bietjessalade

Salade met balsamico

Het is altijd een beetje geklieder met die bietjes. Al dat rood van de bietensap en voordat je het weet zit er toch altijd weer net een spetter op je mouw of je broek. En alsof dat nog niet erg genoeg is, in deze rode bieten salade met balsamico gaan ook nog eens kersen! Mijn advies is dan ook doe een schort om! (dan presteer ik het zelf overigens nog om een vlek op mijn blouse te hebben). Misschien denk je wel wat een ongewone combinatie die kersen in deze bietensalade. Toch doen ze het heel goed met elkaar. Beiden hebben iets zoets, zonder gelijk mierzoet te zijn en samen met de hartige smaak van krokant gebakken spekjes en de zoutige fetasmaak heb je in een handomdraai een hele originele zomerse salade op tafel staan. Je kunt de spekjes ook weglaten wanneer je een vegetarische bietjessalade wilt eten. Serveer notenbrood bij de rode bietensalade! Dat is echt super lekker!

Ingredienten kersen
rode bieten salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo gekookte rode bieten
  • 150 gr verse kersen
  • 100 gr hazelnoten
  • 300 gr spekreepjes
  • 150 gr feta
  • 2 el balsamico azijn
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de bieten in dunne plakjes en stukjes. Zet even apart.

  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Bak de spekreepjes op hoog vuur in een droge koekenpan krokant. Ontpit de kersen, halveer ze of snijd er plakjes van.

  3. Doe de balsamico en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar.

  4. Meng de bietjes met de krokant gebakken spekreepjes en kersen. Breng op smaak met wat peper en verdeel de dressing over de salade. Verkruimel de feta over de salade met balsamico en garneer met de grof gehakte hazelnoten en verse basilicum blaadjes.

    Lekker met notenbrood (zonder rozijnen).

bietjessalade
salade met balsamico

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.