Donna Hay - Basics to brilliance kids

Boekreview: Donna Hay Basics to brilliance kids

De kookboeken van Donna Hay, daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Pauline heeft ze allemaal en nu kan ze er weer één aan haar verzameling toevoegen: Basics to Brilliance Kids. Een kookboek voor kinderen. Superleuk! Ik was meteen benieuwd naar dit boek, omdat ik nu zelf natuurlijk ook een kleintje heb. Steeds meer eet Lasse mee met wat wij eten en ik kan altijd wel wat extra inspiratie gebruiken.

Basics to Brilliance Kids is onderverdeeld in 5 hoofdstukken: Ontbijt, lunch, diner, snacks en zoete lekkernijen. De maaltijden zijn kidsproof, maar ook superlekker voor volwassenen. Donna Hay doet waar ze goed in is.

Makkelijke gerechten die er fantastisch uit zien, ik zou er zo mijn tanden in willen zetten.

Verwacht geen kekke kleurtjes of animaties die je vaak in andere kids kookboeken tegenkomt. Nee, dit boek heeft weer dat echte Donna Hay sausje gekregen. Mooie beelden, een top styling en leuke persoonlijke foto’s van haar en haar kids.

Donna Hay - Basics to brilliance kids

Maar waarom is dit boek dan kidsproof? Dat ga ik je vertellen! Donna deelt haar eigen succesrecepten, waar ze haar eigen kids altijd blij mee maakt. Ze maakt gebruik van gezonde en verse producten en is heel goed in het verstoppen van groenten. En ze zorgt er voor dat het er lekker uit ziet. Dat is voor de meeste kinderen het belangrijkste.

Dat er stiekem spinazie in het recept zit, vertel je er natuurlijk niet bij.

Wat ik altijd superhandig vindt, zijn basisrecepten met een aantal variatietips. Die vind je in dit boek ook terug. Zo deelt ze bijvoorbeeld hét recept voor luchtige pannenkoekjes. Op de volgende pagina zie je hoe je kunt variëren met ricotta, blauwe bessen en banaan. Zo heb je meteen vier recepten in één.

Donna Hay - Basics to brilliance kids

In het ontbijthoofdstuk komen nog veel meer lekkere dingen voorbij. Denk aan wentelteefjes, maisbeignets of een basisrecept voor een omelet met 5 variatietips. Bij de lunch aangekomen kan ik ook weer niet kiezen. De bacon-fetapasteitjes lijken me erg lekker. Maar ook de rijstballetjes met pesto of tonijn zien er goed uit.

Het diner is volgens mij altijd een van de moeilijkste maaltijden voor kids. Je zit toch vaak met de groenten die er vaak vakkundig uitgeplukt worden. Herkenbaar? Een van de oplossingen is om de groenten te verstoppen. Dit doe je door er een lekkere pesto van te maken bijvoorbeeld. Pesto van broccoli, basilicum, pijnbtompitjes, peterselie en munt. Dit doe je door de pasta en zo krijgen de kids toch hun groenten binnen. Wedden dat ze niet in de gaten hebben dat er broccoli door de pesto zit?

Donna Hay - Basics to brilliance kids

Ook lekker: homemade kipnuggets. Deze maak je heel simpel met kip, broodkruim en wat kruiden. Veel lekkerder en gezonder dan die van de big M. Gehaktballetjes in tomatensaus, een echte klassieker. Serveer ze met spaghetti, op een broodje bij de lunch, of met een lekkere couscous.

Ook met snacks kies je het liefst voor een gezonde variant. En dat is soms ook nog even zoeken. Want je wil ook niet het hele weekend in de keuken staan om gezonde snacks te maken. Maar soms kun je met een klein beetje moeite al veel bereiken. Maak bijvoorbeeld in één keer een hele lading choco-bananenbrownies. Deze zijn gezoet door middel van bananen en dadels. In slechts 5 stappen heb je 16 stuks klaar. Zo heb je meteen een lekker tussendoortje voor de hele week.

Donna Hay - Basics to brilliance kids

De zoete lekkernijen in dit boek zijn ook echt zoet. Hier zie je hier en daar wel wat suiker voorbij komen. En dat is ook niet erg. Af en toe iets lekkers nemen, waarvan je weet dat er suiker in zit, moet kunnen. Vind ik dan he! Voor een verjaardag kun je lekker losgaan met de chocoladefudgecake. Yum! Of maak een worteltjestaart. Of heb je liever een kokos-yoghurtcake?

Ja, Basics to Brilliance Kids is wederom een boek dat je op je plank moet hebben liggen. Donna heeft het weer geflikt.

Alles in dit boek wil je maken, proeven en eten.

En het is dan wel een kidsboek, ik vind het ook een fijn boek voor volwassenen. Makkelijke, mooie recepten met een twist. Ik weet zeker dat ik dit boek nog vaker ga openslaan.

Donna Hay - Basics to brilliance kids

Titel
Basics to Brilliance Kids

Auteur 
Donna Hay

Uitgeverij 
Spectrum

Prijs en verkrijgbaarheid 
€ 25,- bij Bol.com of de lokale boekhandel

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in