Beantwoorden
  • Jaimy's Kitchen
    15 augustus 2018 om 20:20

    Ohhh, druiven in de oven, dat heb ik nu echt nog nooit gehad! Lijkt me erg lekker. Dragon is mijn favo kruid!

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 augustus 2018 om 20:04

    Is echt zo lekker, ze worden er nog zoeter van.

    Beantwoorden
  • Alex de Waal
    15 augustus 2018 om 17:14

    Moeten de sjalotten door de dressing?

    Beantwoorden
  • Marja
    16 augustus 2018 om 09:50

    Die gaan idd door de dressing. Lekker fijn gesneden. Suc6. Vriendelijke groetjes, Marja

    Beantwoorden
  • Marja
    15 augustus 2018 om 14:44

    Hoi Pauline, Inderdaad is mijn repertoire wat betreft salades zo’n beetje uitgeput! Maar deze van jou ken ik nog niet en ga ik zeker proberen. Alleen ben ik geen fan van geitenkaas, maar dan neem ik gewoon een lekkere blauwschimmelkaas, hmmm.. Bedankt voor dit recept, het wordt toegevoegd aan ons repertoire van salades. Zeker weten! Een hartelijke groet en tot de volgende keer, Marja

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 augustus 2018 om 20:05

    Dat lijkt me ook een lekkere combi Marja.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen