Diary: Hoe gezond ben ik eigenlijk?

Mij hoor je niet klagen. Ik vind deze zomer heerlijk. Ok, behalve vrijdag, toen was het echt té heet. Maar verder kan ik het prima handelen. Komt misschien ook omdat ik dichtbij de kust woon, dan heb je toch altijd een lekker zeewindje. Ik heb wat foto’s voor jullie bewaard van de afgelopen weken. Eerst nog een deel van mijn vakantie en daarna weer back to business. De vakantie is voorbij, maar daardoor geniet ik niet minder van het mooie weer.

salade caprese

Met dit warme weer eet ik heel veel salades. Om vervolgens om 21.00 weer honger te krijgen, maar dat terzijde. Meestal flans ik snel iets in elkaar zoals deze salade caprese met pesto en prosciutto. Zonder ham voor mijn meneer, want dat is het enige dat hij niet lust.

Wist je dat ik tegenwoordig ook VLOG? Op IGTV deel ik wekelijks een korte vlog van onze belevenissen. Kijk hier maar eens.

Vorig  jaar kon ik geen bbq zien, ik had er door mijn zwangerschap totaal geen trek in. Dit jaar is hij al geregeld aan geweest. Niets leuker en gezelliger om met vrienden samen buiten te eten. Ik zet mijn vrienden trouwens nooit op de foto, ze zijn niet zo van social media, vandaar dat je wederom een foto van het eten ziet.

the pool in groningen

Maurits en ik gingen een nachtje naar Groningen. Op kraambezoek bij vrienden en een rondje familie. We slapen dan altijd in Het student hotel. Bij restaurant The Pool kan je prima eten. Ik had dorade en Maurits een pizza, lekker!

De toetjeskaart bezorgde mij keuzestress, zoveel lekkere opties.

the pool in groningen

En als toetje een Lemon Meringue cheesecake. Yum! Maurits had affogato. Vind ik ook zo lekker! De toetjeskaart bezorgde mij keuzestress, zoveel lekkere opties.

mama kelly

Met mijn foodfriends Brenda, Sabine, Philippine en Monique ging ik lunchen bij Mama Kelly. Yes alweer! Die kaart is zo lekker. Ik had een salade met pulled bbq chicken. Yum!

health checkEen tijdje geleden vertelde ik via instatories dat ik een Health Check heb gedaan bij de Refleqt Clinic. Franca (orthomoleculair arts) had me uitgenodigd. Gezien mijn migraineklachten leek mij dit wel interessant. Want hoe gezond ben ik eigenlijk? Ik werd aan een computer gezet met allerlei plakkers op mijn hoofd (daar zijn geen foto’s van). Het is een soort APK voor je fysieke en psychische stand van zaken. Wat daaruit kwam was echt bizar. Zo kleurde mijn hersendeel dat slaap weergeeft compleet rood (niet gek met een nachtbrakende baby). Ook kwam er uit dat ik gevoelig ben voor sinaasappel en laat ik daar nou net migraine van krijgen. Ook was ik een klein beetje verkouden en ook dat kwam uit de test (ik had er niks over gezegd omdat ik het niet noemenswaardig vond).

Op advies van Franca heb ik daarop volgend een voedselintolerantie test gedaan. Dit gaat middels bloedafname (oh wat haat ik dat toch). Aan de hand van de resultaten van deze test en de health check heeft Franca mij een aantal supplementen en een (tijdelijk) aangepast voedingspatroon geadviseerd. Het is nu nog te kort om te zeggen of het echt werkt, maar ik geef het zeker een kans. Ik vond het in ieder geval heel interessant om te doen en de uitslagen klopten ook gewoon. De Reflect Clinic zit in Haarlem trouwens, mocht je ook interesse hebben.

Datenight met deze! We zaten lekker op het terras bij Fortuyn. Ik houd zo van Haarlem.

Ik had een salade met Manchego kaas en Maurits had een vega burger. Lekker!

Annika is veranderd in een brunette. We gingen samen op pad voor afspraken. Ook wel weer heel fijn om weer lekker aan het werk te zijn. Ik houd zo van mijn werk, dat ik het tijdens een vakantie gewoon mis.

cafe modern

We gingen lunchen met de lieve Denise (The all day kitchen) bij Café Modern in Amsterdam noord. Ik had pan con tomate en dit was echt fantastisch lekker. Ze bakken het zuurdesembrood terplekke in de zaak. Aanrader!

hotel vesper

En de dag erna waren we alweer samen op pad voor afspraken. Na onze meeting wilden we lunchen op het strand bij Noordwijk. Alleen alles was vol. Zo gek, dat heb ik in Zandvoort nog nooit meegemaakt. Gelukkig was er bij Hotel Vesper nog plek op het terras in de schaduw. Yes! Ik at een heerlijke salade met inktvis, garnalen en zalm. Annika had kroketten op brood, altijd goed.

Je kan niet even meer spontaan naar het terras of buiten de deur eten.

haarlem culinair
Ik zou eigenlijk met Merlijn en Maurits naar Haarlem culinair gaan. Het was alleen 30 graden, dus dat wilde ik Merlijn niet aandoen. De plannen werden dus geskipd. Superjammer! Omdat ik er toch wel heel graag naartoe wilde, ben ik ’s avonds met Annika een paar uurtjes geweest. Ook heel leuk! Ik merk toch wel dat Maurits en ik met baby, vaker dingen apart doen. En dat is soms best even wennen. Je kan niet even meer spontaan naar het terras of buiten de deur eten.

pauline en annikaMet Annika was het ook heel gezellig! Lekker gegeten (wil je weten wat?, kijk dan woensdag mijn vlog op Instagram) en gezellig geklets. Over werk, dat dan weer wel. Maar dat is niet erg want ons werk is gewoon heel leuk.

De komende weken hebben we weer een aantal afspraken staan, hebben we nog een kookdag en genieten we daaromheen van de zomer! Maar dit ga je allemaal zien in de volgende diary.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in